Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.



Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ως μέσο αποενοχοποίησης της Ανάπτυξης




Η εισφοροδιαφυγή στα Ασφαλιστικά Ταμεία ( Α.Τ.) και Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, τροφοδοτείται από δύο βασικούς παράγοντες.


Η δομή των Α.Τ. και Οργανισμών και το Νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις συναλλαγές εργοδοτών με τα Α.Τ. και Οργανισμούς.

Ιστορικά γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, βασίστηκε σε ένα συγκεντρωτικό σύστημα που ήθελε της πηγές οικονομικής παραγωγής στην στενή περιφέρεια της Πρωτεύουσας, στον Πειραιά, τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη.

Όμως όλες οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα την έδρα παραγωγής, η Νομική τους έδρα ήταν η Αθήνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μόνιμου χαρακτήρα, δομικού κέντρου συναλλαγών μεταξύ Κράτους και Επιχειρήσεων, καθώς και Α.Τ. & Οργανισμών με τις Επιχειρήσεις.

Όσο το Κράτος είχε ανάγκη την ανάπτυξη, η ανάπτυξη δημιουργούταν με οποιοδήποτε τίμημα ανεξάρτητα αν η Ανάπτυξη παρουσίαζε μια βιτρίνα οικονομικής ευμάρειας, αλλά που επί της ουσίας γεννούσε την βάση διαφθοράς του Κράτους, των Λειτουργών του και του Επιχειρηματικού Κεφαλαίου.

Το ίδιο το Κράτος, στην προσπάθεια του να εμπεδώσει μια διαρκή ασφάλεια στο επενδεδυμένο κεφάλαιο και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, προχώρησε στην απαλλοτρίωση των αποθεματικών των Α.Τ. και Οργανισμών, κάτι που παρείχε την δυνατότητα διαμόρφωσης μιας ηθικής «νόμιμης» και «προστατευμένης» κλοπής στο επιχειρηματικό και Τραπεζικό Κεφάλαιο.

Όσο το συνδικαλιστικό κίνημα ανέπτυσσε διεισδυτικότητα και αύξανε την δυναμική του, τόσο συμπιεζόταν η Ηθική της «νόμιμης και προστατευμένης κλοπής» των αποθεματικών και των φόρων, τόσο όμως η ηθική αυτή δημιουργούσε ένα εκβιαστικό προς το Κράτος καθεστώς μηχανισμών που προστάτευαν την επιχειρηματικότητα και τους επιχειρηματίες.

Αυτό το καθεστώς νομιμοποιούσε και το διωγμό των συνδικάτων, και τους εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους, και την απειλή στην ανέχεια όσων «επαναστατούσαν» στο «προστατευτισμό» του Κράτους, για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Η αρτηριοσκληρωτική δομή των Α.Τ. και των Οργανισμών που καθοδηγούνταν από την εξουσία που αναπτυσσόταν στην Κεντρική Διοίκηση δημιουργούσε την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης και εποπτείας των εσόδων και των δαπανών.

Το αποτέλεσμα ήταν, και παραμένει, τεράστια έσοδα των Α.Τ. και των Οργανισμών να χάνονται, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων να «κρύβεται» και κεφάλαια «αδήλωτης παραγωγής» να χρησιμοποιούνται στην μεγέθυνση των επιχειρήσεων και στην διασφάλιση των κερδών τους.

Το Κράτος υποβοηθούσε, και υποβοηθά, την φαυλότητα της επιχειρηματικής δράσης, με το αντάλλαγμα της φορολογικής «εντιμότητας» των επιχειρηματιών απέναντι στο Κράτος.

Αποτέλεσμα, το μεν Κράτος επίσημα να γνωρίζει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά να μην το εμφανίζει στα Α.Τ. και τους Οργανισμούς, επιτρέποντας έτσι από την μια να ισχυροποιείτε το καθεστώς της παράνομης παρακράτησης των εισφορών και από την άλλη να δημιουργεί στην ηθική της «συνενοχής» σε βάρος της Κοινωνίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργούσε την δυνατότητα της «παρανομίας» και της «συνενοχής» όχι μόνο να διαιωνίζεται αλλά και να εξελίσσεται τόσο σε βάρος των αποθεματικών όσο και υπέρ της εισφοροδιαφυγής που ενώ στηλιτευόταν δημόσια, εντούτοις οι Κυβερνήσεις διαμόρφωσαν ένα νομικό περιβάλλον που ευνοούσε της παράνομη δράση των επιχειρήσεων και των εργοδοτών.

