Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.



Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η Λαϊκή εξουσία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Γ.Γ. του ΚΚΕ, στις 15 Μαΐου

Βεβαίως όταν έθεσα το ερώτημα : «γιατί οι λαοί δεν αυτοπροσδιορίζονται ως κοινωνία και εξουσία μέσα από την Αριστερά» δεν θα περίμενα να απαντήσει κάποιος, άτομο ή φορέας πολιτικών και ιδεών στην ουσία του ερωτήματος, απλά και μονό διότι η αλλοτρίωση που έχει υποστεί η νόηση κατ’ αρχή και δευτερεύοντος η συνείδηση, έχει μεταλλάξει το άτομο αλλά και την φύση του έτσι ώστε αυτό που δείχνει ως συνέχεια την ιστορικής του διαδρομής, να βρίσκεται στο αντίθετο του.


Η φύση του ανθρώπου ήταν και είναι ιστορικά κατακτητική. Οι ανάγκες του, η αυτοσυντήρηση, η ασφάλεια, η αναπαραγωγή, η τροφή, η γνώση, η προστασία έναντι των καιρικών φαινομένων, η συντροφικότητα και η επικράτησή του πάνω στο φυσικό περιβάλλον που τον περιβάλλει, οδήγησαν το άτομο στην δημιουργία συνθηκών και συμμαχιών κοινότητας και κοινοκτημοσύνης, περισσότερο ως εργαλεία ενεργοποίησης και ισχυροποίησης της κατακτητικής του υπόστασης.

Όσο μεγάλωνε και ρίζωνε η συμμαχία, τόσο ανακάλυπτε το άτομο την δυναμική της αλλά και την εξουσία πάνω στην φύση και στα πράγματα. Ταυτόχρονα όμως, ανακάλυπτε την ανάγκη διαχείρισης της δυναμικής αυτής και την εξουσίας που γεννούσε η φύση ως μέσο κυριαρχίας του.

Το πρώτο εμπόδιο στην επικράτηση του ήταν η κοινοκτημοσύνη που του αφαιρούσε την φυσική του εξέλιξη, δηλαδή του περιόριζε το υποσυνείδητο της φύσης του, όταν το συνειδητό είχε εκπληρωθεί, αν και πάντα ήταν διεκδικήσημο.

Ανακαλύπτοντας εργαλεία που το έκαναν ανταγωνιστικότερο των άλλων πλασμάτων αλλά και του περιβάλλοντός του, διαπίστωσε τον διττό χαρακτήρα, την διττή τους υπόσταση.
Ήταν εργαλεία προστασίας, αλλά και εργαλεία κατάκτησης.
Ήταν εργαλεία άμυνας και ασφάλειας αλλά και εργαλεία εξολόθρευσης των εχθρών του, καθώς και προβολή της υπεροχής του.

Ο πρώτος εχθρός είναι ό,τι εμποδίζει την κάλυψη βασικών του αναγκών. Και αν το εμπόδιο είναι ο ίδιο ο άνθρωπος, τα εργαλεία προστασίας και άμυνας μεταβάλλονται σε μέσα απόκτησης και εξολόθρευσης του εχθρού.

Αλλά η ίδια η απόκτηση δημιουργεί το δίκαιο της κατοχής και της δουλείας όχι μόνο ή περιοριστικά στο είδος απόκτησης αλλά κυρίαρχα στο χώρο που το περιέβαλλε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του ως τμήμα κατοχής και δουλείας. Δηλαδή πριν χάσει την ελευθερία του και αποκτήσει την ιδιότητα της ιδιοκτησίας.

Ο χώρος είναι αυτός που γεννά ότι χρειάζεται ο άνθρωπος και αυτός κατέχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα από ότι βρίσκεται μέσα σε αυτόν. Γιατί ό,τι βρίσκεται μέσα στο χώρο, πηγάζει από τον χώρο. Επομένως ο χώρος γεννά και ξαναγεννά το εαυτό του και μέσα από αυτήν την νομοτελειακή του φύση, η αναγέννησή του, παρέχει ό,τι ο άνθρωπος χρειάζεται.

