Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, Ο ΛΟΓΟΣ....

ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος:
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου, λόγω του χαμηλού πρώτου μισθού, το 14% των πτωχών είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί και να διορθωθεί»

ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος:
στην ερώτηση: «Θα θέσετε πήχη τα 800 ευρώ κατώτατο μισθό;», λέγοντας: «Έχουμε μια σκληρή πραγματικότητα στην οικονομία που δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη μας. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα περιορίζει το τι μπορούμε να κάνουμε»….. «Περιμένουμε από τη ΓΣΕΕ να μας διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίον πιστεύει ότι μπορεί να γίνει, για να δούμε αν είναι πράγματι εφικτό»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Είναι καιρός να ξαναδούμε εξαρχής τα ζητήματα συλλογικών συμβάσεων , το νομικό καθεστώς που τα διέπει και που διαμορφώνεται εξαιτίας των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και την τύχη των ομοσπονδιακών - κλαδικών που έπονται.


Η στόχευση της ΓΣΕΕ στην απόκτηση αγοραστικής δύναμης που ξεπερνά ή ισοφαρίζει τα όρια της φτώχειας, του εισαγωγικού μισθού, προφανώς έχει καθυστερήσει υπερβολικά από αγκυλώσεις του παρελθόντος, και μάλιστα αγκυλώσεις των ηγεσιών των παρατάξεων στο επίπεδο της Συνομοσπονδίας υπέρ της θεσμικής και διαπραγματευτικής ισχύος των Ομοσπονδιακών – κλαδικών συμβάσεων.

Όμως σήμερα προφανώς αποκτά άλλα χαρακτηριστικά, που ανεξάρτητα τους μαξιμαλιστικού στόχους του ΠΑΜΕ, πρέπει να χαιρετιστεί η ποιοτική διαφορά της σκέψης και των στόχων της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Για τον λόγο αυτό οφείλουν οι εργαζόμενοι να αγκαλιάσουν την πρόταση της ΓΣΕΕ και να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Υπάρχει, και από ότι φαίνεται θα υπάρχει, ένα αγκάθι στις σχέσεις συνδικαλιστικού προσανατολισμού των Επαγγελματικών Οργανώσεων και εκείνου που πραγματικά είναι, δηλαδή οργανώσεις οργανωμένων συμφερόντων που στοχεύουν στην υπεράσπιση και μεγέθυνση της υπεροχής τους σε βάρος άλλων αντίστοιχων χώρων, τροφοδοτώντας με νερό τον μύλο της διάσπασης και της αποϊδεολογικοποίησης του κινήματος των εργαζομένων, σε έναν Αντί- συνδικαλιστικό λόγο και σε μια Αντί – συνδικαλιστική οργάνωση.

Η ΓΣΕΕ θα έπρεπε να προχωρούσε σε μια υιοθέτηση μιας διαφορετικής φιλοσοφίας περι των συλλογικών συμβάσεων, ανατρέποντας τις δευτεροβάθμιες Επαγγελματικές Οργανώσεις από αυτό που είναι, μετατρέποντας τες σε συνδικαλιστικά συλλογικά, πανελλαδικά κλαδικα πρωτοβάθμια όργανα, αντικαθιστώντας τα τοπικά κλαδικά που πρέπει να καταργηθούν,  ισχυροποιώντας την θέση των Εργατικών Κέντρων.

Το δικαίωμα στην διαπραγμάτευση και η οριοθέτηση του ύψους των μισθών, πρέπει να προστατευθεί ως εργαλείο συνοχής των εργαζομένων και να απεγκλωβιστεί από την συνδικαλιστική δράση και ολοκλήρωση των συλλογικών οργανώσεων των εργαζομένων, όπου το ζητούμενο των συλλογικών οργανώσεων, είναι ο συνδικαλισμός και όχι ο επαγγελματισμός, όπου καθοριστικός όρος και λόγος ύπαρξης τους είναι η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μισθολογικών αυξήσεων.

Επομένως η ΓΣΕΕ οφείλει, αν και όφειλε, να διαπραγματεύεται τον εισαγωγικό μισθό βάσης, του νέο-προσερχόμενου και της νέο-προσερχόμενης στην παραγωγή, και όχι σε κάθε εργασιακό χώρο, ( πρέπει να αλλάξει το νομικό καθεστώς που διέπει τον βασικό μισθό) καθώς και το ύψος του καταβαλλόμενου, επί του συνόλου των αποδοχών, ποσοστού αύξησης όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα της επαγγελματικής σχέσης τους με την παραγωγή (ειδικότητα, σχέση εργασίας).

Το νομικό καθεστώς που διέπει τον «βασικό μισθό» δεν επιτρέπεται στα τα συνδικάτα, δεν επιτρέπεται στην ΓΣΕΕ, να αποτελεί εργαλείο «νουθεσίας» του Κράτους που καθορίζει ( επιβάλει) τις εργασιακές σχέσεις, αλλά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της συλλογικότητας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Ως βασικό μισθό, οφείλει η ΓΣΕΕ να διαπραγματευτεί με τις Εργοδοτικές Οργανώσεις, τον μισθό πρώτης εισαγωγής στον χώρο της εργασίας κάθε νέου εργαζόμενου ή εργαζόμενης και όχι τον εισαγωγικό μισθό που λαμβάνει ο εργαζόμενος ή η εργαζόμενη όταν επαναπροσλαμβάνεται σε άλλον εργοδότη.

Παράδειγμα: Ένας εργαζόμενος απασχολείται επί δέκα χρόνια σε μια επιχείρηση και έχει διαμορφώσει ένα μισθό μια Α΄ τάξης. Αυτός ο εργαζόμενος προσλαμβάνεται στην συνέχεια από μια άλλη επιχείρηση. Ο μισθός τους δεν μπορεί να περιορίζεται στον βασικό με τις τριετίες και τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά με το μισθό όπως είχε διαμορφωθεί στην, επί μια δεκαετία απασχόληση του, στην προηγούμενη επιχείρηση, εκτός των ειδικών επιδομάτων που ελάμβανε, αν η επιχείρηση δραστηριοποιούταν σε άλλο, αντίθετο αντικείμενο παραγωγής από το αντικείμενο παραγωγής της νέας επιχείρησης.

Σ’ αυτό, διευκολύνει μόνο η περίπτωση κατά την οποία ο Έχων την ευθύνη διαμόρφωσης των μισθών μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι, από την μεριά των εργαζομένων η ΓΣΕΕ και από την μεριά των εργοδοτών, τα Συλλογικά όργανα των Εργοδοτών. Όταν δηλαδή δεν εμπλέκονται οι Ομοσπονδιακές Επαγγελματικές Οργανώσεις.

Μια τέτοια διαδικασία, είναι ένας δρόμος συνδικαλιστικοποίησης του οργανωμένου κινήματος των εργαζομένων, καθώς και δρόμος ταξικής αντίληψης και συνείδησης, που η μέχρι σήμερα μορφολογία – πολιτική, ιδεολογική, οργανωτική- των οργανώσεων των εργαζομένων δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην συνοχή, στην ενότητα και στην ιδεολογική συγκρότηση της μέσης συνείδησης και επιδεινώνεται από τον ανταγωνισμό των μισθολογικών διαφοροποιήσεων.

Αυτός ο μισθολογικός ανταγωνισμός έχει επιφέρει προσθετικά βάρη στην κοινωνία των εργαζομένων και κυρίως των ασθενών μισθολογικά κοινωνικών ομάδων σε σχέση με την ακρίβεια υπηρεσιών και προϊόντων, όπως των ΔΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".