Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και πάλι με την πλάτη στον τoίχο.

Όταν μιλούσαμε από την πρώτη μέρα των μέτρων εναντίων των μισθοσυντήρητων τάξεων, ότι οι εργαζόμενοι αλλά και οι επαγγελματίες θα αντιληφθούν το βάρος των μέτρων από τον Σεπτέμβρη και μετά, δεν περιμέναμε να επαληθευθούν οι υποψίες μας ότι οι δωσίλογοι του ΔΝΤ θα συνέχιζαν με εκδικητικό μένος εναντίον των εργαζομένων και των μικρών εισοδημάτων, να προσθέτουν βάρη που στραγγαλίζουν κάθε οικογενειακό εισόδημα, αντί να παραδεχτούν την ατελέσφορη, αδιέξοδη και καταστρεπτική τους πολιτική στην οικονομία.


Όταν αυξάνεις τους συντελεστές φόρου, ταυτόχρονα μειώνεις τα εισοδήματα , δεν παρεμβαίνεις στην διαμόρφωση των τιμών, αυξάνεις τις τιμές στα παραγόμενα προϊόντα των Δημόσιων Επιχειρήσεων, χρηματοδοτείς τα κέρδη των τραπεζών και επιτρέπεις την αύξηση των επιτοκίων στα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, τότε τα έσοδα του Κράτους αν δεν μηδενίζονται τείνουν να μηδενιστούν.

Κάθε λογικός άνθρωπος που δεν υφίσταται εξαρτήσεις αντιλαμβάνεται ότι όσο φορτώνει τον γάιδαρο το μόνο που θα καταφέρει είναι να στυλώσει τα πόδια ή να ξαπλώσει φαρδιά – πλατιά καταμεσής στο δρόμο.

Αυτό είναι και το νέο δόγμα ( ο … τέταρτος δρόμος) Παπανδρέου, όπου η φτώχεια αποτελεί προνόμιο των φτωχών και ο πλούτος προνόμιο των πλουσίων.

Μεταξύ φτώχειας και πλούτου, πρέπει να υπάρχουν σαφέστατες διαχωριστικές γραμμές και τείχη να υψώνονται ανάμεσα στους δύο κόσμους.

Στο κράτος υπάρχουν δύο τάξεις ατόμων, η μια που εξουσιάζει και ζει πλουσιοπάροχα και η άλλη που έχει το δικαίωμα να εξουσιάζεται, να εργάζεται όποτε της το επιτρέπουν αλλά πάντα την υποχρέωση να πληρώνει το Κράτος επειδή της επιτρέπει να υπάρχει.

Καθώς προχωρούν τα πράγματα και ξεδιπλώνεται το δόγμα Παπανδρέου, ξεγυμνώνεται και η πραγματικότητα από τα φτιασιδώματά της.
Ό,τι το Κράτος κατασκεύασε και οριοθέτησε αποδομείται κατά το τραγικότερο.

Το Κράτος αφού απένειμε τον τίτλο του Πολίτη στο άτομο, το ενέταξε σε ένα σχηματοποιημένο σύστημα νόμων και ηθικών κανόνων που ονόμασε και περίγραψε ως κοινωνία και σήμερα προσδιορίζει τα νέα δικαιώματα και υποχρεώσεις των πολιτών, είτε ως «Καλλικράτη», επεκτείνοντας την κυριαρχία του Κράτους στην «ελεύθερη» βούληση των ατόμων στο αυτοδιοίκητο της τοπικής του Κοινότητας είτε ενοχοποιώντας την σύνταξη, τον μισθό, τα εργατικά δικαιώματα, όπου κάθε απόφαση και κάθε σχεδιασμός περί την οικονομία προσδιορίζει ποιοι πληρώνουν το κόστος και ποιοι απολαμβάνουν τα οφέλη των αποφάσεων και του σχεδιασμού.

Το Κράτος αναγνώρισε μετα από αγώνες το δικαίωμα στους εργαζόμενους να προασπίζουν τα δικαιώματά τους ή να διεκδικούν δικαιώματα μέσω αυτόνομων συγκροτήσεων σε οργανώσεις, αλλά ποτέ δεν τους αναγνώρισε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης στην συγκρότηση των οργανώσεών τους, στην δράση τους, στον χαραχτήρα τους, στην δομή τους, στην λειτουργία τους , στην φυσιογνωμία τους.

