Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

ΕΘΝΟΣ ON LINE ( ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1/4/2008
Απορρύθμιση και στα εργασιακά
Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση, που μετά τις αλλαγές - εξπρές στο Ασφαλιστικό ετοιμάζεται να... αναμορφώσει και την αγορά εργασίας


Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση, που μετά τις αλλαγές - εξπρές στο Ασφαλιστικό ετοιμάζεται να... αναμορφώσει και την αγορά εργασίας.
Στο επίκεντρο του διαλόγου -με βάση και τις προτάσεις των «σοφών»- θα βρεθούν καυτά θέματα, όπως είναι η αύξηση του ορίου απολύσεων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (το λεγόμενο ελαστικό οκτάωρο), η μετατροπή των συμβάσεων από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, η αναπροσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας, ακόμη και το ύψος των αποζημιώσεων!
Χθες ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το εργασιακό, Ι. Κουκιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 έδωσε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των προτεινόμενων αλλαγών, ρίχνοντας «βόμβες» στο εργασιακό μέτωπο. Ηδη η επιτροπή εμπειρογνωμόνων παρέδωσε το προσχέδιο του πορίσματος και από εδώ και πέρα εξαρτάται από την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά το πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στις αλλαγές που θα θέσει σε συζήτηση, ωστόσο αφήνει όλα τα θέματα ανοιχτά και μετρά τις αντιδράσεις. Από την πλευρά του, ο Ι. Κουκιάδης αναφέρθηκε χθες σε τέσσερα θέματα:
Αλλαγές στο όριο απολύσεων: Η πλευρά των εργοδοτών εδώ και καιρό πιέζει να αυξηθεί το ποσοστό, που σήμερα διαμορφώνεται στο 2%. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σημείωσε πως το θέμα του ορίου απολύσεων μπορεί να συζητηθεί μόνο αν υπάρξουν συνοδευτικά μέτρα και ανέφερε πως «πρώτα η πολιτεία πρέπει να δει πώς πραγματικά θα αποδειχτεί σοβαρή στο θέμα και μετά να προτείνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμά της η επιτροπή δεν εισηγείται ευθέως την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων πάνω από το 2%. Ωστόσο, ανοίγει θέμα επανεξέτασης και επαναρύθμισης του πλαισίου «απαγόρευσής» τους χωρίς την προηγούμενη άδεια του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.


Μετατροπή των συμβάσεων πλήρους σε μερικής απασχόλησης: Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, η μετατροπή αυτή μπορεί να αποτελεί εναλλακτική λύση εφόσον γίνεται με τη συναίνεση του εργαζομένου. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως μπορεί «να υπάρχει αυτή η ευχέρεια προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εργαζομένων», σημειώνοντας παράλληλα «αν αρνηθεί ο εργαζόμενος δεν μπορεί ο εργοδότης να τον απολύσει».


Ωστόσο, οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως μια τέτοια πρωτοβουλία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας. Χαρακτηριστικά τονίζουν πως η πλειονότητα των εργαζομένων θα υποκύπτει στις πιέσεις των εργοδοτών για να αποφύγει τον κίνδυνο απόλυσης.


Επίδομα ανεργίας: Το σημερινό καθεστώς προτείνεται να αναθεωρηθεί στο σύνολο, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή προτείνει αλλαγές στις προϋποθέσεις, στο ύψος και στη διάρκεια του επιδόματος (συνολικά υπάρχουν έξι κεφάλαια στο πόρισμα). Στα «συν» των προτάσεων είναι η δημιουργία ταμείου ανεργίας ελευθέρων επαγγελματιών (σε προαιρετική βάση) και η επέκταση της ασφάλισης ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους που έχουν έναν πελάτη.


«Αντίβαρα»
Αποζημιώσεις
: Στο θέμα αυτό ο πρόεδρος της επιτροπής σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η οποιαδήποτε μείωση των αποζημιώσεων είναι θέμα διαλόγου με τα συνδικάτα και πρέπει να συνδυαστεί με τα αντίβαρα που θα δοθούν». Αναφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων, σημειώνει πως είναι αυξημένες, επειδή «εδώ στον ιδιωτικό τομέα είναι ελεύθερες οι απολύσεις . Αρα λοιπόν έναντι αυτής της ανασφάλειας έχουμε αυξημένες αποζημιώσεις».


Πάντως ο Ι. Κουκιάδης τόνισε πως «χωρίς διάλογο αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να προχωρήσουν» και αναφέρθηκε στην ανάγκη «να συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι». Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με το προβλεπόμενο από τον νόμο Παναγιωτόπουλου καθεστώς διευθέτησης του χρόνου εργασίας (το ελαστικό οκτάωρο), που στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Για τον σκοπό αυτό προτείνονται από την επιτροπή- με βάση πάντα πληροφορίες- νέα συστήματα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τα οποία θα προκύψουν «κατόπιν συμφωνιών σε επίπεδο επιχείρησης και με οικονομικά κίνητρα για τους εργαζομένους».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ kokkaliari@pegasus.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Στάθης Ανέστης - γραμματέας Τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ
Προκαλούν ξανά«Και οι εργασιακές σχέσεις στο στόχαστρο των μεταρρυθμιστών; Οπως οι καλόγεροι στον Μεσαίωνα βάφτιζαν το κρέας ψάρι, έτσι και η κυβέρνηση βαφτίζει τις απορυθμίσεις και τις κατεδαφίσεις των εργατικών δικαιωμάτων μεταρρυθμίσεις. Θράσος, υποκρισία και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Στις 19 Μαρτίου με το παλλαϊκό συλλαλητήριο στείλαμε μήνυμα αντίστασης. Ωστόσο αυτοί συνεχίζουν να αδιαφορούν και να προκαλούν με νέες επιθέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να τα ξεπουλήσουν και να τα διαλύσουν όλα σε αυτήν τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".