Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ των επιδομάτων, Δώρο Χριστουγέννων και Πασχα καθώς και του Επιδόματος Αδείας

Επανέρχομαι πάλι στο θέμα της ΕΣΣΕ και της πρεμούρας, άρον – άρον να ενσωματωθεί το δώρο Χριστουγέννων , Πάσχα και επιδόματος αδείας στους βασικούς μισθούς.


Δεν αποτελεί ο καταλληλότερος σύμβουλος των αποφάσεων που πρέπει να πάρει η ΓΣΕΕ, ο φόβος και η τρομοκρατία Λοβέρδου – Κυβέρνησης, ώστε εντελώς επιφανειακά και χωρίς καμιά δυνατότητα δεύτερης σκέψης να βάλει πλάτη η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, στην εξαφάνιση των επιδομάτων των εργαζομένων.

Τα επιδόματα αποτελούν τακτικό μισθό και η οποιαδήποτε προσπάθεια δια νόμου της κυβέρνησης να τα καταργήσει, αντιπαραβάλλεται με το δικαίωμα των εργαζομένων να τα υιοθετήσουν ως δικαιώματα που προστατεύονται μέσα από τις ΣΣΕ.

Μεταξύ του διλήμματος της κατάργησης των επιδομάτων αυτών ή της ενσωμάτωσης, δεν αποτελεί λύση η ενσωμάτωση στους βασικούς μισθούς.

Το επιχείρημα, ότι μέσω της ενσωμάτωσης αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα και η ωρίμανση της πολυετούς απασχόλησης από την αύξηση των βασικών μισθών, είναι αίολο και επισφαλές.

Ενώ προς στιγμή αυτό συμβαίνει μέσα σε μια τριετία ή τετραετία, τα επιδόματα αυτά θα έχουν εξαφανισθεί, με δεδομένο ότι στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια οι αυξήσεις θα είναι μηδενικές.

Επιπλέον, η αύξηση των βασικών μισθών θα σπρώξει σε ανώτερες φορολογικές κλίμακες την φορολόγηση των μισθών, ώστε οι εργαζόμενοι θα χάσουν σημαντικό μέρος του μηνιαίου τους μισθού.

Με δεδομένο την μείωση της ανταπόδοσης των ασφαλιστικών κρατήσεων, ως συντάξιμο μισθό και συμμετοχή σε μια υποβαθμισμένη ιατρική και υγειονομική περίθαλψη, η πλασματική αύξηση των βασικών μισθών και των υποχρεωτικών επιδομάτων που υπολογίζονται επί των βασικών μισθών, θα αυξήσει το κόστος αγοράς των ευτελών πλέον ανταποδόσεων των ασφαλιστικών εισφορών.

Αλλά η οποιαδήποτε πρόσκαιρη αύξηση των βασικών μισθών, θα έχει πρακτικό αντίκρισμα μόνο σε όσους βρίσκονται εντός του χρόνου συνταξιοδότησης τους και σε όσους δεν χάσουν την δουλειά τους και υποχρεωθούν να ξεκινήσουν μια νέα εργασιακή σχέση μόνο με βασικούς μισθούς, αν, και όποτε βρουν, αν βρουν, εργασία.

Αλλά εδώ προκύπτει το εξής απαράδεκτο για συνδικαλιστικά στελέχη του επιπέδου της ΓΣΕΕ.

Ο πατέρας μου, ο πατέρας σας, οι γονείς μου και οι γονείς σας, μας παρέδωσαν κάποια δικαιώματα που ενισχύουν το εισόδημά μας, δικαιώματα που με αγώνες και αίμα κατέκτησαν και κληρονόμησαν από του γονείς τους.

Με ποιο δικαίωμα εμείς σήμερα προς χάριν των στενών ωφελημάτων που θα αποκομίσουμε ως εργαζόμενοι που βρισκόμαστε σε απόσταση μέχρι πέντε έτη εργασίας από την συνταξιοδότηση μας, θα πούμε στα παιδιά μας, εσείς κόψτε το λαιμό σας!

Αλλά επίσης προκύπτει και το άλλο ερώτημα.

