Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Μια πρώτη ματιά στην οικονομική στρατηγική της Νέας Κυβέρνησης

Διαβάζω στο STOP CARTEL ότι ... "Πριν από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος της Λούκας Κατσέλη, μιλούσε (και σωστά!) για παρέμβαση στην αγορά μέσω ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών, στον οποίο θα πρωτοστατούσε η Εθνική Τράπεζα. Σήμερα, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επικεφαλής στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ ίσως κινδυνεύει να πέσει σε ένα σοβαρό φάουλ.

Αν δώσει κανείς προσοχή σε σχετικό δημοσίευμα του (όχι πάντα αξιόπιστου) "Βήματος", η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα να αναθεωρήσει αυτή την πολιτική, να αφήσει την Εθνική να κερδοσκοπεί εις βάρος του κοινωνικού συνόλου με "στενά' τραπεζικά κριτήρια μεγιστοποίησης των αποδόσεων στους μετόχους, και να δημιουργήσει ένα δημόσιο πυλώνα με τη συνένωση της ΑΤΕ, του Ταμιευτηρίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, δηλαδή των αμιγώς κρατικών πιστωτικών φορέων......"

Σε μια παλιά μου τοποθέτηση σχετικά με την "Πράσινη Ανάπτυξη" είχα επισημάνει πως καμιά αλλαγή της Στρατηγικής της Ανάπτυξης δεν μπορεί να οικοδομηθεί αν οι βασικές χρηματοπιστωτικές υποδομές μιας χώρας, βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.
Οι ιδιώτες σε καμιά περίπτωση, τουλάχιστο σε ότι αφορά τον Ελληνικό Καπιταλισμό, δεν ρισκάρουν και δεν χρηματοδοτούν στρατηγικές που έχουν αμφίβολα ή πολύ μελλοντικά αποτελέσματα.
Αλλά γενικότερα οι βασικές υποδομές της χώρας που αποεθνικοποιήθηκαν σε ανταγωνιστικά συμφέροντα προς την Ελληνική Οικονομία λειτουργούν ως τα υπ' αριθμόν μεγαλύτερα και σοβαρότερα εμπόδια ανακατεύθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας και δημιουργίας μιας διαφορετικής Στρατηγικής της Ανάπτυξης.
Η μεγέθυνση της εξάρτησης που οδηγεί την υπερχρέωση της χώρας τόσο στο εξωτερικό χρέος όσο και στην αποδόμηση των βιομηχανικών επενδύσεων, επιδεινώνεται από την συνεχή εκποίηση των βασικών σταθερών, σταθερές που διαφεντεύονται από ξένα και ανταγωνιστικά συμφέροντα προς την Ελληνική οικονομία, αλλά που συμφωνούν με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί και διευκολύνει ο Ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός της Ε. Ε.
Η πραγματοποίηση "επενδύσεων" στην βάση απελευθέρωσης της επιχειρηματικότητας και "ενίσχυσης" της ανταγωνιστικότητας, το μόνο που επί της ουσίας έκανε, είναι η πραγματοποίηση μιας ληστείας σε βάρος του Δημόσιου Συμφέροντος, σε βάρος της ανταποδοτικότητας των φόρων και στην μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.
Η.... "απελευθέρωση" της ηλεκτρικής ενέργειας, δεν πραγματοποιήθηκε με όρους ανταγωνιστικής επένδυσης, δηλαδή με επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της τοποθέτησης κεφαλαίων επένδυσης στις βασικές υποδομές της παραγωγής και μεταφοράς, αλλά σε βάρος της ΔΕΗ, αφού τα βασικά εργαλεία κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, όπως τα δίκτυα, υπερχρεώνουν την Δημόσια Επιχείρηση χρεώνοντας την με το κόστος αποκατάστασης και συντήρησης χωρίς ωστόσο να αποτελούν διαχειρίσιμη οικονομική αξία αφού η ιδιοκτησία τους ανήκει στην Διαχείριση Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α. Ε.
Αλλά και οι τιμές αγοράς παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας δεν καθορίζονται από τον αγοραστή αλλά επιβάλλονται με ληστρικούς όρους σε Βάρος των Καταναλωτών.
Το μοντέλο αυτό των ..... "επενδύσεων" έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τους σύγχρονους μελετητές και υποστηρικτές της Ιμπεριαλιστικής Ανάπτυξης και αντίθετων των οικονομικών σχολών των ΗΠΑ.
Το μοντέλο αυτό δέσμευσε βασικά διαθέσιμα κεφάλαια της Ελληνικής οικονομίας από την μια, αλλά από την άλλη ως χώρα μπανανία αποτέλεσε κατ' αρχή μια πρόκληση ανταγωνισμών στο επίπεδο "επενδύσεων" ΄ξένων συμφερόντων, που σήμερα ούτε προκαλούνται ούτε και ενθαρρύνουν ξένες επενδύσεις στην χώρα μας.
Η δυνατότητα λοιπόν δημιουργίας αναπτυξιακών μοντέλων ή νέων Στρατηγικών, από την μια προσκρούει στην ανυπαρξία ιδιόκτητων υποδομών στρατηγικού ενδιαφέροντος και από την άλλη δημιουργούν νέες σχέσεις εξάρτησης και υποτονικής επενδυτικότητας ξένων κεφαλαίων, καθώς και καθεστώς αποθάρρυνσης σοβαρών επενδύσεων Ελληνικών, ντόπιων κεφαλαίων.
Τόσο η Στρατηγική Σημίτη όσο και η συνέχεια της από τον Καραμανλή, όχι μόνο στέρησε βασικές δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας, αλλά υποθήκευσε και το όποιο μέλλον οποιασδήποτε άλλης ή νέας Στρατηγικής ή εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης.
Επομένως οι εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης πρέπει να πραγματοποιηθούν στην βάση αμφισβήτησης και ξεριζώματος των προηγούμενων στρατηγικών και να μην υπερηφανεύονται τα Στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική στρατηγική Σημίτη, διότι αποδομούν τον επιχειρηματικό τους κριτικό λόγο προς τα έργα και τις ημέρες Καραμανλή.

Αν λοιπόν τώρα η πολιτική Παπακωνσταντίνου περιστρέφεται στην δημιουργία νέων ανταγωνιστικών χρηματοπιστωτικών μέσων προς τις ιδιωτικές τράπεζες, αυτό μπορεί να στηριχθεί, αν αποτελεί επιλογή, με την μεταφορά όλων των Κρατικών και Δημόσιου χαραχτήρα κεφαλαίων, κεφαλαίων των Ασφαλιστικών Ταμείων, προς το νέο χρηματοπιστωτικό κρατικό πυλώνα.
Αν όχι, τότε όχι μόνο είναι ένα φάουλ οικονομικής πολιτικής αλλά και η έναρξη μια πτωχευτικής διαδικασίας των Κρατικών χρηματοπιστωτικών εργαλείων της χώρας.

Επικίνδυνα πράγματα "Σύντροφοι" όταν εξακολουθείτε να μην απογαλακτίζεστε από την περίοδο Σημίτη και τον εκσυγχρονισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".