Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Καλείται η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΓΣΣΕ σήμερα Πέμπτη 27 Μαίου 2010

Η ΓΣΕΕ σήμερα ετοιμάζεται, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. να αποφασίσει για την ΕΣΣΕ, το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά και τον προγραμματισμό δράσης της.
Σαφώς τίθεται το ερώτημα προς τους διοικούντες την Γενική Συνομοσπονδία, και τι μ' αυτό;

Η ΓΣΕΕ, μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει, σε ό,τι αφορά τον εαυτό της, τι πρεσβεύει, πως το πρεσβεύει, για ποιον το πρεσβεύει και πως θα το πετύχει.
Για τους εργαζόμενους, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται συνειδητά εκτος συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο ρόλος των συνδικαλιστικών στελεχών ούτε καθαρός είναι ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη, παρά μόνο τους αντιλαμβάνονται ως επιτετραμμένοι των κομματικών συμφερόντων στον εργασιακό χώρο, που "πολιτεύονται" με γνώμονα το συμφέρον του κόμματος σε σχέση με την κοινωνία και το ατομικό συμφέρον σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους στο κόμμα που ανήκουν.
Από την μια, οι συνδικαλιστές του "Κυβερνοχώρου", ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που τα κόμματά τους, και με ευθύνη της Αριστεράς, εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία και επομένως είναι εκ των ουκ άνευ στρατευμένοι στην υπηρεσία της άσκησης κυβερνητικής εξουσίας των κομμάτων τους, από την άλλη μια πολυδιασπασμένη συνδικαλιστική δύναμη της Αριστεράς, που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία όταν τα πράγματα δυσκολέψουν να κρύβει το κεφάλι της στην άμμο.

Όμως, παρά την παρατεταμένη αυτή κατάσταση εμπαιγμού του εργατικού κινήματος που οφείλεται από την μια στην δομή του συνδικαλιστικού κατεστημένου, μιας και από την στιγμή θεσμοθέτησης του έχασε τα εχέγγυα του συνδικαλιστικού και από την άλλη η εξάρτηση του από τις κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις, οι στόχοι πορείας του εργατικού κινήματος ούτε συναισθηματισμούς χρειάζονται, ούτε δειλία, ούτε αποφυγή ευθυνών.

Πιο είναι το ζητούμενο σε κάθε κινητοποίηση ή σε κάθε σχεδιασμό δράσεων των συνδικάτων και κυρίως της ΓΣΕΕ, η οποία δίνει το στίγμα και χαράσσει πολιτικές;

Κάθε σχεδιασμός έχει διττό ρόλο. Έχει διπλό στόχο.


Από την μια να προάγει έναν διάλογο με την κοινωνία και τους κυβερνώντες στην επίτευξη ενός στόχου, στην επίλυση δηλαδή ενός προβλήματος και από την άλλη να προάγει, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο, μια κινηματική συνείδηση των εργαζομένων καθώς αυτή υπαγορεύει και την στάση των εργαζομένων συνολικά απέναντι στα ζητήματα διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και την ανάγκη ενότητας των εργαζομένων που ως μια κοινωνία αντιλαμβάνεται την συλλογικότητα ως μέσο επιβίωσης και ατομικής ολοκλήρωσης.

Αλλά για γίνει πράξη μια τέτοια πολιτική διάσταση ενός σχεδιασμού αγώνων και διεκδικήσεων, πρέπει πρώτα να είναι ξεκάθαρο το πεδίο εφαρμογής, η βάση πάνω στην οποία θα κτιστεί το εποικοδόμημα, το εποικοδόμημα, τα μέσα και ο απώτερος στόχος.

Υπάρχει ένας στρατηγικός στόχος. Η Κοινωνία να επιβληθεί του Κράτους και να κυβερνήσει το Κράτος.
Αυτός ο Στρατηγικός σκοπός των κοινωνικών αγώνων έρχεται σαφώς αντιμέτωπος με τον Στρατηγικό σχεδιασμό του υπάρχοντος συστήματος οργανωτικής και πολιτικό-ιδεολογικής συγκρότησης του Κράτους και της Κοινωνίας.
Πως τοποθετείτε η ΓΣΕΕ απέναντι σε αυτό το Στρατηγικό σκοπό;
Απλά δεν τοποθετείτε !

