Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.



Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΜΙΑ ΘΕΣΗ κριτικά προς την Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Γνωρίζουμε πως, τόσο ο Ιμπεριαλισμός όσο και η ανάπτυξη ενοχοποιούνται για την αλλοτρίωση των συνειδήσεων και την δημιουργία της φτώχειας, της ανεργίας, της περιθωριοποίησης, της φοβικής αντίληψης για την συμμετοχή στο Δημόσιο γίγνεσθαι και την συντηρητικοποίηση των κοινωνιών.

Σε κάθε φάση αλλοτρίωσης, ο άνθρωπος από την φύση του παράγει μορφές αντίστασης και αντίδρασης.
Μια δυνατότητα συλλογικής αντίστασης στις διάφορες μορφές αλλοτρίωσης, είναι η συγκρότηση ενός κινήματος συλλογικότητας και ριζοσπαστισμού, όπως σήμερα έχει δημιουργηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ζήτημα λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ ή για οποιοδήποτε κόμμα της Αριστεράς που θα 'θελε να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία, είναι να περιγράψει τα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης και της αντίστοιχης κοινωνικό-οικονομικής διάρθρωσης της Εθνικής Κοινωνίας σε αντιστοίχηση με το Κράτος .
Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να μιλά για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, κάτι που έκανε και το ΠΑΣΟΚ, να μιλήσει για την αντικατάσταση των καπιταλιστικών δομών ανάπτυξης, με αντίστοιχες Σοσιαλιστικής Στρατηγικής και να επενδύσει το οικονομικό του μοντέλο με την ανάλογη θεωρητική βάση.
Επομένως χρειάζεται ένα θεωρητικό υπόβαθρο που να αντιπαλεύει αλλά και να υπερβαίνει την σημερινή πραγματικότητα
Το Ζήτημα των δομών είναι κυρίαρχο, διότι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας αν δεν υποστηρίζεται απο ένα αντίστοιχο μετασχηματισμό στις δομές της οικονομίας θα γυρίσει μπούμερανκ.
Π.Χ. η δομή της ανάπτυξης δημιουργεί φτώχεια και ανεργία. Όσο αυξάνονται οι δείκτες ανάπτυξης τόσο αυξάνεται και το ποσοστό της ανεργίας.

Σήμερα η Κυβέρνηση διατείνεται οτι έχει αυξήσει τις επενδύσεις. Η ουσία είναι ότι τις έχει φρενάρει και ό,τι χρίζεται επένδυση είναι εκχώρηση Δημόσιων λειτουργιών ή επιχειρήσεων.

Η ανατροπή των δομών καπιταλιστικής ανάπτυξης πρέπει να εγγυηθεί την αύξηση της απασχόληση σε συνδυασμό με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Εδώ λοιπόν πρέπει να απαντήσουμε. Όχι με συνδικαλιστικό λόγο αλλά με λόγο Πολιτικής οικονομίας και Κοινωνικού Κράτους.

Επομένως χρειάζεται πολύ δουλειά άλλα σε καμιά περίπτωση δουλειά που να αντιστοιχίζεται με το τι λένε ή όπως το λένε ή όπως το επιθυμούν τα διάφορα κέντρα προπαγάνδας που επιθυμούν την διατήρηση των σημερινών μοντέλων ανάπτυξής της εξαθλίωσης των μαζών.

Χρειαζόμαστε όμως και ένα Κοινωνικό Εργατικό Κίνημα και ένα αντίστοιχο Αγροτικό, που θα πρέπει να διεκδικεί μερίδιο εξουσιών και όχι την διατήρησή τους ως μια υποστηρικτική μηχανή των κυβερνητικών επιλογών, στον δρόμο υλοποίησης μιας τέτοιας Στρατηγικής. Η σημερινή κατάντια του Συνδικαλιστικού Κινήματος είναι προϊόν της δυναμικής των κομμάτων και της προσπάθειας τους για την συνεχή επιτήρησή και υποταγή των εργαζομένων, στα δικά τους συμφέροντα εξουσίας.

Που βασίσθηκε το ΠΑΣΟΚ ώστε να αναιρέσει και την Στρατηγική του και την προοπτική του Σοσιαλιστικού μετασχηματισμού;

Στην υποταγή των κοινωνικών κινημάτων στο κομματικό -; κυβερνητικό πρόγραμμα για κάποιον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό που στον κορμό του δεν είχε την ανατροπή του οικονομικού μοντέλου ή τις δομές που το αναπαρήγαγε ούτε την ανατροπή των κοινωνικοοικονομικών σχέσεων που ευθύνονται για την υποταγή των κοινωνιών στο Κράτος.

«Είναι σαφές ότι για να συγκρουστούμε νικηφόρα μαζί τους χρειαζόμαστε ένα δυναμικό, μαζικό και δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα στηρίξει την κυβέρνηση όταν αυτή θα συγκρούεται με τις δυνάμεις που ελέγχουν τα κέντρα λήψης των αποφάσεων διεθνώς και στη χώρα μας.»

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Α. Παπανδρέου και δέστε που κατάντησε το Συνδικαλιστικό κίνημα και που το ΠΑΣΟΚ.

Οι ρίξεις δεν δημιουργούνται από τα κόμματα αλλά από την συνειδητοποίηση της θέσης και του ρόλου των κοινωνιών στα πλαίσια λειτουργίας τόσο της Εθνικής κοινωνίας όσο και στα πλαίσια των Διεθνιστικών Οικονομικών Οργανισμών.

