Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Η Μιζέρια του Συνδικαλιστικού Κινήματος

Η απουσία Συνδικαλιστικής παιδείας και η έλλειψη γνώσης του γνωστικού αντικειμένου, δηλαδή τι είναι "Συνδικαλισμός" και πως οργανώνεται ένα "Συνδικαλιστικό Συνδικάτο", οδηγεί τα τελευταία 30 χρόνια το "συνδικαλιστικό κίνημα" σε μια έρπουσα αλλά γραβατοδεμένη ευπρεπή κατάσταση άμυνας και αποσπασματική πολιτική δράση.

Επί της ουσίας απουσιάζει η πολιτική δράση των συνδικάτων, ο πολιτικός λόγος, η πολιτική σκέψη που έχει πλήρως αντικατασταθεί από την κομματική ανάγκη και την αναπαραγωγή κομματικών σκεπτικών με συνεπακόλουθα να απορρίπτονται οι πολιτικές εξουσίας που έπρεπε να είχαν μελετηθεί, σκιαγραφηθεί, προπαγανδιστεί και που θα καθοδηγούσαν την δράση τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συνδικαλιστικής πολιτική, αλλά μίζερης περιχαράκωσις αποτελεί η παρακάτω συνέντευξη, του Προέδρου της ΓΣΕΕ.

18/02/2009
ΔΗΛΩΣΗ - Του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις
Γιάννης Παναγόπουλος: Πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τις εργοδοτικές οργανώσεις για να συζητήσουμε για την κρίση και κυρίως τις επιπτώσεις της στη μισθωτή εργασία δηλαδή στην ανεργία και στις απολύσεις. Και το κάναμε αυτό, γιατί δεν αρκεί να λέμε για ένα μπλόκο εναντίον της ανεργίας αλλά κυρίως για ένα μπλόκο για την τακτική που δημιουργεί την ανεργία, δηλ τις απολύσεις, τις οποίες κάνουν οι εργοδότες. Κάναμε μια εξαντλητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων. Συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα που αφορούν κώδικες, κανόνες και συμπεριφορές και που πρέπει ως μήνυμα να εκπέμψουμε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να καταδικαστεί η στάση του τέως Γεν. Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών για τη λεγόμενη μερική ανεργία. Είναι πρόταση άδικη, αντικοινωνική, αναποτελεσματική. Συμφωνήσαμε ότι το υπάρχον πλαίσιο δικαίου δεν πρέπει να παραβιάζεται και δε χρειάζεται καμία περαιτέρω ελαστικότητα στην αγορά εργασίας. Εμείς ζητάμε δημοκρατική επαναρρύθμιση τους χωρίς ελαστικότητες. Κανένα νέο μέτρο, καμία νομοθέτηση. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν στην πολιτεία, αφορούν στις πρακτικές που μετέρχονται επιχειρήσεις και για αυτά θα εκδώσουμε αναλυτικό δελτίο τύπου. Θα απαιτηθεί να απευθυνθούμε και στο Υπ Απασχόλησης και στην πολιτεία και σε άλλους φορείς προκειμένου να υπάρξει από τη μεριά τους δραστηριότητα. Εκείνο που ως ΓΣΕΕ θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ουδείς πρέπει να περιμένει από τη μεριά των εργαζομένων άλλες θυσίες. Μας εγκαλούν τον τελευταίο καιρό για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. Αντιτείνουμε: υπευθυνότητα να δείξει η Κυβέρνηση που ασκεί οικονομική πολιτική που μας έχει φέρει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση πριν την έλευση της διεθνούς κρίσης και αυτοσυγκράτηση να δείξουν οι επιχειρηματίες εκείνοι οι οποίοι έχουν υπερσυσσωρεύσει κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα χρησιμοποιούν κάποιοι εξ αυτών την οικονομική κρίση ως πρόσχημα για να επιδράμουν επί της εργασίας. Αυτές τις πρακτικές δε θα τις επιτρέψουμε

.Δημοσιογράφος: Από το Υπ. Απασχόλησης κύριε Πρόεδρε βρίσκετε ανταπόκριση ή είναι λίγα τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί; Και κάτι ακόμα, η κ. Πετραλία σήμερα είπε ότι θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους.
Γιάννης Παναγόπουλος: Εμείς σε οποιαδήποτε πρόσκληση, οποία θα κατατείνει στο να εξευρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των απολύσεων, των συμπεριφορών που πλήττουν τη μισθωτή εργασία πάντα θα ανταποκρινόμεθα και νομίζω πως το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Όσο αφορά τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, όπως έχουμε πει, είναι «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό. Είναι μέτρα επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί είναι μέτρα που τα χρηματοδοτούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, δεν έχουμε ένα μέτρο που να στηρίζεται στον κρατικό προϋπολογισμό πλην αυτού που αφορά την ενίσχυση των τραπεζιτών .

