Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2008

dialogos.pasok.gr

dialogos.pasok.gr :: forum » ΓΕΝΙΚΑ

KEIMENO ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ21. ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΑ.
Φίλε Δημήτρη διαβάζοντας μέρος της μπροσούρας σου, και μέρος των κριτικών θα ήθελα να σου πω, ότι αποτελεί φαίνεται, πεδίο διαλόγου που κρύβει μέσα του έναν ξεχωριστό δυναμισμό.Θα σταθώ σε μια ανταλλαγή απόψεων που έκανες με κάποιον σύντροφο σχετικά με τον «πλούτο που παράγουν οι Έλληνες», αντί του « τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι».
Η μπροσούρα που κατέθεσες ώστε να διαμορφωθεί κατ’ αρχήν μια πλατφόρμα συζήτησης και κατά δεύτερης ένα πάνελ συζητητών, είναι βέβαια εξόχως πολιτική, αλλά πίσω από κάθε πολιτική θέση κρύβεται αναγκαστικά και το υπόβαθρό της, που είναι η ιδεολογία.
Στο κείμενο σου αυτό υπάρχει και η αναφορά στην ταξική τοποθέτηση που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ, που κανείς δυσκολεύεται να την αναγνώσει, όταν αναφέρεσαι « σε ένα ΠΑΣΟΚ των Αστών» που πάει χέρι-χέρι με τους εργάτες ( του μόχθου και του πνεύματος) , τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Το μεγάλο αντί-ΠΑΣΟΚ στο ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή η αδιευκρίνιστη και μη ταξική και ιδεολογικά τυχοδιωκτική θέση του, οι «μη προνομιούχοι».Η πολυσυλλεκτικότητα, ως δεύτερη τυχοδιωκτική παραδοχή, αποτέλεσε και επί της ουσίας, την Αχίλλειο Πτέρνα, που το οδήγησε στον σημερινό του εκφυλισμό, όταν τότες εμφανίσθηκε είτε ως ριζοσπαστικός λόγος, είτε ως ανατρεπτική αλλά και συμφιλιωτική πρόταση σύνδεσης ενός δυστυχισμένου παρελθόντος και ενός αισιόδοξου μέλλοντος. Μιας Ελλάδας που να ανήκει στους Έλληνες, μιας Ελλάδας Σοσιαλιστικής.
Οι μη προνομιούχοι και η πολυσυλλεκτικότητα λειτούργησαν με την αναμενόμενη αμοιβαιότητα στην μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ από ένα Αριστερό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σε ένα νέο-συντηρητικό και επί Σημίτη, Νέο- φιλελεύθερο.
Οι μη προνομιούχοι, που τους βρίσκεις στα φτωχά και εξαθλιωμένα στρώματα των αγροτών και των εργατών σε αντίθεση με τα μικροαστικά εύπορα των ίδιων διαστρωματώσεων, που τους βρίσκεις σε φτωχά και ξεπεσμένα στρώματα των πλουσίων Αστών σε συνδυασμό με την πολυσυλλεκτικότητα των εκ διαμέτρου αντίθετων ιδεολογικών θέσεων, αντιλήψεων, παραδοχών, οικονομικών θεωριών, πολιτικών προσεγγίσεων, συμμαχιών, οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ από τα’ αλώνια της πάλης στα σαλόνια της πλουτοκρατίας, στα σαλόνια του «μικρότερου κόστους», στα σαλόνια του «Δούρειου Ίππου της Δεξιάς» όπως αποκαλούσε ο Α. Παπανδρέου την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, στον ευτελισμό του όταν τον έσερναν ανήμπορο στο Λευκό Οίκο στις ΗΠΑ ξεφτιλίζοντας το ΠΑΣΟΚ και την αξιοπρέπεια του Λαού και όλων εμάς.
Στο ζήτημα τώρα, του ποιος παράγει τον πλούτο, οι εργαζόμενοι ( μισθωτοί και αγρότες) ή οι Βιομήχανοι, Χρηματιστές, Βιοτέχνες, Έμποροι, Εισαγωγείς, Εφοπλιστές, Φραγκάτοι Εισοδηματίες, Έλληνες και αυτοί, τον πλούτο τον παράγουν οι παραγωγοί του και τον σφετερίζονται οι «ιδιοκτήτες» των μέσων παραγωγής.
Στους κατέχοντες τα μέσα παραγωγής ανήκει η εξουσία, την οποίαν δανείζουν στους πολιτικούς και στα κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία.
