Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Θα ήθελα κατ’ αρχή να διευκρινίσω, γι’ αυτό και πρόλαβα να πω για ισχυρές αντιδράσεις σχετικά με το όρο «Σοσιαλιστικός Ιμπεριαλισμός», ότι ενώ δεν υπήρχε ένα σοσιαλιστικό σύστημα επιθετικό και ανταγωνιστικό ανάμεσα σε κείνο και στον Καπιταλισμό, εντούτοις αναπτύχθηκε η ιμπεριαλιστική του πλευρά ως απόρροια μιας αποτυχημένης επανάστασης ή μιας επιτυχημένης σε λάθος κοινωνίες και υπανάπτυχτες οικονομίες.
Είπα να εξετάσουμε πως αναπτύχθηκε η οικονομία στην Κίνα ή την Σοβιετική Ένωση από την ίδια σκοπιά που κριτικάρουμε τον καπιταλισμό την ανάπτυξή του και την ιμπεριαλιστική του εξέλιξη.
Από την οριοθέτηση των μοντέλων εφαρμοσμένης σοσιαλιστικής οικονομίας όπως τα έχουμε δει να αναπτύσσονται στις δύο προαναφερόμενες χώρες, οι οποίες ασκούσαν έναν ισχυρό ιμπεριαλιστικό πατερναλισμό στις πέριξ αυτών και επένδυσαν σε επεκτατικούς πολέμους( περίπτωση Αφγανιστάν, Τσεχοσλοβακία, Βιετνάμ κλπ.), διαμόρφωσαν την ιμπεριαλιστική εκδοχή μιας επιτιθέμενης Σοσιαλιστικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
Αν ξενίζει ο όρος «Σοσιαλιστικό ιμπεριαλισμός» δεν γνωρίζω άλλον που να αποκαλύπτει με δύο λόγια το σύνολο της οικονομική και κοινωνικοπολιτικής στρατηγικής όπως σχεδιάστηκε και όπως υλοποιήθηκε.
Όμως από την άποψη της Ουμανιστικής προσέγγιση του Σοσιαλισμού και της ανάπτυξης ενός οικονομικού – κοινωνικοπολιτικού συστήματος ανθρωπισμού και Άμεσης Δημοκρατίας, διαβλέπω μια Ουτοπική «εκτροπή», αφού μέχρι σήμερα μια Σοσιαλιστική οικονομία δεν έχει καν περιγραφεί δεν έχει καν γίνει απόπειρα σχεδιασμού , παρά μόνο η κοινωνική της διάσταση έχει διατυπωθεί και περισσότερο σαν μια ανταγωνιστική προς τον καπιταλισμό κοινωνική λειτουργία θεσμών και εξουσίας.
Άλλωστε ουδέποτε ο καπιταλισμός στις μεγάλες του κρίσεις δεν επέτρεψε ωρίμανση των συνθηκών για την υποταγή του.
Αν παραδείγματος χάρη θέλαμε να δούμε μια θετική εξέλιξη του τέλους του Σοβιετικού μοντέλου, θα μπορούσαμε να την δούμε όχι όπως εξελίχθηκε αλλά ως την ωρίμανση των συνθηκών μιας σοσιαλιστικής οικονομικής ανάπτυξη που θα έπαιρνε επιθετικά χαρακτηριστικά και θα δημιουργούσε αλυσιδωτές επαναστάσεις σε αρκετές χώρες καταδικασμένες στην υπανάπτυξη τους, εκείνη δηλαδή που είχε επιβάλει ο ιμπεριαλισμός.
Έγινε κάτι στην Λιβύη; Είχε κάποιο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα η «επανάσταση» του Καντάφι εναντίον των Αμερικάνικων και πολυεθνικών συμφερόντων; ΟΧΙ
Θέλω να πω δηλαδή, ότι το να σχεδιάζεται μια κοινωνικοπολιτική πλατφόρμα στην βάση μιας ουτοπίας δεν είναι κακό ούτε αμελητέο. Αλλά δεν φτάνει
Σύμφωνα με τις θεωρίες εξέλιξης, τίποτα δεν γεννιέται, αναπτύσσεται, ακμάζει, παρακμάζει και πεθαίνει.
