Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο, 11/10 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της διευρυμένης Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Άκουσα το αιτιολογημα Μπανιά γιατί δεν είναι «σύννομο» να μπει στην δοκιμασία της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ η συνοχή και η πολιτική οντότητα του ΣΥΡΙΖΑ
Δικαιολογήθηκε πως στο επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ εφ' όσον γίνει Κυβέρνηση, .οτι θα προχωρήσει στην αναδιανομή του πλούτου και την αύξηση των μισθών των εργαζόμενων, η απάντηση είναι : "μα δεν βλέπουμε τι υπόγραψε η ΓΣΕΕ;"
Πιάνομαι από αυτό και μόνο για να θέσω την παρακάτω προβληματική που διέπει τις σχέσεις των πολιτικών κομμάτων με τα κοινωνικά κινήματα.
Η παλιά Κομμουνιστική αντίληψη για τον ρόλο του κόμματος και τον ρόλο των συνδικάτων ή των όποιων άλλων κοινωνικών οργανώσεων, συμπυκνωνόταν στην μετατροπή των κοινωνικών οργανώσεων σε παράγοντες του κεντρικού κομματικού μηχανισμού που μέσω αυτών προωθείται η γνώση και η ταξική και επιστημονική αντίληψη των πραγμάτων και διαμορφώνει τις συνειδήσεις των εργαζομένων και γενικότερα του Λαού.
Το κόμμα αποτελεί την πρωτοπορία και είναι ο στρατηγικός μπροστάρης των αγώνων των εργαζομένων.
Επομένως, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υποθηκεύουν την ελευθερία της σκέψης και της δράσης τους στα δια ταύτα που οι κομματικές αναλύσεις και αποφάσεις έχουν επεξεργαστεί και προωθούν.
Κάθε τι έξω από αυτήν την παραδοχή είναι μη ταξικό και ή και εργοδοτικό ή φιλοκυβερνητικό.
Κατά την αντίληψη αυτή που ομολογουμένως αποτελεί μια σπουδαία εφεύρεση των Κομμουνιστικών κομμάτων και που έτυχε θετικής επιδοκιμασίας και αποδοχής από όλα τα κόμματα, προικοδότησε τις σχέσεις όλων των κομμάτων με τα κοινωνικά κινήματα.
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν υπόσταση και τους αναγνωρίζεται σεβασμός και λόγος εφ’ όσον αποτελούν κομματικές παρατάξεις που κατά επίσημο τρόπο αποτελούν μηχανισμοί προώθησης των κομματικών θέσεων, αντιλήψεων, στρατηγικών και ιδεολογίας στις κοινωνικές μάζες και στις οργανώσεις των, αλλά κάτι που βρίσκεται εκτός αυτής της σχέσης δεν είναι αναγνωρίσιμο ούτε και αυθεντικό.
Όταν επιχειρείται να ερμηνευθεί η στάση της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ στην προκείμενη περίπτωση) στην υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, ως αντίληψη ΠΑΣΟΚ στην καθημερινή δράση του στην κοινωνία και την οικονομία, ώστε να αναζητηθεί το μέσο με το οποίο δεν θα αναληφθεί η ευθύνη να συμμετέχεις ενεργητικά στην διαμόρφωση όρων και συνθηκών ενός εγγυημένου μέλλοντος κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και ανάπτυξης, τότε προσπαθείς να μιμηθείς το ΚΚΕ και τις αντιλήψεις του που μπορούν ως πολιτικές σωστές μεν, αλλά να πραγματώνονται στην στρατόσφαιρα ενός άλλου ηλιακού συστήματος.
Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί ομολογία αντιλήψεων για τις πραγματικές σχέσεις και πως τις αντιλαμβάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ποιες σχέσεις προκρίνουν ως αυθεντικές την διαζευκτική συνύπαρξη του «κόμματος» με την κοινωνία και τις οργανώσεις της.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση σήμερα, που αποτελεί κίνηση ευθείας παρέμβασης του Συνασπισμού στην οργάνωση και την δράση των συνδικάτων, στην πανελλαδική σύσκεψη ενδεχομένως να μετουσιωθεί σε Συνδικαλιστική παράταξη. Οι αντιλήψεις περί της αυθεντικότητας επιμένουν πως η Αυτόνομη Παρέμβαση πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη και να εξακολουθήσει να είναι κομματική παράταξη.
Σήμερα μπορεί να είναι κομματική παρέμβαση του Συνασπισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά διατηρεί την αυτονομία στην δράση και στην ερμηνεία των πραγμάτων από εργασιακό χώρο σε εργασιακό χώρο και από εργασιακό γεωγραφικό περιβάλλον σε αντίστοιχο του.
Αυτό αποτελεί και το διακύβευα της μετατροπή της σε Παράταξη με κεντρικά όργανα και κεντρική πολιτική, η οποία θα θέτει εκτός παιγνιδιού άλλες αντιλήψεις ή άλλες πολιτικές δράσεις από αυτές που εξυπηρετούν πρώτιστα τους στρατηγικούς στόχους του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν τους στρατηγικούς στόχους των εργαζόμενων.
Επομένως κάθε πράξη της Αυτόνομης Παρέμβασης στο μέλλον θα χαρακτηρίζεις και θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Συνασπισμό.
Αλλιώς πως κάθε πράξη της ΠΑΣΚΕ ή του ΠΑΜΕ δεσμεύουν τις αντιλήψεις των ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και επομένως καθορίζουν και την ειλικρίνεια των κομμάτων αυτών αλλά και καθορίζουν τις δυνατότητες συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Μπάζει η επιχειρηματολογία, αλλά καθόλου δεν μπάζει ο αναχρονισμός και η υστεροβουλία των αντιλήψεων μιας λεγόμενης επί της ουσίας, Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Μια τέτοια Αριστερά δεν είναι Ριζοσπαστική αλλά αθεράπευτα παλαιολιθική

Να λοιπόν τι προτείνω, μια πρόταση που ήδη την έχουν ακούσει από την Α.Π., και που απαντά στην κρίση αξιών και οργανωμένης δράσης των συνδικάτων.

μια ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών και μια ομάδα συνδικαλιστικών χώρων της ΠΑΣΚΕ που ασφαλώς θα κατηγορηθούν ως "αντάρτες" και μια αντίστοιχη του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες κατηγορίες, να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία μια Σοσιαλιστικής Παράταξης στο Εργατικό Κίνημα, καταθέτοντας ένα μανιφέστο πολιτικών θέσεων, οργανωτικής αναδιάταξης των εργατικών δυνάμεων, νέες μορφές οργάνωσης και καινούργια οργανωτική δομή της ΓΣΕΕ, καθώς και διατύπωση θέσεων που κατοχυρώνουν την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοδιάθεση της Σοσιαλιστικής Συνδικαλιστικής Παράταξης και των συνδικάτων.
Δηλαδή ένα σημαντικό και αποτελεσματικό βήμα προς την κατεύθυνση ανεξαρτητοποίησης του εργατικού κινήματος που πρέπει να βρει τον δρόμο του συνδικαλισμού και της πολιτικής, τον στόχο και την στρατηγική που του είναι αναγκαία ανεξάρτητα τι θεωρούν αναγκαία και τι στρατηγικά τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".