Ο Λαός όταν με το δάχτυλό του μας δείχνει ως συμπλήρωμα της Δεξιάς και μάλιστα ως κακόγουστη φάρσα, έχει το αλάθητο. Εμείς δεν βλέπουμε πέραν του δαχτύλου μας.Ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι στελεχάρες, αυτό για το οποίο νοιάζονται και αυτό που υπηρετούν είναι η εξουσία. Τα συμφέροντα, στα οποία δεν θα πάνε ποτέ κόντρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν κάποια από αυτά ως υποστηρικτική συμμαχική δύναμη εναντίον των άλλων.Στην διαμάχη αυτή, θα υπάρξει νικητής, αλλά και κάποιος ηττημένος.Γνωρίζεις ότι ο ηττημένος, είτε στις συμμαχίες είτε στις ψευδαισθήσεις είναι πάντα ο Λαός. Ο Λαός, που όλοι μας γι’ αυτόν παλεύουμε αλλά κανείς μας δεν θέλει να είναι στην θέση του. Οξύμωρο; Ναι, αλλά αληθινό.
Τα συμφέροντα που στήριξαν τον Καραμανλή, κυρίως ο Λευκός Οίκος και τα καρχαριοειδή της Ευρωπαϊκή Ένωσης, σήμερα ανακαλύπτουν ότι πόνταραν σε κουτσό άλογο.Βλέπεις, οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές όπως και οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, μιας και ο ιμπεριαλισμός είναι δικό τους παιδί, μπορούν και τον χειρίζονται. Εμείς , που είδαμε πόσο πολύ λάμπει - ο Σημίτης οραματιζόταν τον ιμπεριαλιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια- βρισκόμαστε στον ίδιο παρανομαστή με τους Λαούς της κάποτε Σοσιαλιστικής πλευράς, που άκουγαν πόσο καλά και ελευθέρα είναι στην άλλη πλευρά και όταν το αντίκρισαν γνώρισαν το ποιο φρικτό τους όνειρο. Αυτό το όνειρο υποσχέθηκε ο Καραμανλής για την Ελλάδα και γι’ αυτές τις δεσμεύσεις του το έστησαν Πρωθυπουργό. Εκείνος όμως βασίσθηκε σε ένα πλήθος κουμπάρων και «έντιμων» πολιτικών που προκαλεί πονοκέφαλο στα Μεγάλα αφεντικά της Δύσης.
Αλλά το ίδιο πιστεύουν και για τον Παπανδρέου - κουτσό άλογο - ασχέτως αν σε πρόσφατο συνέδριο στο Santiago, Chile, στις 6 και 7 Νοεμβρίου το 2006, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε υποστηρικτής μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Δηλαδή μιας ηγεμονικής παγκόσμιας μονοκρατορίας.Αλήθεια ποια είχε ως πρότυπο ο «σύντροφος» Παπανδρέου, όταν ξεστόμιζε την πεποίθηση του για μια Παγκόσμια Κυβέρνηση; Γιατί δεν τολμά και στην Ελλάδα να πει όσα ισχυρίζεται στα Διεθνή φόρα;
Τι άλλο πρόκειται να προσφέρει ο Παπανδρέου στην Λέσχη Μπίλντεσμπέργκ για εκμαιεύσει την εμπιστοσύνη τους, ώστε το ΠΑΣΟΚ να καταστεί κυβέρνηση στην θέση της Κυβέρνησης Καραμανλή;
Γιατί δεν θα ναι το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και ο Λαός στην εξουσία ( που άλλωστε ποτέ δεν ήταν), αλλά το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και στην εξουσία η Ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γι’ αυτό θα ‘λεγα ότι αυτή η μπροσούρα σου είναι μια ευκαιρία ώστε αυτός ο προσχηματικός προσυνεδριακός διάλογος, να πάψει να είναι προσχηματικός. Μια ευκαιρία να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο διαλόγου, έναν Όμιλο Προβληματισμού και να αποκαλύψουμε την σημερινή μέρα (το τώρα) και να συμβάλουμε σε μιαν αληθινή αυριανή ( το αύριο, το μέλλον).
Απο τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι είμαι πολέμιος της Κεντροαριστεράς και των φιλολογημάτων Ανδρουλάκη ! Για μένα, με πολιτικούς διεθνούς όρους, Κεντροαριστερά είναι ένας νεολογισμός του Φιλελευθερισμού όπως εξελίχθηκε στα τέλη του 20ου και όπως συνεχίζει στον 21ο,στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης με κοινωνικές ευαισθησίες.Αν αυτό το ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται εγώ δεν θα είμαι συνοδοιπόρος.