Ο χώρος όμως αποκαλύπτει και μια άλλη φυσική του διάσταση που έμελε να εξελιχθεί σε μια δεύτερη ομοδύναμη και νομοτελειακή συνιστώσα του Είναι του. Η ιδιοκτησία που γεννάται από την φυλάκισή του από τον άνθρωπο του αντιπαραβάλλεται ( προσφέρεται), ως ηγεμονική εξάρτηση.

Ο άνθρωπος εξαρτάτε από τον χώρο, δημιουργεί καθεστώς ιδιοκτησίας- φυλάκιση του χώρου, η ιδιοκτησία καθεστώς δουλείας, η δουλεία παράγει εξουσίες και ο χώρος του προσφέρει τις ηγεμονικές του δυνάμεις.
Είναι δυνάμεις που τον καθιστούν δούλο του χώρου αλλά και εξουσιαστεί του.

Το κεφάλαιο για τον κεφαλαιοκράτη, δεν είναι μόνο μέσο εξουσίας του στα πράγματα, στο άτομο και στην κοινωνία του, αλλά ταυτόχρονα μέσο εξάρτησής του που τον οδηγεί σε υποτακτικό του κέρδους.
Το κέρδος του φέρνει στην επιφάνεια τα βαθύτερα φυσικά του ένστικτα, όπως η κατοχή και επικυριαρχία, και αντιλαμβάνεται κάθε τι ως εμπόδιο, ακόμα και την κοινωνία που τον περιβάλει. Επομένως αναζητώντας της απελευθέρωση του από τα εμπόδια, ή καταστρέφει ή υποτάσσει αυτά με μέσα και μεθόδους που αυτός επιλέγει.

Αυτή η σχέση μεταξύ χώρου και ανθρώπου, πρώτον διαλύει την κοινοκτημοσύνη και δεύτερο απελευθερώνει το υποσυνείδητο του ανθρώπου, όπου μέχρι πριν την στιγμή αυτή, ήταν καταπιεσμένο από το φόβο και την ανασφάλεια.
Δεύτερο, η σχέση αυτή δημιουργεί σχέσεις εξουσίας που ο χώρος προσφέρει και ο άνθρωπος ανταποδίδει.

Ενώ μέχρι χθες ο χώρος τον προστάτευε, του έδινε τροφή, ένδυση, προστατευτισμό, σήμερα του παρέχει εκείνο το στοιχείο που ενώ το είχε, ο άνθρωπος το ανακάλυψε εκ των υστέρων. Δηλαδή την εξουσία πάνω στην γέννηση, στην ανάπτυξη, στην παραγωγή και στην διαδικασία γέννηση-θάνατος-γέννηση.

Το άτομο από την πλευρά του, υποτάσσοντας τον χώρο και ιδιοποιούμενος ως «δικαιούχος» πλέον όλες τις ιδιότητες και τα ευρήματα του χώρου, επιστρέφει στον χώρο την εξουσία του, αλλά πλέον ως ιδιοκτησιακή εξουσία. Δηλαδή ο χώρος παράγει εξουσία μέσω του ιδιοκτήτη του.

Η κοινότητα που επέτρεψε, που διευκόλυνε, που ισχυροποίησε την δυνατότητα φυλάκισης-κατάκτησης του χώρου και η κοινοκτημοσύνη που διέστειλε την φύση του χώρου αποκαλύπτοντας τις βαθύτερες δυνάμεις του, αποτελούν τώρα, στην εξέλιξή τους, τα νέα εργαλεία που το άτομο έχει ανάγκη για να επικρατήσει πάνω στην φύση που τον περιβάλλει, αλλά και να εξωτερικεύσει την δική του φύση.