Πρέπει να επανεξετάσουμε την φυσιογνωμία και την προσωπικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την ανάγκη υποταγής μας στις αποφάσεις και στις πολιτικές της ως Χώρα, από την σκοπιά όμως των κοινωνιών της εργασίας και όχι του Πολίτη ή του Κράτους.

Ως Ανένταχτοι Αριστεροί ( όσοι θεωρούμε τον εαυτόν μας έτσι) οφείλουμε να δράσουμε ελεύθερα και κριτικά προς μια κατεύθυνση, που θα εμβαθύνει σε ζητήματα πολιτικής και οικονομίας, υποστηρικτικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε κάθε άλλο κόμμα της Αριστεράς, χωρίς όμως αποκλεισμούς, του τύπου «είναι φανερό ότι δεν είναι δυνατόν να συμμαχήσουμε με δυνάμεις που έχουν υιοθετήσει αυτές τις πολιτικές».

Το χρέος κάθε ανένταχτου Αριστερού είναι να επιμένει στην δημιουργία διεύρυνσης του φάσματος της Αριστεράς και της απελευθέρωσης των δυνάμεων της από αγκυλώσεις και «μαντριά».

Το να δημιουργούμε τείχους για να περιχαρακώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να μην «μολυνθούν» από τις δυνάμεις της Κέντρο-Αριστεράς ας πούμε, μας καθιστά αδύναμους και περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες παρέμβασης και διαμόρφωσης συνθηκών ανάπτυξης και ισχυροποίησης της Αριστερά ως υπαρκτή εναλλακτική και εφικτή πρόταση κυβερνητικής εξουσίας.

Ήδη έχει γίνει το πρώτο λάθος βήμα.
Σε μια άκρως συντηρητική κοινωνία και με μια δημοσιογραφική οικογένεια σε εντεταλμένη υπηρεσία και προ του φάσματος στις επόμενες - και μάλλον σύντομα - εκλογές, όπου κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει Κυβέρνηση, η άρνηση να επιδιωχθεί μια πρόταση συνεργασιών ή σύγκλισης που θα δημιουργούσε βάσιμες "υποψίες" στον Λαό για την δυνατότητα, το μέλλον των Κυβερνητικών συνεργασιών να έχει ευεργετικά αποτελέσματα και να αποτελεί την ποιο ασφαλή διέξοδο από τις κρίσεις και τα προβλήματα του, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πολιτική σπρωξίματος των ψηφοφόρων αναγκαστικά είτε στην Ν.Δ. είτε στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην και μετεξελιχθεί σε ένα ΄Νέο ΠΑΣΟΚ ή σε μια τέτοια διαδικασία προς την Κυβερνητική εξουσία, αλλοτριωθεί και χάσει την σημερινή του φυσιογνωμία.

Ο κίνδυνος βέβαια είναι υπαρκτός και βάσιμος. Ήδη μίλησα για την αλλοτρίωση των συνειδήσεων. Γι' αυτό και πρέπει να δημιουργηθούν δυναμικά Κοινωνικά Κινήματα στον χώρο της εργασίας, της Πόλης και του Χωριού, που θα αποτελέσουν ένα στέρεο έδαφος για μια Αριστερή κυβερνητική διακυβέρνηση του Τόπου.



Επίκαιρο Σχόλιο.



Εξοργίζομαι από τον διασυρμό του Αθλητισμού που πραγματοποιείται κάθε μέρα από τα παπαγαλάκια της "καθαρής συνείδησης" και κατασκευαστές προπαγάνδας.


Εξοργίζομαι με τους διάφορους ειδήμονες γιατρούς, πρώην πρωταθλητές και πολιτικούς που κρύβουν τις φιλοδοξίες τους πίσω από την δήθεν "ακεραιότητα" του χαρακτήρος τους και μεγαλοστομούν υπέρ του υγιούς Αθλητισμού και του "αθάνατου πνεύματος".


Εξοργίζομαι με την υποκρισία όλων αυτών που ενώ γνωρίζουν πως και οι ίδιοι θα έκαναν ό,τι κατηγορούν τους άλλους, το κάνουν μόνο και μόνο επειδή τους δίνεται η ευκαιρία της δημόσιας προβολής τους.


Όλα στο τζόγο της τηλεθέασης και του μακροπρόθεσμου οφέλους.


Αν λοιπόν τόσο πολύ κόπτεστε για την αθλητική άμυλα, το υγιές σώμα και το υγιές πνεύμα, την στιγμή που ξέρουμε όλοι ότι οι λεγόμενοι ¨Ολυμπιακοί" Αγώνες δεν είναι τίποτε άλλο από μια φούσκα και μια πολυεθνική βιομηχανία κέρδους και συμφερόντων, εσείς λοιπόν οι αδέκαστοι και υπερασπιστές του ιδεώδες τι θέση παίρνεται στον αποκλεισμό όλων των αθλητών μας, ακόμα και του Ποδοσφαίρου, του βόλεϊ, του μπάσκετ κλπ. αθλητικών δράσεων από τα ¨Παγκόσμια" ή Ευρωπαϊκά αθλητικά γεγονότα, ώστε να διαφυλάξουμε την ιστορία των Πατέρων μας;


Γιατί δεν αναλαμβάνεται την πρωτοβουλία να πείσετε και άλλες χώρες με βαθιές ρίζες στο πολιτισμό να συν- διοργανώσετε τους Νέους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ανώτερη μορφή πολιτισμού και αθλητισμού χωρίς σπόνσορες και οικονομικά συμφέροντα;


Είναι πολλά τα λεφτά Καραγκιόζηδες και φανφαροσπόνσορες του τυχοδιωκτισμού



ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".
Powered By Blogger