Δημοσιογράφος: Είναι πρακτικά δυνατό να ελεγχθεί μια τέτοια συμφωνία με δεδομένο ότι και εχτές επιβεβαιώθηκε ότι αντιστοιχεί ένας επιθεωρητής εργασίας σε 1000 επιχειρήσεις. Επομένως είναι εύλογο το ερώτημα, ότι και να συμφωνήσετε σήμερα με τις εργοδοτικές οργανώσεις, στην πράξη ποιος θα πει να κάνει τους ελέγχους;

Γιάννης Παναγόπουλος: Είναι αλήθεια ότι ο πήχης των προσδοκιών από κάποιες συμφωνίες τίθεται ψηλά αλλά πρέπει όλοι να έχουμε αίσθηση του μέτρου. Δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα σε ευρεία έκταση. Μπορούμε όμως να προσπαθούμε και οφείλουμε να προσπαθούμε. Ότι δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι κοινό μυστικό. Το παραδέχτηκε χτες και η Υπ. Απασχόλησης. Αυτό που εμείς ζητούμε είναι να ενισχυθούν με ανθρώπινο και εποπτικό υλικό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Να ενισχυθούν και πολιτικά. Αυτό σημαίνει αρμοδιότητες για επιβολή κυρώσεων προληπτικά, με προληπτικούς ελέγχους και όχι μόνο με ελέγχους κατασταλτικούς. Είναι η καλύτερη μέθοδος και πρέπει επιτέλους εδώ να προσεγγίσουμε τα Ευρωπαϊκά δεδομένα γιατί πολλά ακούμε για Ευρώπη αλλά όταν φτάνουμε στο να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές τις ξεχνάμε.

Δημοσιογράφος: Πως θα αξιοποιήσετε τα κονδύλια από τον ΟΑΕΔ;

Γιάννης Παναγόπουλος: Μιλήσαμε αναλυτικά με τις εργοδοτικές οργανώσεις και είπαμε ότι οι πόροι αυτοί πάνε σε λάθος κατευθύνσεις. Πολλές φορές γίνεται ανακατανομή πόρων ανάμεσα στους ανέργους και έχουμε πρόθεση, γιατί έχουμε κάνει και στο παρελθόν σοβαρές προτάσεις, προτάσεις που αφορούν στοχευμένες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν είτε διατήρηση θέσεων εργασίας είτε νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως την ενίσχυση των ανέργων, να τις επανεξετάσουμε και εντός των ημερών αφού θα τύχουν πλήρους επεξεργασίας και εφόσον υπάρχουν και συμφωνίες να τις προωθήσουμε και προς την πολιτεία.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε καλές και συμφωνίες και οι συνεργασίες και τα μετρά που πιθανόν να συμφωνήσετε αλλά οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κρίση για τη γενική συνομοσπονδία υπάρχει ταξικός αντίπαλος. Συμπεριλάβετε και στην ερώτηση ότι απουσιάζουν δυο παρατάξεις σήμερα.

Γιάννης Παναγόπουλος: Σας διαβεβαιώνω πως η απουσία τους δεν έγινε καθόλου αισθητή!Εμείς δεν είμαστε της άποψης ότι έχει καταργηθεί η πάλη των τάξεων. Κάποιοι είτε στα όνειρα τους είτε στα χαρτιά την καταργούν. Αντίπαλοι ταξικοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη μισθωτή εργασία, που έχουν συσσωρεύσει πλούτη αλλά επ ουδενί δεν είναι αντίπαλοι μικρομεσαίοι βιοτέχνες που απασχολούν 2 και 3 εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε μια δραματική κατάσταση και με τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε λύσεις για να προστατεύσουμε την εργασία.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει κάποιο μέτρο που προτείνετε εσείς που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση, το οποίο θα σας ικανοποιήσει.

Γιάννης Παναγόπουλος: Οι προτάσεις που κάνουμε εμείς κυρίως απευθύνονται προς την Κυβέρνηση και για κάποιες εκ των προτάσεων αυτών υπάρχει συμφωνία και από τις εργοδοτικές οργανώσεις. Σας είπα ότι επειδή απαιτούν και πιο συγκεκριμένη επεξεργασία γιατί είναι και λεπτά ζητήματα θα σας δοθούν τις προσεχείς μέρες με αναλυτική ανακοίνωση. Τώρα υπάρχει και ένα ζήτημα για να μη θεωρηθεί ότι έκανα κάποια υπεκφυγή για τον ταξικό αντίπαλο. Το ερώτημα είναι για τις κινητοποιήσεις. Εμείς, γιατί κάποιοι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες, θα κάνουμε και αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα πλαίσια μάλιστα των Πανευρωπαϊκών δράσεων κατά των απολύσεων κατά της ανεργίας θα κάνουμε απεργιακές κινητοποιήσεις. Όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι όταν οι άνθρωποι θεωρούν ως μέγιστο διακύβευμα το αν θα έχουν εργασία αύριο, δεν αντιμετωπίζουν και δε θεωρούν ως τρόπο αντιμετώπισης μόνο την απεργιακή κινητοποίηση. Χρειάζεται συστράτευση του πολιτικού δυναμικού αυτής της χώρας γύρω από την υπεράσπιση της εργασίας, γύρω από την αντιμετώπιση του προβλήματος των απολύσεων. Κανένας να μη μεταθέτει τα βάρη στις πλάτες άλλων και από τη μεριά μας χρειάζεται διαρκής παρακολούθηση, επιχείρηση κατά επιχείρηση και όχι με οριζόντια μέτρα, διαρκείς παρεμβάσεις να σώσουμε θέσεις εργασίας, να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε στο μέτρο του δυνατού για τις δυνάμεις εργασίας με τις λιγότερες ζημιές αυτή τη μεγάλη κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη, στον κόσμο και στη χώρα μας. Δημοσιογράφος: Υπάρχουν πλαίσια που καλύπτουν τους εργαζόμενους γιατί υπάρχουν νόμοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εργοδότες.

Γιάννης Παναγόπουλος: Νομίζω ότι η πρώτη συμφωνία και το θέσαμε στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν ότι να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες και να υπάρχει λειτουργία εντός του υπάρχοντος πλαισίου του εργατικού δικαίου. Δε χρειάζεται καμία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Αυτά που ακούμε για ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι απαράδεκτα και απορριπτέα. Εμείς διαφωνούμε με την ελαστικοποίηση και προτείνουμε μια νέα δημοκρατική ρύθμιση για τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".