Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Τι είναι αυτό που χρειάζεται επειγόντως σήμερα;

Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η ενότητα της αριστεράς, ούτε ένα αριστερό μέτωπο, όπως κι αν το εννοεί κανείς, αλλά η ενότητα δράσης της πλειοψηφίας του λαού. Και η πλειοψηφία αυτή δεν βρίσκεται σήμερα στην αριστερά, ούτε καν έχει εμπιστοσύνη στην αριστερά. Όχι γιατί η αριστερά είναι διασπασμένη, αλλά γιατί δεν απαντά στα άμεσα προβλήματά του με τρόπο πειστικό και ρεαλιστικό από τη σκοπιά των συμφερόντων του. (Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος,αναλυτής)


Ο κύριος Καζάκης, βρίσκεται καθ’ οδό μιας ουτοπιστικής εναντίωσης σε μια πραγματικότητα την οποία θέλει να ανατρέψει, με εργαλεία το κίνημα και την μάζα, το κίνημα και τον Λαό, το κίνημα και μια διαστρωματωμένη οριζόντια μάζας επαναστατημένων ατόμων που διαπερνά όλα τα κόμματα της υπαρκτής ή περίπου υπαρκτής ή και μη υπαρκτής, ίσως και αντίθετή της, Αριστερά.

Τα βασικά λάθη της συλλογιστικής του, χωρίς να είμαι αντίθετος στις διαπιστώσεις του, είναι οι έννοιες μάζα, λαός, κίνημα, οι οποίες εναλλάσσονται στην συλλογιστική του και οι οποίες καθώς προκύπτει στο εν κατακλείδι συμπέρασμά του, πρέπει να παραμείνουν αναλλοίωτες και υπαρκτές ως έχουν, ώστε να δικαιολογείται και ο καθοδηγητής και ο ηγέτης και η ηγεσία των ανένταχτων δυνάμεων και οι πρωτοβουλίες που μιλούν στο όνομα του λαού, και οι συγκροτήσεις ομάδων, πυρήνων και λοιπών σχημάτων που στο όνομα του Λαού θα ....σώσουν τον Λαό.

Διαπιστώνει ο κ. Καζάκης ότι υπάρχει κίνημα ή δέχεται χωρίς εναντίωση ή έστω αμφιβολία, και πρέπει να πραγματωθεί εντός του κινήματος αυτού ενότητα της πλειοψηφίας του λαού, της πλειοψηφίας των εργαζομένων, εναντίον ενός υπαρκτού ζητήματος, αποφεύγοντας, όπως και η Αριστερά ή στο ακριβώς αντίθετο, η Δεξιά, να τοποθετηθεί επί των συνεπειών σε μια τοποθέτηση υπέρ ή κατά – μάλλον κατά- του υπαρκτού ζητήματος, ως να υπήρχε κάτι τέτοιο. Δηλαδή, ως να υπήρχε κίνημα και να υπήρχε και πλειοψηφία και επι του ζητήματος αυτού αν έμπαινε το επόμενο κατά σειρά ζήτημα που γεννιέται, δηλαδή των συνεπειών, ας πούμε ότι η χώρα θα πρέπει να απομονωθεί για κάποιο διάστημα , ότι η ατομική ιδιοκτησία θα στρατευθεί στην ανοικοδόμηση της οικονομίας, ότι ό,τι αναγνωρίζονται ως δικαιώματα αυτά παύουν να υφίστανται κλπ., το κίνημα που υπάρχει και το υποκείμενο που χρειάζεται να το λειτουργήσει και που τώρα το ψάχνουμε ή που γεννιέται στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας, το κίνημα και το υποκείμενό του το έχει αποδεχτεί, το έχει λύσει το επιδιώκει και το προπαγανδίζει ως εναλλακτική πολιτική – οικονομική πλατφόρμα εξόδου από την κρίση και δημιουργία μιας νέας κατάστασης πραγμάτων.

Αν ψάχνουμε λύση επί κάποιου υπαρκτού προβλήματος – και υπαρκτό πρόβλημα δεν είναι ούτε η οικονομική κρίση, ούτε το ευρώ, ούτε η ΟΝΕ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση- θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την διαπίστωση ότι το πρόβλημα που υπάρχει είναι δημιούργημα της ανυπαρξία ενός μεγέθους, που επί δύο αιώνες τώρα δεν έγινε μπορετό να υπάρξει αλλά αφεθήκαμε στο Κράτος να το δημιουργήσει όπως εκείνο επιθυμούσε, αντιλαμβανόταν και ωφελούταν από αυτό.

