Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ εσχάτης προδοσίας της Νέας Τάξης Γερμανοτσολιάδων :

Mε την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και ανευ όρων παραιτείται απο κάθε ασυλία που έχει ή πρκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περουσιακά του στοιχεία, απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, και όσον αφορά τηνεκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τον απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Edward Bernays : "Η συνειδητή και επιδέξια χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών συνιστά σημαντικό στοιχείο της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη διακυβέρνηση, που είναι η πραγματική άρχουσα δύναμη της χώρας μας. Διοικούμαστε, η σκέψη μας διαμορφώνεται, οι ιδέες μας υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα, για τα οποία δεν έχουμε ακούσει τίποτε. Αυτή η κατάσταση είναι η λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίον είναι οργανωμένη η δημοκρατική μας κοινωνία. Πολυάριθμοι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν με αυτό τον τρόπο, εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως μια κοινωνία που λειτουργεί ομαλά".

Αδόλφος Χίτλερ : "Η προπαγάνδα απευθύνεται στις αμόρφωτες μάζες και όχι στους διανοούμενους. Σκοπός της είναι όχι να διαφωτίσει το άτομο, αλλά να επιβάλλει το θέμα της τόσο καθαρά και τόσο έντονα στην ψυχή του λαού, ώστε να δημιουργήσει τη γενική πεποίθηση ότι ένα γεγονός είναι πραγματικό, αναγκαίο ή δίκαιο. Η πλειοψηφία της μάζας είναι θηλυκή. Γι' αυτό η προπαγάνδα απευθύνεται όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημά της".

George Papandreous: " με σταματούν στον δρόμο φτωχοί Πολίτες και μου λένε. Πρόεδρε δίνω και τον μισθό μου για την Πατρίδα.... Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της εργασίας. Σήμερα, όμως, δικαιοσύνη στην κοινωνία σημαίνει, πάνω από όλα, σωτηρία της πατρίδας"

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: Επειδή κινδυνεύει η Πατρίδα και οι άνθρωποι τις εργασίας απο ανέκαθεν προασπίζονται την Πατρίδα, και επειδή δεν κινδυνεύει το χρήμα που κατέχουν οι Εφοπλιστές, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα της Πατρίδος στους μισθωτούς.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ και ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ως φανατικός ωτακουστής των ερτζιανών και δη των «αδιάβροχων» του ΑΝΤ1, πρωί – πρωί , κατά τις έξη, πηγαίνοντας από το Δήλεσι στα Οινόφυτα για να πάρω το τραίνο Χαλκίδας – Αθήνα των 6:31, άκουγα τις νεοφιλελεύθερες μπουρδολογίες Ανδριανόπουλου, που όμως αποτελούν και την κυρίαρχη πολιτική του κονκλαβίου της Ε.Ε.


Άκουσα λοιπόν να υπερασπίζεται το καθεστώς όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, δηλαδή την απελευθέρωση των απολύσεων, ως δυναμική ,,,,, μείωσης της ανεργίας και αύξησης της επιχειρηματικότητας.

«Δες τε την Σουηδία. Υπάρχει προστατευτισμός της εργασίας; Υπάρχει απελευθέρωση της δυνατότητας του εργοδότη να απολύει ελεύθερα το προσωπικό που εργάζεται στην επιχείρησή του»

Ποιο είναι το επιχείρημα που προβάλει ο κ. Ανδριανόπουλος;

Η επιχειρηματικότητα πρέπει με τις νέες συνθήκες να δραστηριοποιείται σε ένα περιβάλλον ελευθέρων δράσεων και μεταλλαγών, αλλαγών προσανατολισμού, που όμως δεν μπορούν να υφίστανται ανασχετικές δυνάμεις και μάλιστα αυτές να προστατεύονται από νόμους του Κράτους και όχι να ρυθμίζονται απο την Αγορά.

Ακριβώς αυτή είναι και η κυρίαρχη αντίληψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νέου Ευρωπαϊκού Ιμπεριαλισμού, ο οποίος ενώ μοιάζει με το Αμερικάνικο, έστω και με καθυστέρηση, εντούτοις διαφέρει στον χαραχτήρα. Δεν είναι δηλαδή Στρατοκρατικός.

Ο Ευρωπαϊκός Ιμπεριαλισμός, βρίσκεται σε μια καθυστέρηση, επειδή αναπτύχθηκε σε ένα πολιτιστικό περιβάλλον εχθρικό προς της ιστορία και τους πολιτισμούς των λαών της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα αντίθετα εχθρικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε από την ανάγκη του Ευρωπαϊκού καπιταλισμού να ιμπεριαλιστικοποιηθεί ανταγωνιστικά και εκτοπιστηκά του Αμερικάνικου.

Ουσιαστικά τροφοδοτήθηκε από την στιγμή της διάλυσης της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης και ενισχύθηκε από τις τάσεις προσαιτερισμού προς τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό των τέως Σοβιετικών χωρών, όπως η Πολωνία.

Στον ανταγωνιστικό αντίποδα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η Γερμανία έπαιξε πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας και στην …. αποσοσιαλιστικοποίηση της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου.

