Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Μετά τις 5 Οκτώβρη είναι η ώρα του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. έχει κλειδώσει σε επίπεδο εκτροχιασμού της Κυβερνώσα παράταξης, η οποία έχει χάσει την ψυχραιμία της και αυτό φαίνεται τόσο από την εξαλλοσύνη και την ακατάσχετη ψευδολογία και τρομοκρατία που ασκεί ο πολιτικός λόγος του Πρωθυπουργού, όσο και από την απόγνωση και τα σημάδια μιας συντριπτικής ήττας που καθρεπτίζεται στα πρόσωπα των στελεχών της Ν.Δ. που γνωρίζουν ( Ζαγορίτης, Μπακογιάννη, Σουφλιάς, Αλογοσκούφης).
Την επαύριο των εκλογών το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει στο επίπεδο των τριτοβαθμίων οργανώσεων να θέσει δύο ή τρία σημαντικά ζητήματα ως μια μίνιμουμ συμφωνία με την Κυβέρνηση.
Πρώτο, να αλλάξει ο προσδιορισμός του τιμαρίθμου με προσθήκη προϊόντων που αφορά την κατανάλωση αγαθών της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως τα τρόφιμα, οι παιδικές τροφές και τα παιδικά και σχολικά είδη, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κλπ.
Δεύτερο, να αλλάξει ο νόμος περι συνδικαλιστικών οργανώσεων ώστε να δυναμώσει το κίνημα , μιας και στα ζητήματα της διεκδίκησης και της διαβούλευσης χρειάζονται δυνατά και ισοβαρή συνδικάτα κατ' αντιστοιχία με τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Τρίτο, να θέσει την ατζέτα της άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων εκχώρησης των υποδομών της χώρας και την αποεθνικοποίηση τους, ώστε να επανέλθουν στον έλεγχο του δημοσίου, Εθνικοί οδοί, Λιμάνια, ΟΤΕ και επιχειρήσεις δημόσιου ενδιαφέροντος που αποτελούν τις σταθερές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.
Τέταρτο, την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων πριν την ψήφιση και εφαρμογή των νόμων Σημίτη και Καραμανλή.
Πέμπτο, να θέσει το ζήτημα επανακαθορισμού του συμφώνου Σταθερότητας και τον προσανατολισμό της οικονομίας σε μια κατεύθυνση Σοσιαλιστικοποίησης (κοινωνικοποίηση) των βασικών της σταθερών.
Έκτο, να θέσει σε διαπραγμάτευση τα ζητήματα καθημερινότητας και τιμών των καταναλωτικών προϊόντων, με τον καθορισμό ανώτερων τιμών και απόδοση του ΦΠΑ στην πηγή παραγωγής του προϊόντος πριν καταλήξει ως εμπόρευμα στην κατανάλωση.
Έβδομο, να θέσει σε διαπραγμάτευση τα ζητήματα ασφάλειας και παρακολούθησης της ζωής των πολιτών καθώς θα πρέπει να απαγκιστρωθεί η Χώρα από την συνθήκη Σενγκεν.
Όγδοον, να θέσει τα ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης σύμφωνα με το κοινωνικό συμφέρον και την μετατροπή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε μη κερδοσκοπικές ΔΕΚΟ.
Ένατον, να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τα ζητήματα έρευνας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην παραγωγή προϊόντων.
Δέκατον, να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τα ζητήματα κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης, επιδιώκοντας μια σύμβαση χρηματοδότησης των οργανισμών Ασφάλισης διεκδικώντας παράλληλα το αυτοδιοίκητο των οργανισμό με τριμερή συμμετοχή.

Στα ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης, χρειάζεται να επαναδιαπραγματευτεί η Κοινωνία με το Κράτος μια νέα φιλοσοφία ανάπτυξης και ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης που να μην βασίζεται ούτε στην αύξηση της ανεργίας, ούτε να μετράται ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Απέναντι στο ΑΕΠ το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει την εφαρμογή των πολλαπλών δεικτών ανάπτυξης, που προσδιορίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η πραγματική ανάπτυξη ή αποσαφηνίζεται το μέγεθος της υπανάπτυξης.

