Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σοσιαλισμός δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και Κρατισμός. Το αντίθετο μάλιστα.
Στον Σοσιαλισμό τίποτε δεν μπορεί να είναι Κρατικό παρά μόνο στα πρώτα χρόνια του εποικοδομήματος.
Η θεμελίωση του σοσιαλισμού ενίοτε ξεκινά από μεγάλες κρατικοποιήσεις των υποδομών της οικονομίας αλλά και των υποδομών του Κράτους.
Πολλοί είναι εκείνοι που είχαν μπερδέψει την κοινωνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δομών της οικονομίας αλλά και της ασφάλειας του Κράτους με την Κρατική ιδιοκτησία.
Σε μια διαδικασία εκτροπής από την βασική ιδέα γεννήθηκε ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός, που τα έκανε αχταρμά όλα.
Ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός, πιστεύουν οι υποστηρικτές του, ότι δεν είναι τίποτε άλλο ( δεν το ομολογούν με αυτήν την κυνικότητα) παρά η …. "Κοινωνικοποίηση" του καπιταλισμού και η κρατική επιτήρηση. Οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής παραμένουν αναλλοίωτες χωρίς να χάσουν ούτε τον ιδιοκτησιακό τους χαρακτήρα αλλά η κρατική επιτήρηση των σχέσεων αναδεικνύει τον αντικοινωνικό χαρακτήρα που συν τοις άλλοις έχει η καπιταλιστική παραγωγή.
Αυτός ο «πειραματισμός» που τον ζήσαμε την δεύτερη περίοδο του Α. Παπανδρέου αλλά και στην εκσυγχρονιστική του διάσταση την περίοδο με Πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη, είδαμε με πόση μαεστρία κατάστρεψε συθέμελα την οικονομία της Χώρας.
Σήμερα παρακολουθώ την εναγώνια προσπάθεια ορισμένων απολιθωμάτων αυτής της περιόδου, αλλά και νεοκλασάτων των Ελληνικού ιμπεριαλισμού, στους οποίους οφείλεται κατ’ αναλόγια η σημερινή κρίση, να σπεύδουν και να υπεραμύνονται την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και στην ζώνη του Ευρώ.
Να θέτουν επίπλαστα ερωτήματα και οι ίδιοι να τα απαντούν στην βάση « αν δεν είχαμε το κοινό νόμισμα τι θα κάναμε σήμερα;»
Από την άλλη μεριά το ΚΚΕ παραμένει απομονωμένο στο στερεότυπο κατά της Ευρωπαϊκή Ένωσης και με τρεμάμενη φωνή ομολογεί πως « Ναι, να φύγουμε από την Ε.Ε.».
Είναι φανερό ότι η Αριστερά δεν έχει, αλλά και φοβάται να έχει μια αντιπρόταση, μια αντί-φιλοσοφική θέση για ένα παγκόσμιο και τοπικό σοσιαλιστικό οικονομικό σύστημα , μιας και δεν μπόρεσε ποτέ να αντιληφθεί, ότι χωρίς Συγκροτημένη Κοινωνία που θα αντικαθιστούσε την κοινωνία των πολιτών και που θα υποχρέωνε το Κράτος σε έναν συμβιβασμό ανάμεσα στην θεσμική πλέον εξουσία της Συγκροτημένης Κοινωνίας και της εξουσίας του Κράτους, μπορούσε χωρίς να φοβάται να ψελλίζει ή και να κατασκευάζει «σκευάσματα» ελέγχου της Καπιταλιστικής Ανάπτυξης, να είχε ήδη συγκροτήσει ένα τεράστιο κίνημα ανατροπών σε ολόκληρο τον πλανήτη που θα βασιζόταν πάνω σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο οικονομική και κοινωνικής ανατροπής του Καπιταλισμού.

Οι Σοσιαλδημοκράτες υπο τον Πρόεδρό τους, Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζουν μια «Πράσινη Ανάπτυξη».
Το ερώτημα που δεν τους έχει προφανώς απασχολήσει, και αυτό το βλέπουμε στο επίπεδο του Εθνικού Κράτους, είναι το υπόβαθρο που θα στηρίξει μια τέτοια δυναμική ενδεχομένως πρόταση, οικονομικής και ίσως ( καθόλου βέβαιο) κοινωνικής ανατροπής της καθεστηκυίας Καπιταλιστικής ή Ιμπεριαλιστικής Ανάπτυξης.

Πρόσφατα, με βάση τα μέτρα αντιστάθμισης στην οικονομική κρίση και τα 28.5 δις που χρηματοδοτεί το Κράτος τις Τράπεζες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε αυτά τα χρήματα να τροφοδοτήσουν την πραγματικής οικονομία.
Ποια είναι όμως η πραγματική οικονομία;
Πως αρθρώνεται μέσα στο Ελληνικό οικονομικό παζλ της επιχειρηματικότητας;
Ποια είναι η βάση της και σε ποιο υπόβαθρο στηρίζεται;
Η Βιοτεχνική επιχειρηματικότητα είναι το πιο σαθρό και το εντόνως πιο αντί-ανταγωνιστικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, μιας οικονομίας που οι όροι ένταξή της σε μεγάλους οικονομικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, αποσάρθρωσαν και καταστρέψαν την μεγάλη βιομηχανική επιχειρηματικότητα αλλά και συρρίκνωσαν την παραγωγική βάση της Χώρας. Μαζί λοιπόν με την καταστροφή της Βιομηχανικής επιχειρηματικότητας καταστράφηκε και βιομηχανική παραγωγή.
Η Βιοτεχνική επιχειρηματικότητα αποτελεί στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων τον κυρίαρχο θύλακα του συστήματος όπου ασκείται άγρια εκμετάλλευση και καταπατώνται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Με άλλα λόγια η Βιοτεχνική επιχειρηματικότητα είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στην ανάπτυξη της οικονομίας και το μεγαλύτερο βαρίδι στις κοινωνικό-πολιτικές σχέσεις παραγωγής αλλά και το εμπόδιο στην οικονομική βάση των μισθών και των ημερομισθίων.
Στην Ελλάδα μετά Σημίτη, έμεινε ότι είναι αποκομμένο, περιθωριακό, απογυμνωμένο από Κρατική προστασία, με μια Δημόσια βαριά βιομηχανία που ξεπουλήθηκε αν δεν συρρικνώθηκε και που σήμερα, επί Καραμανλή του συνεχιστή, ξεκληρίζεται η Κρατική οικονομία ή ότι είχε απομείνει από αυτή.

Με μια οικονομία που βρίσκεται μονίμως στην εντατική, όλοι οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί ξεπουληθήκαν ή εκχωρήθηκαν σε ξένα κεφάλαια.
Επομένως το Κράτος έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί και το ερώτημα είναι σε ποια πραγματική οικονομία θα στηριχθεί η χώρα για να βγει με τις λιγότερες απώλειες από την οικονομική κρίση;


Αυτή είναι η πραγματική οικονομία πάνω στην οποία θα βασιστεί το ΠΑΣΟΚ για να προωθήσει την «Πράσινη Ανάπτυξη»;
Ποια είναι όμως η πραγματική οικονομία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".