Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2008

3ο ΓΡΑΜΜΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

[Ο καπιταλισμός λειτουργεί με βάση την κατασκευή πυραμίδων. Προβάλει το χείριστο για να διαχωρίσει και ψευδεπίγραφα να ικανοποιήσει. Προβάλλει ιδεολογήματα του στυλ " κοινωνική άνοδος" εννοώντας την άνοδο κατά βαθμίδα στην πυραμίδα, αλλά και την ασυνέπεια του τυχαίου, της κοινωνίας με τα "λαχεία" της.]
Ξεκινώ από εδώ. Από αυτό το σημείο και την αναφορά στο....."Προβάλλει ιδεολογήματα του στυλ <<κοινωνική άνοδος>>".Υπάρχουν δύο εννοιολογικές αντιθέσεις του ίδιου όρου, που άλλη παραδοχή υφίσταται στον Καπιταλισμό και άλλη παραδοχή υφίσταται στον Σοσιαλισμό.Η " Κοινωνική Άνοδος" ως αξίωμα, αν και από τους σύγχρονους θεωρητικούς του Καπιταλισμού αμφισβητείται, είναι το επιστέγασμα ενός συνόλου δεξιοτήτων, γνώσεων, ρίσκου, ευρηματικότητας και πολιτισμού χωρίς συνείδηση.Μέσο επίτευξης αυτού του αξιώματος που σου παρέχει την αναγνωσιμότητα και σε καθιστά "επιφανή" του "Δήμου", είναι η Εργασία και το είδος της Εργασίας.Η εργασία και κυρίως το είδος της εργασίας αλλά και οι σχέσεις με το κεφάλαιο και την παραγωγή, αποτελούν εξ' ορισμού αιτιολογία απονομής ταξικής βάσης και σε εγκαθιστούν, κατηγοριοποιώντας σε, σε Α΄, Β΄ ή Γ΄ επίπεδο κοινωνικής αποδοχής.Η "Κοινωνική Άνοδος" , δηλαδή η δραπέτευση σου από το Α΄ επίπεδο κοινωνικής βάσης σου σε ένα "ανώτερο" επίπεδο δεν αποτελεί και αποδοχή στο νέο επίπεδο, της "Πυραμίδας" όπως την αναφέρεις, αλλά θα αποτελεί αποδοχή αν δεν αντιστέκεσαι, δεν αντιτίθεσαι στα μέσα που ο ίδιος ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί και προβάλει την ηγεμονία του.Νομίζω ότι εδώ λέμε το ίδιο.
Αν όμως υποθέσουμε ότι μας παρέχεται η ανάγκη ή εξαναγκαζόμαστε σε μια περίοδο φιλοσοφικής ρευστότητας και ανατροπών .η ακόμα και διαστρεβλώσεων ώστε να χωρέσουν όλοι και οι ποιο ισχυρές ομάδες συμφερόντων ας επικρατήσουν έναντι των άλλων {αυτό δηλαδή που συμβαίνει στα Αστικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.} τότε θα πρέπει εξ’ αρχής να κάνουμε την επισήμανση ότι ο στρατηγικός μας στόχος τον αντιλαμβανόμαστε ως καθημερινό αγώνα ανατροπών των δομών που στηρίζεται η καθεστηκυία τάξη πραγμάτων [ και εδώ απαντώ στην πρώτη απάντηση σου].
Επομένως χωρίς τη διάθεση να αντιπαρατεθώ σε ένα αξιακό σύστημα όπως το έχεις επεξεργαστεί, προκύπτει μια διαφωνία περισσότερο ως φιλοσοφικό ζήτημα και ζήτημα επιστροφής στις «ρίζες» μας, που χωρίς να καταγγέλλεις τον δογματισμό δημιουργείς ένα καινούργιο.Στα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, με την εμφάνιση των εκ του εξωτερικού προερχομένων λόγιων και επιστημόνων (Σοσιαλιστές – Ουτοπιστές), θεωρούσαν ότι τις Σοσιαλιστικές ιδέες τις χειρίζονταν μόνο οι ελίτ των διανοουμένων και ότι ο Σοσιαλισμός δεν είχε καμιά θέση στην εργατική τάξη, γιατί η εργατική τάξη αποτελούσε μέρος του προβλήματος και άρα οι ελίτ των διανοουμένων και αστών που είχαν ενστερνιστεί την φιλοσοφία του Ουτοπικού Σοσιαλισμού μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα.