Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Τι είναι Αριστερό και, τι και ποιος ποιεί Αριστερά.

Δεν μόνο αντιπαραγωγικό αλλά και ανεδαφικό ίσως και αποπροσανατολιστικό να προσαρμόζεις τον λόγο σου και την πολιτική σου δράση, να διαμορφώνεις την ιδεολογικό - πολιτικό σου οπλοστάσιο, παρακολουθώντας ή στηλιτεύοντας την καθημερινότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις πολιτικές των Κομμάτων, της Κυβέρνησης και των «παραγωγών» εξουσίας.

Είναι όμως και άδικο για τον Λαό, για τις κοινωνίες των εργαζομένων να αναλώνεσαι σ’ αυτό και να ερμηνεύεις αλλά και να ερμηνεύεσαι από αυτό.
Είναι δε εξ' ίσου επιζήμιο να μετέχεις θεσμών και λειτουργιών,  ενός εκφασισμένου πολιτικού συστήματος, ενός Πολιτικού συστήματος, κεφαλαιοκρατικού εθνικιστικού πατριωτισμού, υποταγμένου και αναπαραγόμενου μέσα από τα μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης, εξάρτησης και εξαθλίωσης που δημιουργεί το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, ώστε να αποτελείς με την θέλησή σου την επίφαση του «Δημοκρατικού», που τόσο πολύ έχει ανάγκη η εξουσιάζουσα τάξη και το Πολίτευμά της, για να διατηρεί σε καθεστώς υποτέλειας και τρομοκρατίας τους Λαούς και τις Κοινωνίες του.
Στο προηγούμενο άρθρο μου μίλησα για το «Πολίτευμα δίχως τα ρούχα του». Άφησα σκοπίμως εκτός της Αριστερά, μιας και η Αριστερά κλειδώθηκε σε σκοτεινό και υγρό κελί και πάνω της ασελγούν ασύστολα γκρούπες, ομάδες, κόμματα, άτομα, όπου όποιος μπορεί ή χωρίς να ρωτήσει κανένα αυτοπροσδιορίζει τις πράξεις του, τον λόγο του, το σχήμα που ηγείται ή εντάσσεται ως Αριστερά αν προδήλως δεν βγάζει σπυράκια ως δεξιός ή Φασίστας.

Αλλά δεν έχουν λείψει οι φασίστες που αυτοπροσδιορίζονται από αρχές και συνθήματα που αποδίδονται στην Αριστερά ή που τα γέννησε και τα ανέθρεψε η Αριστερά.

Αλλά αν υπάρχει ζωντανή η Αριστερά, την γνωρίζουμε από αφηγήσεις και αποτυπώματα της ιστορίας της και των αγώνων που προηγήθηκαν πριν την φυλάκισή της ως ιδιοκτησία κομμάτων, κινημάτων, αυθεντιών, που έκτοτε μιλούν στο όνομά της με τόσα πολλά και διαφορετικά και εκ διαμέτρου διαφορετικά λόγια, που δίνεται το δικαίωμα να είναι αριστερό ό,τι δηλωθεί και από οιονδήποτε.
Μπορεί λοιπόν να μιλούν τα κόμματα που αναφέρονται στην Αριστερά, για την Αριστερά, αλλά έχει έρθει ο καιρός να μας πει η Αριστερά την άποψή της για τα κόμματα, την φιλοσοφία που της αποδίδουν, τα λαϊκά κινήματα ,την καθαρότητα, την πολιτική δράση των κομμάτων και όσων αναφέρονται με ό,τι χρησιμοποιούν ως μέσο, στον Λαό.

Στο βασανιστικό ερώτημα, γιατί οι λαοί δεν αυτοπροσδιορίζονται ως κοινωνία και εξουσία μέσα από την Αριστερά, η απάντηση έρχεται με το εξής ερώτημα:

Τι είναι Αριστερό και, τι και ποιος ποιεί Αριστερά.
Σε αυτό το ερώτημα ζητώ απαντήσεις, από όσους νιώθουν την ενοχή προς την Αριστερά, αισθάνονται την συμπεριφορά τους προς της Αριστερά, αντιλαμβάνονται τον σφετερισμό που έχει υποστεί η Αριστερά ως ιδιοκτησία και εξουσία πάνω στην σκέψη, την θέληση, την έκφραση, τον λόγο, την γλώσσα, τον πολιτισμό, την εξουσία, τον άνθρωπο, το άτομο, την κοινωνία.

