Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

TYPOS NEWSΚαρφιά» για την κυβέρνηση

«Σταύρωσαν» την κυβέρνηση Εφραίμ και Αρσένιος! Οι δύο μοναχοί στα υπομνήματα που παρέδωσαν χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής «δείχνουν» πως ο ιθύνων νους του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου βρίσκεται στην κυβέρνηση και ότι η... θεοφώτιστη ιδέα της ανταλλαγής των ακινήτων ανήκει στο Δημόσιο και όχι σε εκείνους.
Επιβεβαίωσαν πως είχαν συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και παραδέχτηκαν πως το σκάνδαλο των «ανίερων» ανταλλαγών ακολουθούσε την «αμαρτωλή» διαδρομή: υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - ΚΕΔ - Μονή. Επιπλέον, «καίνε» την ΚΕΔ ότι εκείνη πρότεινε το Ολυμπιακό Ακίνητο προς ανταλλαγή.
Με δύο υπομνήματα - «καρμπόν» όσον αφορά τα νομικά επιχειρήματα, οι δύο μοναχοί επιχείρησαν να κατανείμουν ρόλους: ο μοναχός Αρσένιος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη των χειρισμών στην «ιερή» υπόθεση των ανταλλαγών, ενώ ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν εκείνος που «μοίραζε» τους ρόλους μεταξύ των μοναχών της Μονής, συνεπώς ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή στον Αρσένιο.
Πέταξε το «μπαλάκι» Με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, ο Εφραίμ επιλέγει να κρατήσει αποστάσεις από τους χειρισμούς του Αρσένιου, πετώντας το «μπαλάκι» των «ιερών» ευθυνών στον μοναχό του.
Δεν διστάζει, μάλιστα, παρά τις αποκαλύψεις για το «χρυσό» παγκάρι της Μονής και τα εκατομμύρια ευρώ που κινήθηκαν γύρω από τις ανταλλαγές, να παρουσιάσει στο υπόμνημα τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που «διδάσκει την ακτημοσύνη», ενώ η αλαζονική του συμπεριφορά στη Βουλή δεν ταιριάζει με «το διακόνημα της εξομολογήσεως» -όπως λέει-, πνευματικό άλλωστε έργο το οποίο πρόσφερε σε πιστούς ενδεχομένως και σε υπουργούς!
Ο σκοπός πάντως και των δύο μοναχών ήταν προφανής: να αδειάσουν -έως ένα σημείο- την κυβέρνηση για να σώσουν τους εαυτούς τους! Αυτή άλλωστε πιθανότατα να είναι και η υπερασπιστική τους γραμμή στην περίπτωση που κληθούν να καταθέσουν εκ νέου ως ύποπτοι στη δικαιοσύνη.
Ωστόσο, η απόφασή τους να μην καταθέσουν και να περιφρονήσουν την εξεταστική επιτροπή -προκειμένου να μην καταστούν οιονεί κατηγορούμενοι- στέρησε τη δυνατότητα να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που κινούσαν από την κυβέρνηση τα νήματα της υπόθεσης, τον υπουργό ή τους υπουργούς που συναντούσαν συχνότερα στις επισκέψεις τους στα υπουργικά γραφεία αλλά και τις σχέσεις της Μονής με το Μέγαρο Μαξίμου.
«Τις σπάνιες φορές που είχα επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς για την υπόθεση», αναφέρει στο 9σέλιδο υπόμνημά του ο Ηγούμενος Εφραίμ «τους επισκεπτόμουν μαζί με τον Πατέρα Αρσένιο για να τους εκθέσουμε, και κυρίως εκείνος, τις απόψεις της Μονής.
Οποιες άλλες επαφές είχα με άλλους υπουργούς αυτές δεν αφορούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση της Ιεράς Μονής, αλλά εντάσσονταν στο πνευματικό μου έργο». Δηλώνει πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση, την οποία είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Πατήρ Αρσένιος, ο οποίος τον ενημέρωνε μόνο σε γενικές γραμμές για την πορεία της.
Στο πολυσέλιδο υπόμνημα των 29 σελίδων ο μοναχός Αρσένιος επιβεβαιώνει ότι του είχε ανατεθεί να ασχοληθεί με τον φάκελο της λίμνης Βιστωνίδας, μετά την αποκατάσταση της υγείας του (αργότερα του 2000).
Αποκαλύπτει ότι «η Ιερά Μονή δεν είχε καταρχήν σκοπό ούτε επιθυμία να ανταλλάξει τη λίμνη Βιστωνίδα», θυμίζοντας πως είχε εκπονήσει μελέτες για την αξιοποίησή της και ότι «η επιλογή των προς ανταλλαγή ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου έγινε από το Ελληνικό Δημόσιο».
Η διαδικασίαΕπιβεβαιώνει, μάλιστα, πως η διαδικασία (όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος») που ακολουθήθηκε ήταν: αποστολή της λίστας των διαθέσιμων ακινήτων και των τοπογραφικών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΚΕΔ.
Από την ΚΕΔ η Μονή παραλάμβανε τα τοπογραφικά των ακινήτων, τα οποία στη συνέχεια ο τοπογράφος της Μονής ήλεγχε και επικαιροποιούσε (σε άλλη κλίμακα και με ψηφιακό σύστημα), ενώ αφαιρούσε εκείνα που δεν μπορούσαν να μεταβιβαστούν (αναδασωτέα, διανομές σε ιδιώτες κ.ά.).
Οταν προέκυπτε πρόβλημα, η Μονή ανέμενε νέα πρόταση του Δημοσίου, ώστε να καλυφθεί με άλλα ακίνητα. Ειδικά, στην περιοχή της Καβάλας λόγω αντιδράσεων των κατοίκων, αναμεταβιβάστηκαν στην ΚΕΔ, οπότε η ΚΕΔ πρότεινε σε αντικατάσταση το ακίνητο στο Ολυμπιακό Χωριό.
Αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού επειδή δεν δέχτηκε την πρόταση της Μονής για επιστροφή στο δημόσιο των ακινήτων που είχε αποκτήσει από τις ανταλλαγές.
«Δυστυχώς» αναφέρει «η πολιτική ηγεσία δεν επέδειξε μέχρι σήμερα ενδιαφέρον για την πρόταση αυτή που και το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετούσε και θα οδηγούσε στην απεμπλοκή της Ιεράς Μονής από τον θόρυβο και την άδικη επίθεση που δέχεται, ώστε να συνεχίσει το πνευματικό και φιλανθρωπικό της έργο».
Αλλωστε, και οι δύο μοναχοί στα υπομνήματά τους επισημαίνουν ότι στόχος των επιθέσεων είναι το Αγιον Ορος και η Ορθοδοξία.
Λ. Γαλανός

ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣΟδοιπορικά 110.000 € , καύσιμα 240.000 € !Πανάκριβα... στοίχιζε το «πήγαινε-έλα» των μοναχών στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν τις «ιερές» ανταλλαγές των ακινήτων «φιλέτων» του Δημοσίου με τη λίμνη Βιστωνίδα.
Ο Αρσένιος είχε 18 χρόνια να βγει από τη Μονή πριν εισέλθει στο νοσοκομείο το 2000, κι όμως μετά ανέλαβε εξ ολοκλήρου τον «φάκελο» της Βιστωνίδας, ενώ και ο Εφραίμ σπάνια εξέρχεται από το Αγιον Ορος, αναφέρουν στα υπομνήματά τους.
Ωστόσο, στα ετήσια έξοδα της Μονής τα «Οδοιπορικά Πατέρων» φτάνουν τις 110.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Εντύπωση προκαλούν και τα 240.000 ευρώ για Καύσιμα Μονής (μήπως για τα τζιπ;) την ίδια ώρα που η Μονή διαθέτει 50.000 ευρώ για καυσόξυλα!
Και οι δύο δηλώνουν πως δεν έχουν προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αν και ο Εφραίμ, σύμφωνα με το υπόμνημα που έχει στείλει η Μονή στην Επιτροπή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, εμφανίζεται ως δικαιούχος σε λογαριασμό του Γέροντα Ιωσήφ για ελεημοσύνες και έχει υπόλοιπο 4.682 ευρώ.
Πάντως, ο δικηγόρος της Μονής Φ. Κρεμμύδας στο υπόμνημα επισημαίνει πως το μπλοκάρισμα των λογαριασμών «καθιστά απολύτως αδύνατη την κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών της Μονής», η οποία κινδυνεύει να χάσει και τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναστύλωση των κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".