Όταν αργότερα και με την έμπνευση του αποτελέσματος της Οχτωβριανής επανάστασης τα Πρώτα συνδικάτα μιλούσαν για τον Σοσιαλισμό, τον αντιλαμβάνονταν ως τον Νέο Χριστιανισμό.Στα περισσότερα συνδικάτα, στους των γραφείων τους, αντί την φωτογραφία του Μάρξ είχα αναρτημένη την εικόνα του Χριστού.
Αλλά τόσο ο Μαρξ, όσο και ο Ένγκελς αλλά και αργότερα η Λούξεμπουργκ ή πολύ αργότερα ο Γκράμσι, πουθενά κα ποτέ δεν ανέφεραν ότι ο Σοσιαλισμός είναι ένα πολιτικό κοινωνικό σύστημα της ολότητας και ότι η εργατική τάξη είναι μια συνιστώσα αυτής της ολότητας. Ακριβώς το αντίθετο είπαν.
Δεν μπορούμε λοιπόν στα πλαίσια της σύστασης ενός πολιτικού υποκειμένου που δημιουργείται ώστε να κατακτήσει ένα στρατηγικής σημασίας στόχο, «την Σοσιαλιστικοποίηση των Κοινωνιών και της Οικονομίας», να αναθεωρήσουμε την Σοσιαλιστική φιλοσοφία, δίνοντας της άλλα χαρακτηριστικά ώστε να χωρέσουν όλοι.
Βέβαια στα πλαίσια συγκρότησης ενός Κόμματος που επιθυμεί να εισάγει τον Σοσιαλισμό ως συστατικό του στοιχείο δεν είναι απαγορευτικό μέσα στον κορμό του να στρατεύονται διαστρωματώσεις μιας Εθνικής κοινωνίας, γιατί χρειάζονται όλοι στην επίτευξη του στόχου.Αλλά από αυτό το σημείο μέχρις του « ΠΑΣΟΚ των Αστών» που έχασαν την αναγνωσιμότητα τους (σύμφωνα με το αξιακό δίκαιο του καπιταλιστικού συστήματος) και που συμπιέζονται προς τα κάτω, εκεί όπου βρίσκεται η πλειοψηφία της Αγροτικής και Εργατικής τάξης , είναι κομμάτι δύσκολο.
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ Δημήτρη είναι το δημιούργημα αυτών των τεχνοκρατών, των Διευθυντικών στελεχών και των πτωχευμένων Αστών ή των Αστών που συμπιέζονταν από άλλα μεγαλύτερα μεγέθη ( Οικονομικά – Πολιτικά)
Θα ήθελα όμως ένα παράδειγμα Αστών που συμπιέζεται και που το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εντάξει την φυσιογνωμία του στην φιλοσοφία αυτής της διαστρωμάτωσης των Αστών, ώστε να μην χάσει τον «κοινωνικό του ρόλο».
Όπως θα ήθελα την γνώμη σου για την σύνθεση μιας Κεντρικής Επιτροπής και ενός Πολιτικού Γραφείου που να δικαιολογεί τον χαρακτήρα του ως Κόμμα Σοσιαλιστικό.Άλλες ορολογίες , όπως Εθνικό Συμβούλιο κλπ, δεν με βρίσκουν σύμφωνο και προδήλως είναι όροι αποδοχής της αστικοποίησης και του φιλελευθερισμού στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.
Τέλος, αν φτάσουμε σε μια Σοσιαλιστική Κοινωνία με Σοσιαλιστική Οικονομία, τότες συμφωνώ, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Σήμερα όμως διανύουμε τον Καπιταλισμό και λειτουργούμε με ότι κατασκεύασε. Είναι αυτό που θέλουμε να ανατρέψουμε. Δεν το έχουμε ανατρέψει ήδη.

συντροφικά

Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".