Κάθε σύστημα κοινωνικής διαχείρισης δεν είναι ξεκομμένο από την αντίστοιχη οικονομική και ακολουθεί την κοινωνική ζωή των ανθρώπων όπως αυτή εξελίσσεται είτε απ’ έξω είτε από την ίδια την κοινότητα.
Η εξελικτική διαδικασία της ανθρώπινης φυλής αναγκαστικά συμπαρασύρει όλα τα συστήματα οργάνωσης και διαχείρισης καθώς δημιουργεί ανατροπές, αναθεωρήσεις και προσαρμογές βάση της εξέλιξης και της επιστήμης. Όπως παραδείγματος, η επιμήκυνση του προσδόκιμου χρόνου ζωής από τη εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και των νέων ανακαλύψεων, ανατρέπει τα δεδομένα της προηγούμενης περιόδου, και φαίνεται πως κάθε σοσιαλιστικό μοντέλο επι χάρτου, δεν είναι ικανό να το διαχειριστεί απέναντι στην προτεινόμενη αλλά ήδη εφαρμόσιμη συνταγή του καπιταλισμού, που βρήκε την διέξοδό του στην «παγκοσμιοποίηση».
Ο Ιμπεριαλισμό πάντα είχε μια παγκόσμια λειτουργία αλλά ως επεκτατικός Εθνικο-κρατικός καπιταλισμός της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ. Η νέα του μορφή ξεπερνά το Έθνος –Κράτος και την ανάπτυξή του. Δεν τον ενδιαφέρουν δορυφορικά συστήματα ούτε εξαρτώμενες χώρες. Ακόμα και οι ΗΠΑ έπαψε να είναι το διεθνές καπιταλιστικό κέντρο.
Αυτό που λέμε πλέον «παγκοσμιοποίηση» δεν είναι τίποτε άλλο από τον νέο-τεχνοκρατικό καπιταλισμό που προωθείται από μια σύγχρονη χρηματιστηριακή αντίληψη που παράγει νέου τύπου εξουσίες.
Όλες οι σοσιαλιστικές θεωρίες ακολουθούν την εξέλιξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε όταν είχε τα χαρακτηριστικά του εθνοκρατικού ιμπεριαλισμού είτε σήμερα του νέο-τεχνοκρατικού ιμπεριαλισμού. Δεν είδα μια σοσιαλιστική θεωρία που να προπορεύεται την όποια αντίστοιχη καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική της ανάπτυξης.
Ακόμα και σήμερα, όσοι δηλώνουν σοσιαλιστές μετρούν την ανάπτυξη με το ΑΕΠ και όχι με τους Δείκτες Υπανάπτυξης.
Εξακολουθούμε να παίζουμε στο γήπεδο του ιμπεριαλισμού ως ομάδα Β’ κατηγορίας με υπανάπτυκτο αθλητισμό που στην μικρή μας κοντόφθαλμη κοινότητα είμαστε πρωταθλητές.
Με άλλα λόγια οι παλιές θεωρίες αποτελούν εμπόδιο στην εξέλιξη των κοινωνικών – οικονομικών συστημάτων αλλά και των ίδιων των κοινωνιών, που πρέπει να τις αναθεωρήσουμε και ας χαρακτηριστούμε ως μη Μαρξιστές. Η δογματική αντίληψη δεν είναι μονομερής και ούτε κατηγορία σε βάρος ενός μπλογκ σκέψης και σχεδιασμού απέναντι σε ένα άλλο που σκέπτεται χρησιμοποιώντας την ίδια βάση τροφοδότη, αλλά δηλώνει κατήγορος του δογματισμού.
Χρειάζονται καινούργιες θεωρίες ανάπτυξης που θα ξεπερνούν την ιμπεριαλιστική, που θα δίνουν νέες στρατηγικές διαμορφώνοντας πρότυπα και πολιτικές που θα δημιουργούν άλλου τύπου ή νέου τύπου κινήματα και νέου τύπου επαναστάσεις. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να πατούν πάνω σε τετριμμένες του παρελθόντος επειδή κάποιοι θα μας κατηγορήσουν ίσως αντί ή μη Μαρξιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".