Προκαλώ την απάντηση, από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ( όχι τους σφετεριστές του) και από οποιονδήποτε δηλώνει αριστερός και νομίζει ότι ποιεί Αριστερά.


Το μπλοκ αυτό δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη ενός διαλόγου για την Αριστερά και τον Σοσιαλισμό.

Για ένα διάστημα υπήρξε διάλογος, αλλά σε ένα προσωπικό επίπεδο που έδειξε την απολυταρχικότατα στη γνώση του τι είναι τι και πως επιδρά στις κοινωνίες και τα άτομα, αλλά όμως μέσα από το πρίσμα της καθημερινότητας και της υπεράσπισης της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων, η οποία βέβαια πρέπει να αλλάξει.
Η σημερινή κατάσταση στην οποία πραγματώνονται οι προγραφές των σχεδιασμών της αρχικής περιόδου της «μεταπολίτευσης», καθώς η ήττα του ριζοσπαστισμού των Λαϊκών δυνάμεων καθοδηγήθηκε μέσα από την περίφημη «Αλλαγή» και την οδυνηρή αυτοσυντήρηση των εχόντων την έξωθεν καλή μαρτυρία, Αριστερών κομμάτων,, αμφισβητείται και η καθεστηκυία τάξη και το συνταγματικό της πλαίσιο που την προστατεύει, την συντηρεί και την αναπαράγει.

Έχω συνηθίσει τον αφαιρετικό λόγο και τον αναιρετικό διάλογο που υπερασπίζεται το παρόν με όρους παρελθόντος στοιβαγμένο στο μέλλον που του πρέπει , αλλά δεν πήρα ποτέ απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα:
Τι είναι και ποιος ποιεί ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Αριστερά, είναι η φύση του ανθρώπου και η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, η εξέλιξη της φύσης, η ζωή και η δημιουργία της, η εξέλιξη της και η αναπαραγωγή της; 
Αριστερά είναι ο ταξικός διαιρέτης των κοινωνιών και η κορπορατίστικη συγκρότηση δυνάμεων και συμφερόντων που ο ταξικός προσδιορισμός τους, εξευμενίζει τον Κορποροτισμό;

Από την χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Αιγύπτου, γίνεται φανερό ότι ξαναζούμε στιγμές μιας προσπάθειας συμμαχικής επανένωσης των Αριστερών κομμάτων, αντίστοιχη προς αυτήν, λίγο πριν ανέβη στην Κυβέρνηση ο Φασίστας Μεταξάς.

Όμως αυτή η αλλαγή στάσης του ΚΚΕ δεν αφήνει περιθώρια συμμαχικών σχημάτων, αφού το «κάλεσμα» γίνεται πάλι στα πλαίσια της «καθαρότητας», στην ιδιοκτησία της «αλήθειας» και της «Αριστεροσύνης» ή οποία προσδιορίζεται και περιγράφεται ως απόρροια της «ταξικής συγκρότησης και της ταξικής πάλης», των ίδιων στερεότυπων που μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως η θεωρεία των ταξικών συγκροτήσεων και της ταξικής πάλης, δημιούργησαν δυναμική υπεροχής και αυτοδιάθεσης των κοινωνιών, παρά μόνο ανέδειξαν φωτεινές ηγεσίες και κράτη φωτεινών ηγετών, που άμα τη αποδημήση τους, μετεξελίχθηκαν σε αυταρχικά υποζύγια του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Εκτός της αναγκαιότητας συνεύρεσης των κομμάτων που αναφέρονται στην αριστερά, η Αριστερά οφείλει να απελευθερωθεί από τα δεσμά της ακόμα και αν οι δεσμοφύλακές της είναι τα κόμματα που έχουν αναφορά τους την Αριστερά.

Αν δεν κουβεντιάσουμε τώρα, θα έχουμε εγκληματήσει σε βάρος του Λαού και για μια ακόμη φορά θα έχουμε ενταφιάσει την Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".