Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Σχολιάζοντας το Δελτίο Τύπου της Αυτόνομης Παρέμβασης αλλά και με αφορμή το Δελτίο Τύπου,· Ο ΦΠΑ επιβλήθηκε ως μέσο αποπληρωμής των επιχορηγήσεων από τα πακέτα οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο μειώνονται τα έσοδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε αντίστοιχα να μειώνεται και ο φόρος προστιθεμένης αξίας.
Η μειωμένη δυναμική απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, για την οποία αλληλοκατηγορούνται τα δύο μεγάλα κόμματα, έχει προφανώς την αιτία της, στα αυξημένα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού από την ιδιοποίηση μέρους του ΦΠΑ, που ενώ υπολογίζεται να αποπληρώσει το σύνολο των εγγεγραμμένων , καταλήγει στις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, μιας και η απορρόφηση υστερεί του ονομαστικού ύψους.

ΚΑΥΣΙΜΑ
· Έχουμε κατακλισθεί από εξαγγελίες και δεσμεύσεις αλλά και από αντιοικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων και για την λειτουργία ενός υγιούς ανταγωνισμού.
Στο ζήτημα της λαθρεμπορίας, που η κυβέρνηση διάλεξε τον πιο εύκολο δρόμο, της αύξησης των εσόδων της σε βάρος του καταναλωτή, με την ενοποίηση των φόρων, τα πράγματα είναι απλά και εύκολα .
Η κυριότερη λαθραία μετακίνηση και μεταπώληση καυσίμων πραγματοποιείται στη θάλασσα με τη μετάγγιση από τα μεγάλα πετρελαιοφόρα σε μικρότερα και τη διοχέτευση των καυσίμων στα νησιά κυρίως αλλά και σε γνωστά σε όλους κέντρα μεταφόρτωσης στην στεριά.
Το Λιμενικό έχει την δυνατότητα να ελέγξει από αέρος και θάλασσας την παράνομη διακίνηση, αλλά ούτε μέσα διαθέτει ούτε εντολές έχει από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία για την πάταξη της πραγματικότητας και όχι του φαινόμενου, της λαθραίας διακίνησης καυσίμων.
Τα έσοδα όμως από το λαθρεμπόριο είναι απόλυτα αναγκαία για την εξυπηρέτηση του Προϋπολογισμού του Κράτους και όποιες διακηρύξεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου.
Ο Πολιτισμός του χρήματος και του κέρδους, σιγά μην αφήσει την Κυβέρνηση ασυγκίνητη. Παρεμπιπτόντως είδατε πως καταπολεμά και αν, η Κυβέρνηση τα ναρκωτικά; Μαύρο χρήμα είναι αυτό και ο Προϋπολογισμός έχει πολλές Μαύρες Τρύπες!
Από την άλλη μεριά η διαμόρφωση των τιμών με βάση την καθημερινή αύξηση του αργού πετρελαίου στις Διεθνείς χρηματαγορές δεν μπορεί να επηρεάζει τις λιανικές τιμές και δεν επιτρέπεται η αυξομείωση ελεύθερα από τα πρατήρια των υγρών καυσίμων.
Όμως οι αυξημένες τιμές λειτουργούν αβανταδόρικα για τα έσοδα του Κράτους από τον φόρο κατανάλωσης καυσίμων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
· Η Κυβέρνηση αποφάσισε αμέσως μετά την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως για δύο χρόνια το ανθρώπινο κεφάλαιο που προέρχεται από τις νέες Βαλκανικές χώρες της Ε.Ε. να μην παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις εργασίες εντός της Ελλάδας.
Αν λοιπόν έχει αυτή την δυνατότητα, δηλαδή να βάζει εμπάρκο στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων που θεωρεί ότι λειτουργούν σε βάρος της ντόπιας εθνικής οικονομίας, δεν αποτελεί οξύμωρο να επικαλείται την επιμονή της Ε.Ε. στην στήριξη του ελεύθερου εμπορίου και στην ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών , που η όποια παρέμβαση αντίκειται στην Κοινοτική νομοθεσία;

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
· Η αντιμετώπιση της Κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ασκούμενης τρομοκρατίας από το Κράτος, πρέπει να αντιμετωπιστεί οργανωμένα , πεισματικά και ολοκληρωμένα, τόσο από τα κόμματα που διατείνονται ότι μάχονται για τα συμφέροντα του Λαού, όσο και κυρίως από τα συνδικάτα, που ο ρόλος του δεν τα περιορίζει σε απλές κλειστές συντεχνίες οργανωμένων συμφερόντων, αλλά σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.