Στον Αγροτικό τομέα οικονομίας, οφείλει η νέα Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πρωτογενή οικονομία ως βασική συνιστώσα του συστήματος ανάπτυξης.
Ο μικρός αγροτικός κλήρος, ή μικρές κτηνοτροφικές μονάδες ως προς το εδαφικό ανάγλυφο που δεν επιτρέπει τις μεγάλες μονάδες παραγωγής και την έλλειψη βοσκοτόπων, αποτελούν ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην βάση της επιχειρηματικότητας και της εξασφάλισης κεφαλαίων αλλά και υποδομών.
Απέναντι στις κατασυκοφαντημένες συνεταιριστικές μονάδες θα πρέπει να αντιταχθεί ένα μοντέλο ομόρρυθμων επιχειρήσεων Αγροτικού Τομέα με την σύμπραξη περισσοτέρων των δύο γεωργών ή κτηνοτρόφων και με στόχο την επιχειρηματική εκμετάλλευση της καλλιεργήσιμης γης και των ζώων.
Γνωρίζουμε όλοι, ότι η κάλυψη των αναγκών στην διατροφική αλυσίδα, στην περίπτωση του γάλακτος π.χ., μόνο το 7% αποτελεί Ελληνική παραγωγή. Μέχρι σήμερα το μόνο που υπάρχει απέναντι στις γαλακτοπαραγωγικές ανάγκες της χώρας, είναι οι πολλαπλές απαγορεύσεις για την δημιουργία βοσκοτόπων στα ορεινά της χώρας, όταν η χώρα μας είναι κατά κύριο λόγο ορεινή.
Αντίστοιχα στην γεωργική παραγωγή έχουν εκτοπιστεί τα παραδοσιακά προϊόντα και έχουν αντικατασταθεί από ένα πλήθος εισαγομένων
Το νομικό πλαίσιο προσαρμοσμένο στο Σύμφωνο Σταθερότητας δεν επιτρέπει την διασφάλιση της απορρόφησης της Ελληνικής γεωργικής παραγωγής΄, ούτε τη διασφάλιση των κερδών των Ελλήνων παραγωγών.
Το ίδιο νομικό πλαίσιο, καθώς και η απουσία εθνικού σχεδίου διαπραγμάτευσης στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελληνική Βιομηχανία και η Βιοτεχνία βρίσκονται σε μια κατάσταση εκτόπισης όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή αγορά αλλά και από την εσωτερική.
Δεν αποτελεί μονομερές δικαίωμα της κάθε κυβέρνηση ούτε μονομερές δικαίωμα των επιχειρηματιών ή των Τραπεζών η "διαβούλευση" και όποια συμφωνία στο επίπεδο των κεντρικών σχεδιασμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποβλέπουν μονοδιάστα στα κέρδη και στην ελευθεριότητα της διακίνησης των κεφαλαίων, αλλά τριμερές δικαίωμα, εργαζομένων - επιχειρηματιών - Κράτους.
Αυτό, οφείλει να διεκδικήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Να διεκδικήσει τον θεσμικό του ρόλο τόσο στην νομοθέτηση νόμων όσο και στην νομοθέτηση συμφωνιών. Για κάθε συμφωνία στο επίπεδο στρατηγικών της ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να διεκδικηθεί η υποχρεωτική αποδοχή της από τον Λαό, μόνο μέσα από Δημοψήφισμα και όχι μονομερώς από το Κοινοβούλιο.
Το αντιπροσωπευτικό σύστημα πάσχει σε πολλαπλά επίπεδα και η κοινωνία των λαϊκών στρωμάτων με την ψήφο τους δεν δίνουν σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση ούτε στους 300 της Βουλής.
Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει την απόλυτη υποχρέωση να διεκδικήσει θεσμικό δικαίωμα στην διακυβέρνηση της χώρας για την κοινωνία των λαϊκών στρωμάτων. ¨
Όταν μιλώ για το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν εννοώ μόνο το επίπεδο της οργανωμένης μισθωτής εργασίας, αλλά και τους τρεις συντελεστές που συγκροτούν την κοινωνία των λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους

Όταν ένα κόμμα δεν ψηφίζεται από το 50+1 του εκλογικού σώματος, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι κυβερνά εξ ονόματος του συνόλου ή της πλειοψηφίας. Επομένως στα ζητήματα στρατηγικής τον λόγο έχει το εκλογικό σώμα και όχι οι διαμορφωμένες πλειοψηφίες και μειοψηφίες στο Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν λοιπόν ανοικτά ζητήματα που με μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να καλύψει τον χαμένο χρόνο και την άρνηση της κυβέρνησης της Ν. Δ.
Περιμένω να μην ξαναδώ μια ΓΣΕΕ υποταγμένη όπως την περίοδο Σημίτη, αλλά μια μαχητική ΓΣΕΕ, που διεκδικεί και δεν αποποιείται ευθύνες άσκησης κοινωνικής πολιτικής εξουσίας. Άσκηση μιας κοινωνικής πολιτικής εξουσίας που δεν προσαρμόζεται, ούτε υποβάλλεται στις ανάγκες της Κυβέρνησης ή του κομματικού καθήκοντος.
Αντίστοιχα περιμένω από το Γ. Παπανδρέου να μην επιτρέψει φαινόμενα υποσκελισμού ή υποταγής των συνδικαλιστικών οργανώσεων νομιμοποιώντας διαδικασίες ή σχήματα τεχνητής συμπόρευσης, τεχνητής διακυβέρνησης, τεχνητής συμμετοχής στην άσκηση κυβερνητικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".