Τα πρώτα του βήματα να μοιάσει στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, έγινα επί Μπους ως υποστηρικτές του Στρατοκρατικού Ιμπεριαλισμού – άλλωστε αυτός είναι ο εθνικιστικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ- με προεξέχουσα συμμετοχή στον σχεδιασμό του , τον Αγγλικό αποικιοκρατικό ιμπεριαλισμό, που δεν θα έχανε ποτέ την ευκαιρία να αποδείξει την ανωτερότητάς του και τις σνοπ αντιλήψεις του στον νέο-ιμπεριαλισμό που υιοθετούσε τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αλλά για να επανέλθω στις αντιλήψεις που εισάγει ο νεοφιλελευθερισμός, με δεδομένο ότι η Συμφωνία των Κρατών – Μελών της Ε.Ε., ως προς την ανάπτυξη, το γνωστό Σύμφωνο Σταθερότητας, σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε υπό το βάρος της υιοθέτησης του νεοφιλελευθερισμού ως ιδεολογική ομπρέλα της ανάπτυξης και εξέλιξης του νέο – ιμπεριαλισμού της Ε.Ε.

Σε αυτό το δεδομένο, της ιδεολογικής αφετηρίας της Στρατηγικής της ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού νέο-ιμπεριαλισμού, στην Ελλάδα φαίνεται οι πολιτικές δυνάμεις να διασπώνται εσωτερικά, σε δυνάμεις που υποστηρίζουν την ιδεολογική πλατφόρμα του νέο-ιμπεριαλισμού και σε δυνάμεις πολέμιες αυτών των αντιλήψεων.


Όμως και οι δυνάμεις που αντιμάχονται το ιδεολογικό υπόβαθρο του νέο-ιμπεριαλισμού, δεν απορρίπτουν βασικές του παραδοχές, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και η διευκόλυνση των αλλαγών προσανατολισμού επένδυσης και παραγωγής κεφαλαίων. Άλλωστε δεν είναι "εκσυγχρονιστική" ανάγκη η ..... απογραφειοκρατία και η διευκόλυνση των επενδύσεων και της επιχειρηματικής δράσης στην σύσταση επιχειρήσεων. Απλά η  εν μέρει εφαρμογή συντελεστών του νεοφιλελεύθερου Συμφώνου Σταθερότητος.
Η διαφορά τους προς τις αντίρροπες δυνάμεις,  έγκειται στο γεγονός ότι ένα καθεστώς που να προσομοιάζει με ένα αμιγώς νεοφιλελεύθερο, διευκολύνει τις επενδύσεις ξένων κεφαλαίων χωρίς την ανάγκη αλλαγής του πολιτιστικού προτύπου, όπως καλλιεργήθηκε και εμπεδώθηκε τον εικοστό αιώνα. Δηλαδή χωρίς την κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους και της ασφάλειας της εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως εξακολουθεί να υπερασπίζεται και να προβάλει τον αυτούσιο χαρακτήρα της στρατηγικής της ανάπτυξη που συμφωνήθηκε με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η αμφισβήτηση του Συμφώνου Σταθερότητος, την οποία πρόβαλε και ο Γ. Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς την υπερασπίζονται και τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης, και σε επιμέρους ζητήματα και ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Σαμαράς, αποτελεί την αιτία που θα έπρεπε η πρώτη συνάντηση των Αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να έχει αντικείμενο την στρατηγική που θα ακολουθούσε η Ελλάδα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Διεθνείς Αγορές.

Όμως τα κόμματα εξουσίας βρίσκονται εγκλωβισμένα στην επ’ απειλουμένη διάσπαση τους, αφού τα στελέχη – υποστηριχτές του εκσυγχρονισμού και του νεοφιλελευθερισμού, κατέχουν σημαντικό μερίδιο εξουσίας και οπαδών μέσα και στα δύο κόμματα.

Ο Παπανδρέου στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, εξαναγκαζόμενος των συνθηκών και της εσωτερικής δυναμικής των νεοφιλελεύθερων στελεχών του, όπως Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος κλπ., προσχώρησε τόσο στις απαιτήσεις των Αγορών όσο και στην φιλοσοφία του Συμφώνου Σταθερότητας, εξαναγκάζοντας τους «αντιφρονούντες» υπουργούς και βουλευτές να υποστηρίξουν τον κ. Παπακωνσταντίνου και τις επιλογές της οικονομικής του πολιτικής. Της στροφής δηλαδή του ΠΑΣΟΚ στον δρόμο που χάραξε ο Σημίτης.

Το ΠΑΣΟΚ επαναπατρίζεται Δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας ή τις θέσεις σας για την συγκεκριμένη δημοσίευση ή να δημοσιεύσετε και άλλο θέμα

World Clocks

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS

ΜΙΧΑΛΗS ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗS
ΑΠΕΒΙΩΣΕ 26/5/2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕ.......

Η COSMOTE ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ¨ΓΕΡΝΑΝΟΣ¨ ΠΡΟΣ 1.300.000 εκ.ΕΥΡΩ

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΣ 180 εκ. ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ...... ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑS
ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ....OIKONOMIA

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

Η Διεθνής Αμνηστία μαζεύει υπογραφές για την Κ. Κούνεβα

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνους Αμνηστίας προώθησε την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition.Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης.Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την εργατική Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας.

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm
http://g700.blogspot.com/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟS της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑS των ΗΠΑ)

Εκανα το λάθος της ζωής μου όταν πίστευα στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς


ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ;

ΑΓΩΝΑS ΧΩΡΙS ΟΡΟΥS ΚΑΙ ΧΩΡΙS ΑΝΑΣΤΟΛΕS

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑS

Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρησης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ:1.- OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".