· Θα πρέπει τα συνδικάτα να αποκρυπτογραφήσουν τον όρο «Συνδικαλισμός», να κατανοήσουν ότι δεν εντάχθηκαν στην εξυπηρέτηση μονοδιάστατα των ατομικών συλλογικών τους συμφερόντων ως οργανώσεις επαγγέλματος ή επιχειρήσεων, ότι ο Λόγος τους είναι άκρως πολιτικός-κοινωνικός – διεκδικητικός και δεν εντάσσεται στην προκρούστεια κλίνη των συμφερόντων των κομμάτων, των ενταγμένων συνδικαλιστικών τους ηγεσιών σ’ αυτά.

· Ενώ η «μάχη» κατά της αποεθνικοποίησης του ΟΤΕ είναι μια ξεκάθαρη πολιτική πράξη εναντίον της Κυβέρνησης, η ΓΣΕΕ φοβάται τη διάσταση αυτή καθώς και τη δυναμική που θα είχε μια ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική διακήρυξη για το σύνολο της οικονομίας και των δημοσίων επιχειρήσεων. Φοβάται ότι θα διασπαστεί ή ακόμα χειρότερο για τους εργαζόμενους, ότι η διατύπωση μιας τέτοιας στρατηγικής θα έβλαπτε σοβαρά ενδεχομένως τα στρατηγικά συμφέροντα των κομμάτων που εκπροσωπεί στο «συνδικαλιστικό» κίνημα.

· Γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην Συνομοσπονδία, αλλά τους εργαζόμενους δια μέσου της Συνομοσπονδίας στα κόμματα που συμμετέχουν.

· Όσο λοιπόν το εργατικό κίνημα είναι εγκλωβισμένο στην αποστεωτική κατάσταση για τον συνδικαλισμό που έχουν επιβάλει ευθέως τα πολιτικά κόμματα τόσο θα χάνει τα κινηματικά του χαρακτηριστικά, τόσο αδύναμο θα εξελίσσεται και τόσο ακίνδυνο θα είναι για τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες.


. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες Σ.Ο. στις επιχειρήσεις εκτός Δημοσίου και της πάλαι ποτέ Κοινής Ωφέλειας , έχουν συρρικνωθεί ή έχουν διαλυθεί. το χειρότερο είναι ότι δεν εισπράττουν καμιά εμπιστοσύνη από τα μέλη τους τα οποία είναι απρόθυμα έως και εχθρικά προς τις Διοικήσεις των σωματείων τους αν "υπακούσουν" οι τελευταίες στις αποφάσεις των Εργ. Κέντρων, των Ομοσπονδιών και περισσότερο της ΓΣΕΕ.


. Η συμμετοχή στις απεργίες είναι ελάχιστη και ουσιαστικά συνεπαίρνει την "ταξική" συνείδηση όσων είναι ενταγμένων στο ΚΚΕ και κατ' ελάχιστο στον ΣΥΡΙΖΑ αμφίβολα στην ΠΑΣΚΕ και καθόλου την ΔΑΚΕ.


. Τόσο η δομή όσο και η φυσιογνωμία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, λειτουργούν αποθαρρυντικά στην ενεργή συμμετοχή σ' αυτές των εργαζομένων.


. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι βλέπουν με καχυποψία τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. εξ' αιτίας της μέχρι σήμερα στάση των ηγεσιών τους. Οι ηγεσίες έμαθαν τους εργαζόμενους, ότι αξία ύπαρξης των Σ.Ο. είναι η αύξηση των μισθών και των επιδομάτων. Πέρα τούτων αρμόδια είναι τα κόμματα και η συμμετοχή σ' αυτά. Αυτή την άποψη έχει και η ηγεσία της ΓΣΕΕ και πέραν αυτής το οτιδήποτε αποτελεί μακρόπνοο στόχο που θα λυθεί ενδεχομένως όταν το κόμμα τους καταστεί Κυβέρνηση.


. Το μόνο λοιπόν που απομένει στους εργαζόμενους είναι να ξυπνήσει η συνείδηση ορισμένων εκ των Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από το φτύσιμο που τρώνε από τους ψηφοφόρους τους και να ρίξουν την Φασιστική Κυβέρνηση του Καραμανλή.


. Κατά τα άλλα σε λίγο έρχονται τα "μπάνια του Λαού" και μαζί με αυτά και ένα καινούργιο πακέτο αυξήσεωνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".