Για να μην υπάρξει ηθελημένα ή αθέλητα παρανόηση, όπως συνηθίζεται απο μερίδα συνδικαλιστικών στελεχών, ο ρόλος των συνδικάτων και των ηγεσιών του δεν εξαντλείτε στα όρια της σύναψης ΣΣΕ και δεν αποτελεί την πεμπτουσία της ύπαρξης τους και της δράσης τους οι συλλογικές συμβάσεις.


Τα συνδικάτα και οι ηγεσίες τους, οφείλουν να διαπραγματεύονται και να υποδηλώνουν την υποστήριξη τους σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται τον θεσμικό ρόλο της κοινωνίας στην διοίκηση του Κράτους, όπως η κοινωνία των εργαζομένων, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων και πολιτικών που στηρίζουν και προστατεύουν τους εργαζόμενους.

Να θυμίσω ότι επί Ε. Βενιζέλου, τα συνδικάτα της εποχής αντιλαμβανόμενα του συνδικαλιστικού τους ρόλου αλλά και την πραγματική ερμηνεία του Συνδικαλισμού, κάτι που σήμερα έχει υποταχθεί στην κομματική ένταξη, τρόπο σκέψης και δράσης,  επέβαλαν την υποστήριξη τους στην Κυβέρνηση Βενιζέλου δια μέσου και της υιοθέτησης αιτημάτων ως προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης και επέβαλαν την συμφωνία αυτή με την εκλογή βουλευτών που όριζαν ως προς επισφράγιση των συμφωνηθέντων.
Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ο ΣΕΒ και οι λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις, η κοινωνία δηλαδή του επιχειρηματικού κόσμου, όχι μόνο ασκεί εξουσιαστικές πιέσεις στις Κυβερνήσεις, αλλά πλέον έχει επιβάλει την πολιτική σκέψη του κέρδους και του χρήματος πάνω στις κοινωνίες, στα θεσμικά τους εργαλεία, στις αποφάσεις και στις επιλογές τους.
Από την άλλη οι εργαζόμενοι,  δια των εκπροσώπων τους που "εξελέγησαν όχι για να κυβερνήσουν" υπόκεινται την βάσανο να χρησιμοποιούνται ως εφαλτήριο για να μπορούν οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες να εκλέγονται σε κομματικές ή βουλευτικές θέσεις, όπου δεν εκπροσωπούν πλέον την κοινωνική τους καταγωγή αλλά το αντίθετό της.

 

Στην σημερινή κατάσταση, ο στόχος των εργατικών αγώνων και του σχεδιασμού τους, ποιος είναι;
Να αλλάξει η Κυβερνητική πολιτική, αλλά όχι η Κυβέρνηση;

Να αντισταθούμε απέναντι στις αποφάσεις του ΔΝΤ και της ευρωτρόικας και όχι να βγει η χώρα από το Ευρώ και της Ευρωζώνη;

Να εξακολουθεί η Ελλάδα, μια χώρα που δεν παράγει τίποτε με ευθύνη όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τον τόπο, από τον Καραμανλή και την ΕΟΚ μέχρι το σημερινό Παπανδρέου, μια τέτοια χώρα που περισσότερο υπάρχει ως προτεκτοράτο παρά μια χώρα με αυτοσυνείδηση της ύπαρξής της, μια τέτοια χώρα μπορεί να εντάσσεται και να παραμένει μέλλος μια τρόικας δυναμικών κεφαλαίων που δεσπόζουν στην παγκόσμια αγορά και υποτάσσουν μικρότερες οικονομίες σπρώχνοντας τες σε κακοτοπιές, υπερχρέωσης και πτώχευση κεφαλαιοποιώντας το δυσμενές αποτέλεσμα των πολιτικών τους σε βάρος των οικονομιών των χωρών αυτών;