Το διάστημα παροχής ασυλίας στους εργοδότες να δηλώσουν την πρόσληψη του εργαζόμενου, καθώς και ο χρόνος δοκιμής αποτελούσε ένα από τους πολλούς παράγοντες που υποβοηθούσε την απόκρυψη εργασίας και κλοπής των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσο πλησίαζε ο χρόνος χρησιμοποίησης των αποθεματικών για τις πρώτες και στην εξέλιξή τους συνταξιοδοτήσεις τόσο βάθυνε η κρίση που αποδυνάμωνε την οικονομική ευρωστία των Α.Τ. και των Οργανισμών, αφού τα μεν αποθεματικά είχαν μηδενική αξιοποίηση, οι υποχρεώσεις με την εγγύηση του Δημοσίου, καλύπτονταν δανειακά με επιτόκια που έφθανα και το 33%.

Η υπερχρέωση των Α.Τ. και των Οργανισμών αποτελούσε μια συνειδητή επιλογή του Κράτους που ξεπηδούσε από την δομημένη ηθική της συνενοχής και της συμμαχίας μεταξύ Κράτους και της ανάγκης των επενδύσεων και διατήρησης εν λειτουργία των μονάδων παραγωγής.

Πάνω όμως σε αυτή την αναντίρρητη ανάγκη κατασκευάστηκαν οι μύθοι για την δυσπραγία του ασφαλιστικού συστήματος, την ανάγκη αντικατάστασής του από τον αναδιανεμητικό του ρόλο σε ανταποδοτικό, την αναγνώρισή του ως παρεμποδιστικό εργαλείο στην ανάπτυξη και την επί ίσης όροις ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας προς τις άλλες ανταγωνιστικές χώρες κλπ.

Πάνω σε αυτήν την αναντίρρητη ανάγκη οπλίστηκε το νομικό οπλοστάσιο του Κράτος σε βάρος της Κοινωνικής ασφάλισης, επικαλούμενο την μείωση της ανεργίας, την υποβοήθηση της επενδυτικότητα των κεφαλαίων και της προσέλκυσης ξένων προς επένδυση, κεφαλαίων, ώστε να προπαγανδίζεται από την μια η εξ ανάγκη συμφωνία με την Κοινωνία και τα Συνδικάτα, και η συν-αποδοχή της μη καταβολής εισφορών από τους εργοδότες για νεοπροσλαμβανόμενους, καθώς και η επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας και απασχόλησης.

Το αποτέλεσμα είναι να διευρύνεται το χάσμα μεταξύ εσόδων και δαπανών, για την υγεία και την σύνταξη των εργαζομένων από τα Α.Τ. και Οργανισμούς.

Από την δική τους πλευρά τα Α.Τ. και οι Οργανισμοί δημιούργησαν ένα πλέγμα περικοπών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών, υψώνοντας τείχη στις «συναλλαγές»τους με τους ασφαλισμένους καθώς και νομικά «επιχειρήματα» ώστε ό,τι χάνουν από το Νομικό οπλοστάσιο που εναντίον τους χρησιμοποιεί το Κράτος, οι εργοδότες και τα δικαστήρια να το ισοφαρίζουν με περικοπές και περισσές «δυσκολίες» στις συναλλαγές τους με τους ασφαλισμένους αλλά και την σκόπιμη υποβάθμιση των παροχών τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να αρνείται τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των νέων επιχειρήσεων προς τα Α.Τ. και τους Οργανισμούς, τα δε Α.Τ. και τοι Οργανισμοί να διατηρούν την αρτηριοσκληρωτική τους δομή στον έλεγχο, την βεβαίωση και την είσπραξη φόρων, το δε νομικό οπλοστάσιο προστασίας της εισφοροδιαφυγής εξακολουθεί να διευκολύνει την παράνομη δράση των επιχειρήσεων και των εργοδοτών.

Η αποκέντρωση και η επανεξέταση του νομικού πλαισίου αλλά και η αποδοχή συνενοχής Κράτους και Επιχειρήσεων σε βάρος της Κοινωνικής ασφάλισης αποτελούν απώλεια εξουσίας, που δεν είναι κανείς διατεθειμένος να στερηθεί ή να την μοιραστεί.

Επομένως δεν δικαιολογείται η συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε οποιοδήποτε διάλογο για το ασφαλιστικό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ είτε με την στάση και τις θέσεις του ΚΚΕ ή με τις θέσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΣΥΝ.

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".
Powered By Blogger