Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΝΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΛΛΕΙΠΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –
(Η πραγματική παραγωγική οικονομία το ζητούμενο που δεν προάγεται)

Χαρακτηρίζουμε ελλειπή και άδικα τα οικονομικά μέτρα των τελευταίων μηνών.

Α. Ζητούμενο και αίτημά μας ήταν και παραμένει η κατάργηση και σε κάθε περίπτωση η μείωση του Φ.Π.Α. στα αγαθά που καλύπτουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες των ανθρώπων για να προστατευτεί το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης και επιβίωσης, το οποίο σε κανένα κράτος δεν πρέπει να είναι αντικείμενο φορολόγησης. Τουναντίον όμως και ενώ θα μπορούσε ο Φ.Π.Α. στα προϊόντα αυτά να μειωθεί ή έστω να συγκρατηθεί η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση όλων των συντελεστών. Αυτά μετά από σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και την πίεση που ασκούν κάποιοι εργοδότες για αντίστοιχες μειώσεις και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και πιέσεις για την «αναμόρφωση» του ήδη τριτοκοσμικού εργατικού δικαίου με περαιτέρω δυνατότητες υπέρ των εργοδοτών και ακόμα λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Ζητούμε την επανεξέταση των ρυθμίσεων του Φ.Π.Α., ώστε να μηδενιστεί ή έστω να μειωθεί αυτός για τα βασικά βιοτικά αγαθά (π.χ. άλευρα, δημητριακά, γάλα, ρύζι, νερό, παιδικές τροφές) ακόμα και με την δημιουργία νέας κατηγορίας για τα προϊόντα αυτά.

Β. Παράλληλα, η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, όχι μόνο κατέστησε την Ελλάδα την χώρα με τις υψηλότερες τιμές καυσίμων στον πλανήτη, αλλά και επέτεινε το πρόβλημα για τους πολίτες καταναλωτές, επιτρέποντας περαιτέρω αυθαιρεσίες και αισχροκέρδειες.

Το αυτονόητο αποτέλεσμα των μέτρων της κυβέρνησης, συνοδευόμενα από την απουσία νομοθεσίας και ουσιαστικών μέτρων ελέγχου της αισχροκέρδειας, είναι η κατακόρυφη αύξηση των τιμών, που παρατηρείται και εξακολουθεί να μην καταγράφεται ορθά από τις στατιστικές υπηρεσίες της χώρας.

Αποτέλεσμα των μέτρων είναι η κατακόρυφη μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, για πάρα πολλούς και η ουσιαστική αδυναμία επιβίωσης.

Γ. Στην προσβολή αυτή της αξιοπρέπειας των πολιτών αυτής της χώρας ήλθε να προστεθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο, που επεκτείνει την άμεση φορολογία με αποτέλεσμα την φορολογική επιδρομή υπέρ ενός αναξιόπιστου κράτους και των δανειστών του.
Όταν ξεκινούσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, πρωτοπόρα κάναμε λόγο για την ανάγκη να στηριχθεί και ενισχυθεί η πραγματική οικονομία, η παραγωγική οικονομία, με σκοπό να καλυφθούν τα ελλείμματα, αλλά και οι βιοτικές ανάγκες των Ελλήνων. Στην συνέχεια, τον όρο που θέσαμε τον «συνθηματοποίησαν» οι πολιτικοί, χωρίς να υπάρχει στους λόγους τους κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και καμία ουσιαστική διαδικασία ενίσχυσης της πραγματικής, της παραγωγικής οικονομίας της χώρας. Το σημαντικότερο μέρος της πολιτικής αυτής που παράγει συνεχώς ελλείμματα τον βιώνουμε στις μέρες μας και θα τον βιώνουμε για πολλά έτη, εάν οι πολιτικοί ηγήτορες της χώρας δεν αντιληφθούν το παραγωγικό ζήτημα και έλλειμμα.
Στο νομικό περιβάλλον της Ε.Ε., το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που επιτρέπουν την άσκηση οικονομικής αναπτυξιακής πολιτικής. Αντί ουσιαστικών μέτρων υπέρ των παραγωγικών οικονομικών δομών βλέπουμε να υπάρχει συνέχιση της αυτής πολιτικής, με την φορολογική ελάφρυνση νέων «επιχειρηματιών» αδιακρίτως αντικειμένου δραστηριότητας (η διάταξη κατά τον ηλικιακό προσδιορισμό των δικαιούχων είναι ευθέως αντισυνταγματική). Όπως βλέπουμε να υπάρχει ελάφρυνση υπέρ των διαχειριστών «διεθνώς αναγνωρισμένων εφευρέσεων», οι οποίες όμως κατά τεκμήριο ανήκουν σε πολυεθνικές εταιρείες.