Αλλά τώρα μπαίνει το ερώτημα, τι απέγινε η κοινότητα που περιέβαλλε το άτομο σε σχέση με τον χώρο;
Το ερώτημα έχει απαντηθεί ιστορικά από την γέννηση του Κράτους.

Το Κράτος όμως δεν αποτελεί φυσική εξέλιξη της κοινότητας αλλά τεχνητή διαίρεση της, όταν η αποκάλυψη της εξουσίας που υπέκρυπτε ο χώρος, μετά την κατάκτησή του, αποτέλεσε αιτία επικράτησης του ατόμου πάνω στην κοινότητα.
Η διαίρεση της κοινότητας, στο επίπεδο του Κράτους δημιούργησε υποδιαιρέσεις, αλλά και μια εξάρτηση των υποδιαιρέσεων που λειτουργούσε και λειτουργεί αμφίδρομα.

Π.Χ. , η απώλεια της ελευθερίας του ατόμου εξ αιτίας της ήττας του από το έτερο άτομο πάνω στην ίδια διαδικασία απόκτησης του χώρου και των πλεονεκτημάτων που ο χώρος κατέχει, το μεταβάλλει σε δούλο ή υποτακτικό ή εργάτη, παρέχοντας του όμως την εξουσία να οριοθετεί και να αναδεικνύει τον εξουσιαστή και τον ιδιοκτήτη του. Γιατί το άτομο από την στιγμή που χάνει της ισοτιμία του σε σχέση με το έτερο άτομο, χάνει και την ιδιοκτησία της αυτοτέλειάς του καθώς επίσης και την εξουσία πάνω σε ότι το περιβάλλει.

Επιπλέον το ανελεύθερο άτομο εκτός της απώλεια της πρωτογενούς ιδιοκτησία του, δηλαδή της αυτοδιάθεσης του και της κυριαρχίας της αυτοτέλειας του, παρέχει στον ιδιοκτήτη ή εργοδότη του μια δευτερογενή ιδιοκτησία, την υπεραξία της δύναμής του.

Το άτομο όντας μέρος του χώρου, από την στιγμή που κατακτά τον χώρο, στην ιδιοκτησία του προστίθεται μαζί με την υπεραξία του και η αξία του χώρου αλλά κι υπεραξία που ο χώρος κατέχει λόγω της φύσης του.

Αυτή λοιπόν η δύναμη του ατόμου, κατά την στιγμή της απώλειας της ελεύθερης αυτοδιάθεσής του ως προς τον χώρο και την κοινότητα ή το Κράτος, προσδίδει στον νέο ιδιοκτήτη του, την υπεραξία κατοχής.

Έτσι λοιπόν, η ιδιοκτησία του χώρου, των μέσων παραγωγής και των συντελεστών – ατόμων, δημιουργούν την υπεραξία πάνω στην πρωτογενή υπεραξία του ατόμου και του χώρου που το περιβάλλει.

Όταν μιλάμε λοιπόν για Λαϊκή εξουσία μέσω του Κράτους, τότε μιλούμε απλώς όχι για την επαναφορά της ελευθερίας στο άτομο και στην δύναμή του, αλλά για την υποταγή του ιδιοκτήτη του χώρου, των μέσων παραγωγής και των συντελεστών-ανελεύθερων ατόμων στο Κράτος, ξεχνώντας βεβαίως το πώς και το γιατί δημιουργήθηκε το Κράτος.

Γιατί, η ελευθερία στο άτομο και στην δύναμή του, δηλαδή η υπεραξία που κατέχει το άτομο, εξακολουθεί να είναι υποταγμένη υπεραξία, αντί όμως στον ιδιώτη ιδιοκτήτη, τώρα στο Κράτος ιδιοκτήτη.
Η Λαϊκή εξουσία, δεν μπορεί να αποτελεί εξουσία όσο θα έχει ιδιοκτήτη, έστω και αν ο ιδιοκτήτης είναι το Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".
Powered By Blogger