Με ποιο δικαίωμα όσοι από εσάς κατά τα υφιστάμενα, υπογράφεται για λογαριασμό των εργαζομένων την ΕΣΣΕ, αλλά η εργασιακής σας σχέση πραγματοποιείται σε ΔΕΚΟ ή πρώην ΔΕΚΟ, που έχετε σταθερή απασχόληση, σταθερή μισθολογική εξέλιξη και σίγουρη σύνταξη ακόμη και στα 65, νομιμοποιείστε να ενταφιάσετε αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που αποτελούν βοηθήματα αναπλήρωσης και μέρισμα της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων που παράγουν , οι οποίοι βιώνουν εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις επισφαλείς, σχέσεις αγριότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, σχέσεις αμφίβολης απασχόλησης και μεγάλης ανεργίας, σχέσεις εξαθλιωμένων μισθών, όπου μόνο το 15% των εργαζομένων αυτών έχουν διαρκή σχέση απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, και μπορούν στα 65 του να πάρουν πλήρη σύνταξη, τους στερείτε μετά από τέσσερα χρόνια ένα εισόδημα δύο μισθών, όταν γνωρίζετε επιπλέον ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όταν οι όποιες αυξήσεις μισθών επικαλύπτονται από τον μισθό που ο εργοδότης παρέχει στον εργαζόμενο, αυτές οι αυξήσεις λογίζεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί.

Αυτό δηλαδή που ποτέ δεν εφαρμόσθηκε στις ΔΕΚΟ αλλά αποτελεί παγειωμένη πρακτική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στον μεγαλύτερο, στον οποίο δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων.

Οφείλετε να ενσωματώσετε στην ΕΣΣΕ τα επιδόματα, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας ως αυτοτελείς και ανεξάρτητοι μισθοί, χωρίς την δυνατότητα μονομερούς καταγγελίας, η προσφυγής σε δικαστικές αποφάσεις, ή ακυρωτικές διατάξεις ή Διαιτητικές αποφάσεις που μπορεί να προκληθούν από ένα από τα δύο μέρη, δηλαδή εργαζόμενους ή εργοδότες.

Δεύτερο, εφόσον υπόκεινται σε ασφαλιστικές κρατήσεις θα πρέπει να υπολογίζονται σε πραγματικές μέρες ασφάλισης και όχι να υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι να προσφεύγουν στην ληστρική εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης όπως το νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου προβλέπει.

Τέλος στην φετινή ΕΣΣΕ θα πρέπει να προβλεφθεί άρθρο με τον οποίο να καθίσταται ισχυρή και μη αμφισβητήσιμη, η διασφάλιση των σημερινών καταβαλλόμενων ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων, ως αποδοχές βάσης για τις επόμενες ΕΣΣΕ.

Ότι δηλαδή οι εργοδότες δεν μπορούν να καταβάλουν για το επόμενο έτος μικρότερες αποδοχές στους απασχολούμενους σε αυτούς εργαζόμενους, που να υπολείπονται των σημερινών καταβαλλόμενων ετήσιων αποδοχών τους.

Σε μια τέτοια συμφωνία για φέτος, επιτρέπεται ακόμα και η μηδενική αύξηση των μισθών που προβλέπεται από την ΕΣΣΕ.


Και κάτι ακόμη.


Αληθεύει ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, ασφαλισμένοι πριν το '83 θα βγουν στην σύνταξη με 35 χρόνια εργασία ( παλαιό καθεστώς) και το καθεστώς αυτό δεν θα ισχύει στον ιδιωτικό τομέα ( ΙΚΑ) για όσους εργάζονται πριν την αντίστοιχη χρονική περίοδο;

Σε μια τέτοια περίπτωση, που αποτελεί προϊόν υπόγειας συμφωνίας πρώην συνδικαλιστών και νυν βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον επαίσχυντο Λοβέρδο, θέτει την Διοίκηση της ΓΣΕΕ μπρος στην ευθύνη άμεσης παραίτηση της και προκήρυξης νέου εκλογικού συνεδρίου με επανεκλογή αντιπροσώπων σε όλες τις σ.ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".