Μέσα από μία επιθετική φορολογική πολιτική με τεκμήρια που πολλές φορές προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας (π.χ. ο κύριος ιδιωτικού αεροσκάφους έχει τεκμήριο ετήσιας διαβίωσης μόλις 30.000 Ευρώ), με πολιτική φοροαπαλλαγών μόνο για τις υπάρχουσες εταιρείες (ανεξαρτήτως αντικειμένου και πάλι) και με συμβολική μόνο προσβολή της δράσης μέσω εξωχώριων εταιρειών (offshore) οι Έλληνες καλούνται σε στερήσεις προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές του κράτους τους. Η συνέπεια είναι και αυτή αυτονόητη : ένα τεράστιο ποσό κεφαλαίων θα μεταναστεύσει στο εξωτερικό και το πρόβλημα της οικονομίας θα διογκωθεί, χωρίς να υπάρχει μηχανισμός και πολιτικές ουσιαστικής αναπλήρωσής του. Λύσεις για εμάς δεν αποτελούν ούτε οι επενδύσεις από το εξωτερικό (αυτές επανεξάγουν τον πλούτο και θίγουν την εθνική κυριαρχία), ούτε οι «ιδιωτικοποιήσεις» που ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο (αλήθεια, τι προσέφερε στους Ελληνες καταναλωτές το ξεπούλημα του Ο.Τ.Ε.; μήπως προσέφερε μόνο κέρδη στους ξένους αγοραστές;), ούτε η «κινεζοποίηση» των αμοιβών των εργαζομένων.

Λύση είναι μία και μόνη, η ενίσχυση της πραγματικής παραγωγής αγαθών στην χώρα, η στροφή των Ελλήνων στην παραγωγή και όχι στην «αγορά». Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι να κινηθεί η αγορά, αφού αυτή εμπορευόμενη ως επί το πλείστον εισαγόμενα αγαθά, θα συνεχίσει να παράγει ελλείμματα. Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η παραγωγική ύφεση δεκαετιών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων στράφηκε με πολιτικές αποφάσεις και τακτικές στο εμπόριο και στην παροχή υπηρεσιών. Πέρα από την ταξική σύνθεση της κοινωνίας μας δημιουργήθηκε επί δεκαετίες μια εσωτερική ταξική διαστρωμάτωση που ήθελε τον παραγωγό αντικείμενο έντονης κοινωνικής εκμετάλλευσης, αλλά και επιθετικότητας εκ μέρους του δημοσίου και των οργάνων του.

Αυτά πρέπει να μεταστραφούν δια μιας εάν θέλουμε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα μας και τα μέτρα να έχουν ουσιώδες περιεχόμενο και να μην εξελιχθούν σε ημεδαπό κανιβαλισμό, εμφύλιο και βαρβαρότητα. Η οικονομία της κοινωνίας μας πρέπει να στραφεί στην παραγωγή, στην πραγματική και όχι στην μεταπρατική οικονομία. Ο παραγωγός, αυτός που από το μηδέν ή το ελάχιστο παράγει αγαθά πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά και να θωρακιστεί από οποιαδήποτε επιθετικότητα.

Το εάν η χώρα «παράγει πλούτο» είναι συνακόλουθο και αποτέλεσμα του εάν η χώρα «παράγει αγαθά». Τα αγαθά έχουν την πραγματική χρηστική αξία για τους ανθρώπους (και όχι ο «πλούτος») και για την ύπαρξή τους είναι αναγκαία η ύπαρξη παραγωγών, από τον αγρότη στο χωράφι και τον ευρηματικό μεταποιητή μέχρι τον καλλιτέχνη και τον διανοούμενο.

Εάν λοιπόν υπάρχει ένα ουσιαστικό πολιτικό ζητούμενο, εάν υπάρχει μία λύση στις μέρες μας, αυτή είναι η πραγματική παραγωγική ανάταξη της χώρας με στόχο την δημιουργία μιας πραγματικής παραγωγικής οικονομίας των αγαθών, μιας οικονομίας η οποία να ανήκει σε όλους τους Ελληνες και στην ελληνική κοινωνία.

Κηφισίας 5, 115 23 Αθήνα • Τηλ.: 210 9577422 / 210 6469950
Fax: 210 6469982
http://www.newinka.gr/  , e_mail : inka@newinka.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".