Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Επ’ ευκαιρίας του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, να θέσω υπόψη της συνδικαλιστικής ηγεσίας ορισμένα ερωτηματικά που χρήζουν απάντηση ή προβληματισμού τους.

Για όσους θέλουν να δουν τον ήλιο χωρίς τα διαθλαστικά γυαλιά του κομματικού πατριωτισμού, η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, ούτε ΠΑΣΟΚ είναι,   ούτε πρόβλημα συνείδησης έχει.

Μετά τον θάνατο του ηγέτη του, Α. Παπανδρέου, δόθηκε η μοναδική ευκαιρία στα οικονομικά κέντρα εντός και εκτός της χώρας, να χρησιμοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ, ως εργαλείο ιμπεριαλιστικοποίησης της Ελληνικής οικονομίας και προσαρμογής της ( άρα και του Κράτους) σε ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που είχε ανάγκη η Ευρωπαϊκή αναπτυγμένη Δύση, όπως αυτό επισφραγίστηκε αργότερα από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης ο Σημίτης και το τεχνοκρατικό του επιτελείο, προσάρμοσαν και την ιδεολογικοπολιτική καταγωγή του ΠΑΣΟΚ και την οικονομική στρατηγική της ανάπτυξης που μέχρις τότε είχε δομηθεί στην Ελληνική επικράτεια.

Για να μην αμφισβητηθεί ή να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον, η Ελλάδα οδηγήθηκε στην σφαγή της Ευρωζώνης και του κοινού αλλά όχι ισοδύναμης αξίας νομίσματος, του euro.

Για την επίτευξη αυτού του σχεδιασμού χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη προπαγάνδα, εφευρέθηκαν συγκεκριμένα εργαλεία, χρησιμοποιήθηκαν συγκεκριμένα άτομα, που θα είχαν λόγω του επιστημονικού τους εκτοπίσματος, μια μεγαλύτερη από τους πολιτικούς αυθεντικότητα, ως προς την πραγματικότητα, την «αλήθεια» και το μέλλον που διαγραφόταν αισιόδοξο.

Αλλά πριν την περίοδο Σημίτη, οι ίδιοι οικονομικοί κύκλοι, είχαν επινοήσει στον σχεδιασμό τους, μια κατάσταση που θα ανέτρεπε τα δεδομένα ασφάλειας της Ελληνικής οικονομίας και η ένταξη της Ελλάδας σε μια ευρωσυνθήκη προστατευτισμού από ενδεχόμενους κινδύνους, δεν θα δημιουργούσε αντιστάσεις στο Ελληνικό Λαό και τα συνδικάτα.

Η επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους οικονομικού κύκλους συμφερόντων, αποκάλυψε μια κριμένη δυναμική αντίστασης των κοινωνικών συνιστωσών που έθετε σε άλλη βάση τον σχεδιασμό ληστρικής και υποδουλοτικής σχέσης εξάρτησης της Ελληνική οικονομίας και Κρατικής κυριαρχίας.

Διαπιστώθηκε από α ίδια κέντρα σχεδιασμού, ότι η εναλλαγή στην Κυβερνητική εξουσία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ , με επιλογή όχι μόνο του Πρωθυπουργού αλλά και των στελεχών της Κυβέρνησης, ανθρώπων δηλαδή που όχι μόνο δεν διαφωνούσαν με το νέο μοντέλο ανάπτυξης αλλά που «θυσιάζονταν» στην επιχειρηματολογία εκείνη που θα καθιστούσε μονόδρομο το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης.

Αυτή η επιλογή αποδείχτηκε η τέλεια χημική ένωση που θα εκμαύλιζε ακόμα και την Ελληνική διανόηση ή που θα την καθιστούσε ένοχη αν δεν συνεργαζόταν.

Άλλωστε, η προπαγάνδα χρησιμοποιείται όχι για την υποταγή της διανόησης αλλά για τον αμόρφωτο λαό.