Προφανώς είμαστε δεμένοι συναισθηματικά με το ΠΑΣΟΚ και τους αγώνες μας. Αλλά στην Πολιτική δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί. Αποδεικνύουμε καθημερινά τι πιστεύουμε, ποιοι είμαστε, για ποιους είμαστε, τι υπηρετούμε, πως κάνουμε πράξη τα ιδεώδη που μας εμπνέουν.Υπάρχουν και οι ρήξεις. Οι ρήξεις οδηγούν στην αποσαφήνιση και στην παραγωγή πολιτικής και ιδεολογίας. Σφυρηλατούν τα Θέλω, ανατρέπουν τα εμπόδια στο Μπορώ, ενώνουν το χώρο, τον προσδιορίζουν ταξικά ( δεν νοείται Σοσιαλιστικός χώρος με αταξικά χαρακτηριστικά), κερδίζουν τα κινηματικά στοιχεία ενός κόμματος της Αριστεράς, προστατεύουν την φυσιογνωμία του, παρέχουν ασφάλεια στον Λαό, του διδάσκουν τον ανιδιοτελή αγώνα και κερδίζουν την εμπιστοσύνη του.Αν το ΠΑΣΟΚ με μια Αριστερή καθαρότητα, με Σοσιαλιστική συνείδηση ΔΕΝ εμπνέει τον Λαό ΔΕΝ χρειάζεται να αλλάξει τον Λαό ούτε και εκείνο να μεταλλαχτεί σε κάτι αποδεκτό απο την Διεθνή κοινότητα για να καταστήσει εαυτό Κυβέρνηση.
Γιατί, αν φοβηθούμε τις ρήξεις θα αποδεχτούμε τους εκβιασμούς. Το πληρώσαμε με τον Σημίτη.Σήμερα το εισπράττουμε από τον Παπανδρέου ως απειλή διαγραφών του Βενιζέλου και των υποστηρικτών του αν δημιουργούσαν όμιλο προβληματισμού.
Αλλά πες μου ποτέ και ποιος απείλησε τον Σημίτη με διαγραφή αν δεν διαλύσει τον ΟΠΕΚ;Ποιος και πότε απείλησε τους Γεννηματικούς με διαγραφές αν δεν διαλύσουν τον όμιλο Γεννηματά;
Φίλε μου, δεν ξέρω αν σε βοήθησα. Θα συνεχίσω όμως είτε από εδώ, αλλά σίγουρα από το blog μου, να διατυπώνω τις θέσεις μου και να συμμετέχω στον διάλογο που προτείνεις.
Συντροφικά
Βαγγέλης Κωνσταντίνου

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητέ Βαγγέλη
  Αναγνωρίζω στο πρόσωπό σου ένα καθαρό σοσιαλιστή προσανατολισμένο σε ένα σοσιαλισμό ουσιαστικό και πραγματικό, ανθρώπινο και δημοκρατικό.
  Διάβασα το σχόλιό σου για το κείμενο που κατέβασα, ευχαριστώ και θα ήθελα την συμμετοχή σου (σύντομα) στην τελική διαμόρφωσή του, ώστε να τεθεί ευρύτερα.
  Δήλωσα και στο ίδιο θέμα ότι το κείμενο δεν με εκφράζει απόλυτα, είναι ένα κείμενο πολιτικής σκοπιμότητας για να χρησιμεύσει στο όποιο "ουσιαστικό" ΠΑΣΟΚ, να προσδιορίσει ένα οραματικό λόγο σε πλαίσια πραγματιστικά με βάση τα δεδομένα του σήμερα. Η έτερη φιλοδοξία του κειμένου είναι να προκαλέσει ιδεολογική (κατ' αρχήν) κινητικότητα στην κοινωνία.
  Πιστεύω ότι το 1ο βήμα για να προχωρήσουν τα κοινωνικά πράγματα είναι η δημοκρατία (η πραγματική, η αποκαλούμενη "άμεση" - λές και υπάρχει και άλλη πραγματική δημοκρατία). Είναι το πιό απλό και εύκολο βήμα. Εκεί η μαζικότητα θα ανατρέψει τις ολιγαρχίες, αργά ή γρήγορα.
  Αντίστοιχα η επιλογή μιας πολιτικής ευρύτερης μαζικότητας θαρρώ πως είναι αναγκαία. Δεν θα μιλήσω μόνο για ανθρώπους από κλασσικά αστικά επαγγέλματα όπως εγώ, αλλά και για ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, αυτοί πρέπει να είναι μαζί μας.
  Πέραν τούτου, θα ήθελα να συζητήσουμε το εξής: Μπορεί ένας πραγματικός σοσιαλισμός να είναι σοσιαλισμός μιας τάξης π.χ. της εργατικής. Μήπως ο σοσιαλισμός ανήκει στην κοινωνική ολότητα;
  και πέραν τούτου, η αποδοχή της εργατικής τάξης, η σχηματοποίησή της σε δεδομένα όρια και στόχους, μήπως ουσιαστικά αποδέχεται τον καπιταλισμό ως δεδομένο οργάνωσης της οικονομίας - κοινωνίας. Εννοώ ότι εργάτης δεν υπάρχει χωρίς κεφαλαιούχο, κάτοχο των μέσων παραγωγής.
  Θa πρέπει πιστεύω προσεκτικά να σταθούμε στις έννοιες, για να προσδιορίσουμε τους στόχους, για μένα ο στόχος είναι το σύνολο, ο συνολικός μετασχηματισμός της κοινωνίας.
  Αναμένω λοιπόν με αγωνία και χαρά τις θέσεις σου.
  Δημ. Καραμήτσας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".