Αν στόχος είναι να αλλάξει πολιτική η Κυβέρνηση, η οποία έχει ενστερνισθεί ως ιδεολογία και πολιτική τον νεοφιλελευθερισμό και την υποταγή στα ξένα συμφέροντα, τότε ο εργαζόμενος λαός αυτό που βλέπει είναι πως "άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς"  αλλά ταυτόχρονα βλέπει πως κανένας δεν παίρνει την απόφαση να έρθει σε ρήξη με το σύστημα αυτό, πολύ δεν περισσότερο τέτοια απόφαση δεν παίρνουν τα συνδικάτα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το δείγμα του 75% της επιλογής του «Κανένας».

Επομένως οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά πρόταση προοπτικής, καμιά δύναμη υποστήριξης και διασφάλισης, κανέναν καθαρό στόχο και καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Η ΓΣΕΕ, οφείλει να χαράσσει πολιτικές, να προκηρύσσει και να πραγματοποιεί πολιτικούς αγώνες, κινητοποιήσεις με πολιτικό υπόβαθρο και πολιτικούς στόχους.
Δηλαδή, η ΓΣΕΕ οφείλει να είναι Συνδικαλιστική Δύναμη.

Όταν μια Κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, την δουλειά του, τον μισθό του, την σύνταξη του, την ιατρική και φαρμακευτική του περίθαλψη, το δικαίωμα να έχει εργασία και ασφάλεια, το δικαίωμα να έχει παρόν και μέλλον, τότε η Κυβέρνηση με απόφαση των συνδικάτων οδηγείται στην χρεοκοπία και προκηρύσσει εκλογές.
Αλλά προκηρύσσει εκλογές με όρους κινήματος των εργαζομένων και η επόμενη κυβέρνηση ασκεί τα καθήκοντά της με όρους εργατικού κινήματος. Με όρους Κοινωνίας Εργαζομένων και θεσμικού ρόλου στην Διοίκηση του Κράτους.
Αλλάζει ο εκλογικός νόμος και η ανθρωπογεωγραφία του κοινοβουλίου μεταβάλλεται έτσι ώστε το ένα τρίτων των βουλευτών να εκλέγονται με την υπόδειξη της ΓΣΕΕ.

Αυτός είναι ό ένας από τους ρόλους της Κοινωνίας των Εργαζομένων.

Αυτήν την στιγμή, που ό,τι επεδίωκε μέχρι χθες ο ΣΕΒ και οι λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση, κρύβεται πίσω απο το ΔΝΤ και την Ευρωτρόικα και υιοθετούνται από την Κυβέρνηση στοχοποιώντας τους εργαζόμενους και τις όποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες αντιδρούν προς τον σχεδιασμό αυτό, ποιος πρέπει να είναι το επόμενος πολιτικός δρασκελισμός της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων της;

Η ΓΣΕΕ φοβάται μη στοχοποιηθεί από την Κυβέρνηση ή  η άρνηση στο κομματικό καθήκον της ηγεσίας της να αποτελέσει τελικά  υπέρτερο των συμφερόντων του Κόμματος και μονοδιάστατη προσήλωση τους στα δίκαια των εργαζομένων και της Κοινωνίας, εκφοβίζει περισσότερο τα συνδικαλιστικά στελέχη;


Η κριτική μου αυτή προς την διοίκηση της ΓΣΕΕ, δεν με καθιστά απέναντι της ούτε και απέναντι σε κάποια από τα ηγετικά της στελέχη, μιας και με συνδέουν πολιτικές δράσεις και φιλία από την νεανικότητα μας.
Καταλαβαίνω την δυσκολία της υπέρβασης αλλά το μόνο που τους λέω είναι πως δεν πρέπει να φοβούνται.
Ας αναθεωρήσουν την τελευταία τους πολιτική στάση. Ήρθε ο καιρός των ρήξεων.


Άλλωστε το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, αν και το αφήσαμε στην μέση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".