Επί δύο αιώνες τα άτομα συγκροτήθηκαν όπως το Κράτος βολεύονταν, σε κορπορατίστικες κοινότητες συμφερόντων και που όλες αυτές μαζί, στοιβαγμένες κάτω από τα κοινά ήθη και έθιμα, την κοινή θρησκεία και τους τύπους και τόπους λατρείας, την αιματογενή καταγωγή, όχι την κοινή αλλά την εντός των τειχών υπάρχουσα διαφόρων φυλών, στην οποία προσδώσανε και την αρχέγονη συνέχεια της, εκείνη των Αρχαίων Ελλήνων, όλες αυτές στοιβαγμένες μαζί δημιούργησαν της Ελληνική Κοινωνία.

Το πρόβλημα είναι ότι τα άτομα δεν συγκρότησαν ποτέ Κοινωνία ως υποκείμενο αλλά αφέθηκαν να χαρακτηριστούν υποκείμενο όταν τους επιτρεπόταν ή επιβάλλονταν με νόμο, που υποχρέωνε το άτομο να έχει συγκεκριμένη συμπεριφορά και δικαιώματα τα οποία άρμοζαν στην Κοινωνία όπως το Κράτος είχε δημιουργήσει και μέσα στην οποία το άτομο έλαχε των προνομίων και της ασφάλειας που το Κράτος παρείχε.

Αφού λοιπόν το κράτος απέχτησε, έστω και αφαιρετικά, το προνόμιο και το δικαίωμα να συγκροτεί κοινωνία και να καταρτίζει νόμους ασφάλειας, συμπεριφοράς, κτίσης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, επιταγών, κοινό συμφέρον κλπ. οτιδήποτε βρίσκεται εκτός των δικαιωμάτων που το κράτος κατέχει, με τον ίδιο αφαιρετικό τρόπο βρίσκεται και εκτός κοινωνίας.

Επομένως αν υπάρχει κίνημα και αν υπάρχει υποκείμενο, αυτά υπάρχουν, συντελούνται και δρουν εντός της νομιμότητας που το Κράτος αναγνωρίζει δια των θεσμών που είτε έχει δημιουργήσεις είτε νομιμοποιεί στα πλαίσια άσκησης εξουσίας τους, όπου και η ανεκτικότητα είναι μέσο άσκησης εξουσίας.

Άρα λοιπόν, αν η αυτό-οργάνωση των εργαζομένων ή της πλειοψηφίας τους συντελείτε υπό το καθεστώς της νομιμότητας που το Κράτος αναγνωρίζει και των εντός αυτής άσκησης δικαιωμάτων αντίδρασης και αντίστασης κατά των αποφάσεων που επιδεινώνουν τα προβλήματα και τους όρους διαβίωσης των πολιτών από μια στυγνή πολιτική μιας κυβέρνησης ή από την ανυπαρξία λύσεων που πρεσβεύουν τα κόμματα της Αριστεράς, σύμφωνα με τον κ. Καζάκη, τότε η πρόταση όπως αναπτύχθηκε δεν είναι τίποτε άλλο, από την δημιουργία μια ακόμη βαλβίδας εκτόνωσης.

Αν όμως η αυτό-οργάνωση ξεπηδά από την ανάγκη συγκρότησης κοινωνίας ατόμων ενάντια στον κορπορατισμό που το κράτος αποκαλεί κοινωνία, που θα αμφισβητήσει τα δικαιώματα του κράτους επί της οργανωμένης σε πολιτικό υποκείμενο κοινωνίας των ατόμων, που θα αμφισβητήσει και θα προσβάλει τις εξουσίες και την άσκηση εξουσίας των θεσμοθετημένων υποκειμένων του κράτους, όπως λόγου χάρη, δικαστήρια, κοινοβούλιο, κλπ. τότε προφανώς έχουμε και δημιουργία πολιτικού υποκειμένου και κινηματική διαδικασία συγκρότησης και οργανωμένη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".