Η επιλογή Καραμανλή, ενός ανθρώπου που τον διαφοροποιούσε προς τους ομοϊδεάτες του μόνο στο επώνυμο, που δεν είχε καμιά επαφή με τον σχεδιασμό και την διοίκηση του Κράτους, και με ένα επιτελείο συγκεκριμένων στελεχών, μπορούσε να οδηγήσει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση υποτέλειας και εκμαυλισμού την Ελληνική οικονομία, επιδεινώνοντας όλους τους συντελεστές οικονομικής ανάπτυξης ώστε το δεύτερο στάδιο εφαρμογής του οικονομικού μοντέλου που είχε σχεδιαστεί από το Ιμπεριαλιστικό Διευθυντήριο της Ε.Ε. θα έμπαινε σε εφαρμογή, χρησιμοποιώντας το ίδιο στελεχιακό δυναμικό, που επί Κυβέρνηση Σημίτη αδυνατούσε να χειριστεί κρίσεις και μάλιστα κρίσεις που μείωναν ή απειλούσε την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Σ’ αυτό το μοντέλο ανάπτυξης η Ελλάδα έχει συγκεκριμένο ρόλο, όχι όμως μια χώρας της ευμάρειας αλλά μιας χώρας παραγωγής φθηνών πρώτων υλών και παροχής χαμηλού κόστους υπηρεσιών.

Σε περιόδους οικονομικής ισορροπίας και θετικής ανάπτυξης σχεδιασμοί του στυλ «ευρομάρκου» και Γερμανικής ιμπεριαλιστικής κατοχής δεν μπορούν να εφαρμοστούν ούτε καν να σχεδιαστούν. Για τον λόγο αυτό η δημιουργία κρίσεων και μάλιστα δομικών καθώς και η επιλογή μιας στρατιάς ατόμων χωρίς συνείδηση που θα χρησιμοποιήσει τα ειδικά χαρακτηριστικά ενός λαού, θα αναδείξει συγκεκριμένες πτυχές ευτελούς όμως αξίας, θα ενοχοποιήσει επιμέρους καταστάσεις ή κοινωνικές ομάδες , που θα επιχειρηματολογήσει επί κινδύνων όχι για να διαφωτιστεί ο λαός, αλλά για να εμπεδώσει το κατευθυνόμενο δίκαιο, το αναγκαίο και το Πατριωτικό, είναι πλαίσιο άσκησης κυβερνητικής πολιτικής Παπανδρέου.  

Επανέρχομαι.

Σε όσους αποφασίσουν να βγάλουν του οπτικούς φακούς του κομματικού πατριωτισμού, τους ρωτώ ότι:

Αναγνωρίζουμε όλοι πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης, όπως περιγράφηκε και συμφωνήθηκε στο επίπεδο του Συμφώνου Σταθερότητος.
Απέναντι σε αυτό το μοντέλο Κυβερνήσεις και Κράτη προσανατολίζουν τι δομές και τις σταθερές της οικονομίας τους, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδρομή εφαρμογής του.
Κάθε μοντέλο ανάπτυξης όταν σχεδιάζεται λαμβάνονται υπόψη και οι παράγοντες αποσταθεροποίησης.
Καταρτίζονται σενάρια κρίσεων και επί χάρτου προβλέπονται συνέπειες τόσο για το μοντέλο ανάπτυξης όσο και για όσες χώρες συμμετέχουν στην διεργασία αυτή.

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου σήμερα, προσαρμόζοντας την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ στην αναγκαιότητα,  υπηρετεί το συγκεκριμένο μοντέλο και προσαρμόζει του δείκτες ανάπτυξης ή υπανάπτυξης στις ανάγκες του συγκεκριμένου μοντέλου και στο συγκεκριμένο μοντέλο κρίσης, όπως αυτό επιλέχθηκε και το οποίο δοκιμάζει τις αντοχές των εγχώριων οικονομιών των Κρατών σε σχέση με το συγκεκριμένο μοντέλο ιμπεριαλιστικής ανάπτυξης που έχει όμως παγκόσμια χαρακτηριστικά και παγκόσμια εφαρμογή.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται στα συνδικάτα είναι, που συνίσταται η διαφωνία τους, οι αντιδράσεις τους, οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Διαφωνούν με το μοντέλο ανάπτυξης και επομένως το επόμενο διάστημα θα δούμε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο οικονομική, κοινωνικής και πολιτικής ανάπτυξης, που θα στοιχίζει τις εργατικές δυνάμεις υπέρ του μοντέλου ανάπτυξη των συνδικάτων και κατά του μοντέλου του Διευθυντηρίου και του Συμφώνου Σταθερότητας,  ή συμφωνούν μεν, αλλά διαπραγματεύονται καλλίτερους όρους προσαρμογής και από την στιγμή που η κυβέρνηση τους αρνείται θεσμικό ρόλο στην διαμόρφωση των όρων προσαρμογής και αρνητικών επιπτώσεων, βρίσκονται σε θέσεις μάχης , καταγγελίας και απεργιακού αγώνα;


Μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".