Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

ΑΡΘΡΟ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟ

Δημοσιεύθηκε στην σελίδα διαλόγου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ώς απάντηση ή συνηγορία στην κριτική Αντώνη Νταβανέλλου στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝ για το Ασφαλιστικό.

Ορθώς θέτεις το ζήτημα της διασφάλισης των αποθεματικών και την συνεχή τροφοδότηση του όγκου των αποθεματικών με τις εισφορές των εργοδοτών και του Κράτους.
Η πρόταση «κουμπαρά» που παραπέμπει περισσότερο στην ψωροκώσταινα που ξέραμε όλοι παρά σε μια καινοτομία, επί της ουσίας απαλλάσσει της υποχρέωσης των άλλων δύο «εταίρων» να συνεισφέρουν στην κοινωνική ασφάλιση.

Την πρόταση περί «κουμπαρά» την έκανε κατ’ αρχή ο Παναγόπουλος στην συνέχεια την επικρότησε ο Πουπάκης μετά ανέλαβε να την επενδύσει και θεωρητικά ο Μίμης Ανδρουλάκης και τώρα ο Στρατούλης την «εφεύρε» ως «αριστερή» πρόταση που δίνει διέξοδο στην κρίση του Ασφαλιστικού.
Με άλλα λόγια διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση που δεν μπορούσε να μην εγκλωβιστεί και η Αριστερά με πρωτοβουλία της ώστε να μην φαίνεται αναχρονιστική και εκτός πεδιάς.

Τα πράγματα είναι απλά και η ΓΣΕΕ στα απλά έχει μια δυσκολία να την πω, μια δυσλειτουργία στα θέματα κοινής λογικής, εν πάσει περιπτώσει αδυνατεί να προσεγγίσει ζητήματα που δεν συγκαταλέγονται σε εκείνα της «υψηλής» πολιτικής.

Το κράτος χρειάζεται επενδύσεις, οι επενδυτές χρειάζονται ευέλικτες και χωρίς επιβαρύνσεις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις παραγωγής, το Κράτος πάλι εμφανίζεται ως τριτεγγυητής που πληρώνει τα σπασμένα, το Κράτος όμως χαρίζει συνεχώς υποχρεώσεις στου εργοδότες και τις επιμερίζει στις κοινωνίες των εργαζομένων, ξεπουλά τις Δημόσιες επιχειρήσεις οδηγώντας σε πρόωρη έξοδο και συνταξιοδότηση χιλιάδες εργαζόμενους ( ακολουθεί νέα εθελούσια έξοδος από τον ΟΤΕ), η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί ως ανάδοχος και οικονομικός εκπρόσωπος των επιχειρηματικών συμφερόντων την αύξηση του χρόνου στην παραμονή στην εργασία όλων των εργαζομένων, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα επιθυμούν την διασφάλιση των δανείων τους και επομένως επιβάλουν μέτρα όπως την ανατροπή του Ασφαλιστικού και την αποτροπή του Κράτους να αποτελεί εγγυητή των κοινωνιών του.

Υπάρχει κάτι άλλο;
ΟΧΙ.
Εμείς λοιπόν τι λέμε; Να φτιάξουμε έναν κουμπαρά;
Ποιος κάνει πλάκα και σε ποιόν;

Ένα θέλαμε ως συνδικαλιστικό κίνημα ( αν υπάρχουμε με αυτήν την ιδιότητα) να προτείνουμε κάτι δυναμικό για την ανεξαρτησία και την οικονομική δυναμική του ασφαλιστικού συστήματος, έπρεπε να προτείνουμε την δημιουργία Τράπεζας Ασφαλιστικών Ταμείων με συνδιοίκηση: Εργαζόμενοι – Εργοδότες – Κράτος.
Μια τέτοια τράπεζα θα ήταν η Τράπεζα των Τραπεζών. Ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά, ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε η ΑΔΕΔΥ θα στήριζε μια τέτοια προοπτική.
Δεν είναι η τυχαία η παρέμβαση των κομμάτων στην εκλογή οργάνων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις!

Όταν η πρόταση αυτή, επί Υπουργείας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου έγινε από την πλευρά της Διοίκησης του ΙΚΑ (τότε συμμετείχα ως εκπρόσωπος των ασφαλισμένων) οι πρώτοι που είπαν όχι ήταν η ΓΣΕΕ και αμέσως μετά οι Εθνοπατέρες της Βουλής.

Βλέπεις τα Τραπεζικά συμφέροντα είναι πολύ ποιο σημαντικά από τον Λαό και τον Τόπο.
Είναι πολλά τα λεφτά Αντώνη !

Μια ακόμη διαφορετική πρόταση είναι το 25% των έμμεσων φόρων να τροφοδοτεί έναν αναπτυξιακό λογαριασμό των Ασφαλιστικών Ταμείων. Λογαριασμό αυτοδιοικούμενο και εκτός προϋπολογισμού. Λογαριασμό που δεν θα έχει δικαίωμα η Κυβέρνηση να τον χειρίζεται όπως και όποτε της αρέσει.
Ας αφήσουμε λοιπόν τα παραμύθια για Κουμπαράδες και άλλα τερπνά. Η μπουρδολογία ας αποτελεί προτέρημα άλλων!

1 σχόλιο:

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".