Το Κράτος θεσμοθέτησε τις μορφές οργάνωσης των εργαζομένων περιορίζοντας το δικαίωμα επιλογής των μορφών αυτών από την μια και από την άλλην δημιούργησε ένα πλαίσιο κανόνων, νόμων και προστατευτικών δισυπόστατων οχυρωμάτων εν είδει ελευθεριών είτε έναντι των εργοδοτών, είτε έναντι των ίδιων των εργαζομένων είτε ακόμα και για προστασία του Κράτους από τους εργαζόμενους.
Σήμερα που το Κράτος επαναδομεί σχέσεις, θεσμούς, δικαιώματα, ταξικές μορφοποιήσεις κλπ., οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα μέσο, κανένα εργαλείο, καμιά δυνατότητα ούτε να εναντιωθούν, ούτε να αντιδράσουν, ούτε να αντιπαρατεθούν.
Οι σχηματοποιήσεις και η φυσιογνωμία που το Κράτος δημιούργησε και επέβαλε πάνω στις οργανώσεις υποβάλλοντας την σκέψη και την ίδια την θέληση των εργαζομένων, οδήγησε την πλειονότητα των εργαζομένων εκτός οργανώσεων από την μια και από την άλλη παρήγαγε πλειονότητα στελεχών που η παραμονή τους στα όργανα αλλά και η εξέλιξή τους δημιούργησε ένα μαχητό περιβάλλον σύνδεσης και εξάρτησης τόσο από το Κράτος όσο και δια των κομμάτων με το Κράτος.
Έτσι η «νομιμοποίηση» των οργανώσεων των εργαζομένων αλλά και η «νομιμοποίηση» της ιδιότητας του εργαζόμενου σε στέλεχος ή απλά μετέχων στην εργατική οργάνωση, προσδιορίστηκε από ένα δίχτυ κανόνων, μεθόδων και νομικών διατάξεων, αλλά και από τις σχέσεις και τον βαθμό εξάρτησης τους από τα κόμματα και από το πώς και πόσο υπηρετούν το Κράτος και τους θεσμούς που το Κράτος έχει δημιουργήσει.
Εκείνο που απουσιάζει από τους εργαζόμενους αφ’ ενός μεν το δικαίωμα να συγκροτήσουν κοινωνία, και από την άλλη να ερμηνεύσουν και να περιγράψουν τι είναι συνδικαλισμός και πως ασκείται.

Κατά κύριο λόγο οι οργανώσεις των εργαζομένων δεν είναι συνδικαλιστικές, παρά στην εξέλιξής του ισχυρές ή ανίσχυρες συντεχνίες ομοειδούς επαγγέλματος ή ειδικότητας.
Εκ των πραγμάτων, οι οργανώσεις βρίσκονται τόσο αντιμέτωπες με την καθημερινότητα και την πραγματικότητα που περιβάλλει την καθημερινότητα, όσο και μεταξύ τους, η μία απέναντι στην άλλη.
Οι εργαζόμενοι που μετέχουν σε αυτές, διδάχτηκαν από γενιά σε γενιά, ότι το δικό τους κοινό συμφέρον είναι υπέρτερο του συνολικού κοινού συμφέροντος, αφού το κοινό συμφέρον είτε προσδιορίζεται από την φύση της εργασίας, είτε από την ειδικότητα είτε από τον εργασιακό χώρο, είτε από την οικονομική δύναμη που κατέχει η επιχείρηση στο επίπεδο του Κράτους.
Έτσι ενώ εξαγγέλλεται από την Κυβέρνηση ότι αποδέχεται τις προτάσεις της δημόσιας επιχείρησης να αυξήσει την τιμή του παραγομένου προϊόντος, η οργάνωση του εργασιακού χώρου, τρίβει τα χέρια της, αφού προσδοκά ένα σημαντικό μερίδιο από την αύξηση αυτή για τους έχοντες κοινό συμφέρον εργαζόμενους - μέλη της.

Η Κυβέρνηση ήδη έχει προαναγγείλει την αύξηση της τιμής της kwh της ΔΕΗ προς την πλειονότητα των μισθοσυντήρητων, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο ναδίρ της οικονομικής αντοχής τους.
Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, αφού ούτε τι είναι συνδικαλισμός γνωρίζει ούτε μπορεί να αντιληφθεί τι είναι κοινό συμφέρον, πέρα του ιδιωτικού της συντεχνίας της.

Άλλωστε στο παρελθόν είχε «ανακαλύψει» το σπάσιμο της χρέωσης ανά καταναλισκόμενη ενέργεια, ώστε να πετύχει αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στην ΔΕΗ, να βερμπαλίζει για το ισχυρό συνδικάτο που είχε δημιουργήσει και να απειλεί θεούς και δαίμονες ( όπως πρόσφατα) όταν οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να «κοντύνουν» τα δικαιώματά τους ή να επιφέρουν αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς.

Κανείς λοιπόν δεν έμαθε τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ ( αλλα και των άλλων ΔΕΚΟ) ότι ο συντεχνιασμός και ο συνδικαλισμός είναι τα δύο άκρως αντίθετα και ότι ενώ ο συνδικαλισμός υπηρετεί τους εργαζόμενους, ο συντεχνιασμός υπηρετεί το κοινό συμφέρον της συντεχνίας, δηλαδή το ιδιωτικό συμφέρον που έρχεται σε αντίθεση με τον κοινό συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων.

Όταν μάλιστα έχει προαναγγελθεί ότι η αύξηση της τιμής της kwh πραγματοποιείται όχι λόγο πραγματικής ανάγκης αλλά για να προσελκύσει επενδυτές, και αυτό σχεδιάζεται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, θα περίμενε κάποιος την άμεση αντίδραση των εργατικών στελεχών της ΓΕΝΟΠ και την προ μηνών απειλή τους, ότι θα νεκρώσουν την χώρα από ηλεκτρική ενέργεια αν τολμήσει η Κυβέρνηση και υλοποιήσει την απόφασή της, αλλά τούτη την φορά για την αύξηση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εγώ βέβαια δεν περιμένω ότι η ΓΕΝΟΠ πέραν της προστασίας των συντεχνιακών της «κατακτήσεων»,  ότι πρόκειται να προβεί σε καμιά στοιχειώδη συνδικαλιστική δράση.
Άλλωστε στο ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ, στους εκκολαπτόμενους "συνδικαλιστές" δεν διδάσκονται ο Συνδικαλισμός και το πως και την ανάγκη να ασκείται, αλλά ο ....." επιστημονικός συντεχνιασμός". Δηλαδή απο τον αυθόρμητο κορπορατισμό των εργατικών ενώσεων, στον επιστημονικά δομημένο κορπορατισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".